Ο Λεμονής το γύρισε και έδωσε απαντήσεις!

Ο Λεμονής το γύρισε και έδωσε απαντήσεις!

Δημήτρης Τομαράς
Ο Λεμονής το γύρισε και έδωσε απαντήσεις!

bet365

Ο Τάκης Λεμονής εξακολουθεί να αμφισβητείται παρότι είναι ο μόνος προπονητής του Ολυμπιακού που και πέρυσι και φέτος τον κράτησε σε τροχιά τίτλου!
Καταρχήν ο γεννηθείς το 1960 τεχνικός του Ολυμπιακού βρίσκεται μέσα σε κατακτήσεις 10 πρωταθλημάτων στην ομάδα ως παίκτης αλλά και ως προπονητής! Και φυσικά και Κυπέλλων αλλά και νταμπλ. Αναλαμβάνοντας για 4η φορά στην προπονητική του καριέρα το τιμόνι του Ολυμπιακού γνώριζε εξαρχής το πόσο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα και πως θα βίωνε ξανά την αμφισβήτηση, δεδομένου πως τα τελευταία 2 χρόνια είχε μόνο επιστροφές στον πάγκο του Ολυμπιακού και για ένα διάστημα. Ο Τάκης Λεμονής επί των ημερών του και φέτος αμφισβητήθηκε και κατακρίθηκε. Από την προσέγγισή του και τον σχηματισμό του στα ματς του Champions League με το ψευτοεννιάρι (και δίχως καθαρό φορ) μέχρι και τις επιλογές του στα ματς πρωταθλήματος ή ακόμα και στο Κύπελλο. Η δε ήττα του στην πρεμιέρα της επανόδου με τον Ατρόμητο έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα και ενώ υπήρχαν και άλλα ματς όπου κατακρίθηκε όπως στην ήττα από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο με κακή επιθετική λειτουργία.
ΟΤΙ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΤΟ ΤΗΡΗΣΕ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Ο Λεμονής σε αντίθεση με άλλους προπονητές αποφεύγει τις μεγαλοστομίες και τα... παχιά λόγια. Όταν δουλεύει στον Ολυμπιακό ξέρει πολύ καλά το που βρίσκεται, με ποιους έχει να κάνει και το τι θα πρέπει να πει. Ήταν 12 Οκτωβρίου όταν αποφάσισε να μιλήσει στους παίκτες του για το θέμα της βαθμολογίας. Ο ίδιος ήταν... στραβωμένος από το πρωί. Είχε ανοίξει το lap top του - όπως είχε τονίσει και ο ίδιος - και κοιτούσε την βαθμολογία επί 5 και βάλε λεπτά. Τον ενόχλησε πολύ και τον εκνεύρισε πως ο Ολυμπιακός δεν ήταν πρώτος. Ήταν μετά την 6η αγωνιστική όπου ο Ολυμπιακός είχε χάσει με 1-0 από τον Ατρόμητο και ευτυχώς για εκείνον έχασε και η ΑΕΚ με 2-0 από τον Αστέρα και το -5 από την κορυφή δεν έγινε -8!
Για όσους τον ξέρουν τον Λεμονή δουλεύει πολύ στο κομμάτι της ψυχολογίας και έχει πάντα από κοντά τους παίκτες που τα δίνουν όλα και που νιώθουν την φανέλα. Και αν μη τι άλλοι οι προπονητικές και ψυχολογικές μέθοδοι του Λεμονή στον Ρέντη είχαν διαφορές εκείνο το διάστημα για να... τσιτώσει τους παίκτες του. Να τους μπει και στο φιλότιμο. Ήταν Πέμπτη 12 Οκτωβρίου όταν δείχνοντας στους παίκτες του τον βαθμολογικό πίνακα τους μίλησε για το τι έπρεπε να κάνουν: «Κοιτάξτε καλά αυτόν τον πίνακα. Κοιτάξτε τον πολύ καλά, όπως και την βαθμολογία. Εδώ μέσα είναι τα λάθη μας, οι απροσεξίες μας και όλα! Τώρα βάζετε Χ σε όλα όσα έγιναν. Σε όλα αυτά και γινόμαστε ξανά μία γροθιά.
Όλοι μαζί. Όχι μία ομάδα με όλη την σημασία της λέξεως αλλά μία γροθιά. Τον Γενάρη πρέπει να είμαστε πρωτοι. Να έχει η βαθμολογία πρώτο τον Ολυμπιακό και αυτό θα το έχουμε καταφέρει όλοι μας με ασταμάτητη δουλειά», επισήμανε σχετικά. Ο Λεμονής όμως είχε και άλλα να πει: «Κάνουμε μία αντεπίθεση διαρκείας για να βρεθούμε στην φυσική μας θέση. Εκεί που ανήκουμε. Στην πρώτη θέση. Σας θέλω όλους προσηλωμένους στον στόχο και ξαναλέω. Όλοι μαζί μία γροθιά»! Η ομιλία αυτή πάντως φάνηκε να έχει καλό αντίκτυπο στους παίκτες στον Ρέντη και αυτό το έδειξαν και στην συνέχεια.
Από την 7η αγωνιστική έως και την 15η ο Ολυμπιακός έχασε μόνο ένα ματς, εκείνο με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Συνολικά βελτίωσε την επιθετική του λειτουργία με τον Λεμονή να προσπαθεί να βάζει στην... εξίσωση όλα τα βαριά του χαρτιά και τα καλά επιθετικά του... όπλα και έδειξε πιο θετικό δείγμα ακόμα και στην άμυνα με το κλείσιμο του 2017 να έχει τον Ολυμπιακό για πρώτη φορά σε δύο κολλητά ματς (σ.σ. με ΠΑΣ στο πρωτάθλημα και Πλατανιά στο Κύπελλο) να μην δέχεται γκολ. Ο Ολυμπιακός με Λεμονή έφτασε τα 32 γκολ στον α' γύρο στους αντιπάλους του έναντι 24 του 2ου στην λίστα ΠΑΟΚ και της 3ης ΑΕΚ. Στο αμυντικό σκέλος βέβαια έχει ήδη διαβάσει για τις αρνητικές επιδόσεις και εάν όχι μπορείτε να το δείτε ξανά εδώ.
ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΕ ΠΕΝΤΕ ΜΑΤΣ, ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΔΟΚΙΜΗ ΤΟΥ 3-5-2
Στην τωρινή προποντική περίοδο του Λεμονή ο Ολυμπιακός ανέτρεψε την σε βάρος του κατάσταση σε 5 αγώνες στην Λίγκα. Συνολικά είναι αρκετά τα ματς επί Λεμονή που και αντίδραση έχει δείξει η ομάδα και αρκετά γκολ έχει βάλει αλλά και βοήθειες έχει πάρει από τον πάγκο και τις αλλαγές του Έλληνα τεχνικού. Με τον προκάτοχό του Χάσι πάντως κάτι τέτοιο δύσκολα θα συνέβαινε. Ο Λεμονής υπήρχαν ματς όπως αυτό στην Κέρκυρα που τα γύρισε από τον πάγκο.
Προφανώς και έχει κάνει λάθη ο Λεμονής ως προς τις προσεγγίσεις, τον σχεδιασμό και ακόμα και το... διάβασμα των αναμετρήσεων. Είναι σαφές όμως ότι ακόμα και με... κόψιμο τόσων παικτών που χρειάστηκε να γίνει η βελτίωση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στον τρόπο που διαχειρίζεται ο Ολυμπιακός την υπόθεση πρωτάθλημα. Έτσι και αλλιώς εκ του αποτελέσματος ο Ολυμπιακός από το -5 βγήκε πρωταθλητής Χειμώνα με +1. Ακόμα και ως προς την διάταξη που του... χρέωναν ότι είχε κολλήσει στο 4-2-3-1 δεν δίστασε να δουλέψει και να παίξει σε ματς και με το 4-3-3 και ακόμα και με το 3-5-2 (σ.σ. όπως στο Κύπελλο με τον Πλατανιά).
ΚΕΡΔΙΣΕ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΠΑΙΚΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΣΙΣΕ ΚΑΙ ΑΝΣΑΡΙΦΑΡΝΤ
Στην περίοδο Λεμονή ο Ολυμπιακός κέρδισε αρκετούς παίκτες και πήρε σημαντικά στοιχεία. Την ώρα που ο Οφόε για διάφορους λόγους και εκτός των άλλων για την κλοπή στο σπίτι του έπεφτε σταδιακά ο Μάριν ανέβαινε διαρκώς και αποδείχθηκε κομβικός παίκτης, ο Ανσαριφάρντ έβαλε αρκετά και σημαντικά γκολ και τελείωσε τον α' γύρο ως πρώτος σκόρερ, ο Προτό γινόταν πιο καλός από ματς σε ματς, ο Φορτούνης παρουσίασε θετικό πρόσημο, ο Ταχτσίδης πήρε ματς και βρήκε ρυθμό και ο νεαρός σέντερ μπακ Σισέ έγινε βασικό στέλεχος με καλά ματς και ακόμα και καίρια γκολ. Όλα αυτά προφανώς και πιστώνονται και στον Λεμονή. Ένας Τάκης Λεμονής που και το γύρισε για τον Ολυμπιακό και ότι του ζητήθηκε το έπραξε και ο οποίος έδωσε και απαντήσεις. Επίσης δεν είναι τυχαίο πως αρκετοί ποδοσφαιριστές όπως οι Ανσαριφάρντ και Σισέ πήγαιναν να του αφιερώσουν τα τέρματά τους. Φυσικά και δεν έλλειψαν και θέματα σαν εκείνο του πανηγυρισμού του Μάριν, όμως και πάλι ο Γερμανός εξελίχθηκε σε παίκτη - κλειδί του συλλόγου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα