Ξαναχάνει τσάμπα το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο!

Ξαναχάνει τσάμπα το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ξαναχάνει τσάμπα το σημαντικότερο περιουσιακό του στοιχείο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για ακόμη ένα επίτευγμα της ΠΑΕ Παναθηναϊκός επί των ημερών του Γιάννη Αλαφούζου. Μετά τον Μάρκους Μπεργκ και ο Νίκλας Χουλτ φεύγει από το «τριφύλλι» τσάμπα και βερεσέ!

Τι ωραία που ήταν το τετραήμερο. Φαγητό, χαρτάκι, φαγητό, ξανά φαγητό, οικογενειακές καταστάσεις, λατρεμένο Αίας Κλαμπ, clasico, μπόλικο 2K18 με το απίθανο neighborhood και λίγη γλυκιά παράνοια(σαν την coca cola πάει με όλα) για να μην χάνουμε και την φόρμα μας ενόψει της επιστροφής στην καθημερινότητα που επέβαλλε στον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αλαφούζος από τα τέλη του Σεπτέμβρη. Μια καθημερινότητα γεμάτη μιζέρια, προσφυγές, αρρώστια ποδοσφαιρική, μια καθημερινότητα να αηδιάζεις, μια επικαιρότητα που καμία σχέση δεν μπορεί να έχει με το μέγεθος του συλλόγου παρά μόνο με ένα ξεκάθαρο σχέδιο του απερχόμενου μεγαλομετόχου να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην απόλυτη απαξίωση και να τον κρατάει στην εντατική με μικρές «ενέσεις» ρευστού όταν οι προσφυγές αγγίζουν την αφαίρεση βαθμών. Με απώτερο σκοπό; Μόνο ο ίδιος μπορεί να το γνωρίζει...

Ημέρα Χουλτ, λοιπόν, η σημερινή. Ο Σουηδός την έκανε την προσφυγή. Παρά το γεγονός ότι δημόσια είχε ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να το τραβήξει στα άκρα. Μία προσφυγή που δεδομένα δεν αφορά την διασφάλιση των δεδουλευμένων του. Πέρασε του Νταλίν. Ο Σουηδός ατζέντης τον πρότεινε ελεύθερο δεξιά και αριστερά, του βρήκε μεγαλύτερο συμβόλαιο από τις 450.000 που έχει συμφωνήσει με το «τριφύλλι» και του ετοιμάζει βαλίτσες για άλλες πολιτείες, σε ένα καλύτερο εργασιακό περιβάλλον. Η πλευρά του Χουλτ συμπεριφέρθηκε 100% επαγγελματικά, έχοντας κάθε δικαίωμα να το πράξει, αλλά όχι και τόσο ηθικά, αν σκεφτούμε πως ο Παναθηναϊκός χρωστούσε μόλις το 60% της δόσης του Οκτωβρίου στον παίκτη, το οποίο και κατέβαλλε το πρωί της Τετάρτης στον λογαριασμό του ενώ μέσα από την παρουσία του στο «τριφύλλι» ο Χουλτ επέστρεψε στην Εθνική Σουηδίας. Μέχρι το καλοκαίρι του 2016 βολόδερνε στην Γαλλία. Το «επαγγελματίες είναι» καλό θα είναι εδώ στην Ελλάδα, να μην ξεχνάμε πως όποιος είναι επαγγελματίας δεν σημαίνει πως έχει το... ελεύθερο να συμπεριφέρεται χωρίς να εκτιμά συγκεκριμένα πράγματα και καταστάσεις.

Ο Χουλτ και ο κάθε Χουλτ είναι λογικό να κοιτάζει το συμφέρον του μέσα σε πλαίσια που θα πρέπει να διέπουν ποδοσφαιρικές σχέσεις. Όπως το συμφέρον του θα πρέπει να κοιτάζει και ο Παναθηναϊκός. Ένα συμφέρον που μέσα σε ένα εξάμηνο πηγαίνει περίπατο εξαιτίας του Γιάννη Αλαφούζου, με τόσο εξοργιστικό, αντιποδοσφαιρικό και αντιεπιχειρηματικό τρόπο που σε κάνει να αναρωτιέσαι τι ακριβώς θέλει να κάνει αυτός ο άνθρωπος στον σύλλογο!

Το καλοκαίρι του 2017 ο Μάρκους Μπεργκ αποτελούσε το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού. Με αντικειμενική ποδοσφαιρική αξία 4 με 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο σύλλογος δεν ήταν συνεπής απέναντί του, τον άφησε απλήρωτο και του έδωσε την ευκαιρία να πάρει μεταγραφή στην Αλ Αϊν με ένα ποσό εξευτελιστικό για τον σύλλογο, βάζοντας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων την καταγγελία που έκανε σε βάρος των «πρασίνων». Κάπως έτσι, το «τριφύλλι» ξεπούλησε τον παίκτη και τα... υπόλοιπα λεφτά από αυτά που έπρεπε να πάρει ο Παναθηναϊκός, τα πήραν οι ατζέντηδες, ο Μπεργκ και πάει λέγοντας.

Τα όσα έγιναν τότε θα έπρεπε να αποτελούσαν πάθημα που θα γινόταν μάθημα. Όχι, κύριοι, σε αυτόν τον Παναθηναϊκό τίποτα δεν είναι μάθημα. Τίποτα.

Τα Χριστούγεννα του 2017 ο Νίκλας Χουλτ αποτελεί το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο του Παναθηναϊκού. Σε μια εποχή που το κλαμπ ψάχνει απεγνωσμένα χρήματα για να βγάλει την χρονιά χωρίς να βαρέσει... κανόνι, ο Σουηδός ήταν η περίπτωση εκείνη που θα μπορούσε να φέρει τα περισσότερα χρήματα στα ταμεία. Γύρω στο 1.5 εκατομμύριο.

Κι, όμως. Ενώ ήξερε τι παιχνίδια παίζει ο Νταλίν, ενώ ήξερε ότι ο Χουλτ μπορεί να φέρει αξιόλογες προτάσεις, ο Γιάννης Αλαφούζος άφησε απλήρωτο το 60% της δόσης του Οκτωβρίου και έδωσε... ασίστ στον μάνατζερ του παίκτη, από εκείνες που δεν χάνονται. Τόσο στην περίπτωση του Μπεργκ όσο και σε αυτή του Χουλτ, ποιον να χρεώσεις για χειρισμούς σε μία κατάσταση που μόνο το χρήμα «μιλάει»; Τι να έκαναν όσοι έχουν μείνει πίσω; Να πληρώσουν από την τσέπη τους τα 70.000, για τα οποία χάνει ως ελεύθερο τον παίκτη ο Παναθηναϊκός; Αφού ούτε και εκείνοι πληρώνονται!

Ακόμη ένα επίτευγμα, λοιπόν, μπαίνει στην μεγάλη λίστα των κινήσεων που δείχνουν ότι ο Παναθηναϊκός με το ζόρι και βίαια πρέπει να φτάσει σε ένα σημείο ανυποληψίας, διάλυσης και απαξίωσης...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.