Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-1 (vid)

Νίκος Αθανασίου
Ξάνθη - Παναθηναϊκός 1-1 (vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός στο πρώτο ημίωρο! Βρήκε το γκολ με τον Άλτμαν κι έχασε ευκαιρίες να καθαρίσει. Στην επανάληψη η Ξάνθη ισοφάρισε με τον Γέντρισεκ και το 1-1 σφράγισε το ματς αφού στο φινάλε ο Χίλιεμαρκ στάθηκε δις μοιραίος για το «τριφύλλι»!

Έτσι έπαιξαν
Ο Μίλαν Ράσταβατς ξεκίνησε με τον Ζίβκοβιτς κάτω από τα δοκάρια. Φλίσκας και Λισγάρας στο κέντρο της άμυνας, δεξιά ο Μπαξεβανίδης και αριστερά ο Κασάδο. Μεχία, Μελιόπουλος και Ντε Λούκας στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Λουσέρο αριστερό εξτρέμ, δεξί ο Κίκε και στην κορυφή του 4-3-3 ο Γέντρισεκ. Από την άλλη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επανέφερε τον Βλαχοδήμο στην υπεράσπιση της εστίας. Αυλωνίτης και Κολοβέτσιος οι δύο στόπερ, με τον Χουλτ στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Κουλιμπαλί στο δεξί. Κουρμπέλης και Τζανδάρης οι κεντρικοί μέσοι. Δεξί χαφ ο Βιγιαφάνιες, αριστερό ο Λουντ, ο Άλτμαν σε ελεύθερο ρόλο και «φουνταριστός» ο Πίσπας.

Το καλύτερο ημίχρονο μακριά από την Λεωφόρο!

Στα Πηγάδια ο Παναθηναϊκός ταξίδεψε για να ολοκληρώσει τον πρώτο γύρο στο φετινό πρωτάθλημα. Σε έναν γύρο, όπου μακριά από την Λεωφόρο ήταν «σκιά» και «φάντασμα» του καλού του εαυτού, με αποτέλεσμα να αγνοεί την νίκη εκτός από την ιστορική του έδρα. Με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο που η Ξάνθη πατούσε καλύτερα και απείλησε στο 4' με το σουτ του Λουσέρο, οι ποδοσφαιριστές του Μαρίνου Ουζουνίδη κυριάρχησαν πάνω στο χορτάρι, είχαν μεγάλη κατοχή της μπάλας(πάνω από 60%) και έδειχναν αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στο... εκτός έδρας ανέκδοτο!

Οι «πράσινοι» με κορυφαίο τον Κουλιμπαλί και τον Βιγιαφάνιες από δεξιά που «έκλεινε» προς τα μέσα και με τον Πίσπα να πραγματοποιεί εξαιρετικό ντεμπούτο στην βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού», απείλησαν στο 13' και το 16' με τον νεαρό σέντερ φορ και στο 17' ο Άλτμαν άνοιξε το σκορ με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή μετά την λάθος απομάκρυνση του Κασάδο. Το «τριφύλλι» στο καλύτερο του ημίχρονο μακριά από την Λεωφόρο, θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο γκολ αλλά ο Ζίβκοβιτς τόσο στο 20' όσο και στο 25' είχε «απαντήσεις» στις προσπάθειες των Αυλωνίτη και Πίσπα ενώ στο 22' μετά την μαγική μπαλιά του Βιγιαφάνιες στον Άλτμαν, απόκρουσε το τετ-α-τετ με τον Ισραηλινό άσο του Παναθηναϊκού.

«Τιμωρός» Γέντρισεκ, μοιραίος Χίλιεμαρκ!

Η εικόνα της αναμέτρησης άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Με την μετατόπιση του Λουσέρο στον άξονα και το ανέβασμα της απόδοσης του άξονα της Ξάνθης, οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι, κράτησαν μπάλα και έπαιξαν πιο ορθολογικά. Ο Παναθηναϊκός έχασε την κυριαρχία, δεν είχε ηρεμία να εκμεταλλευθεί τους χώρους που άφησαν οι «ακρίτες» και στο 78' οι γηπεδούχοι έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Λουντ έκανε δώρο την κατοχή με ανόητη ενέργεια, ο Αυλωνίτης έχασε τον Γέντρισεκ και ο Σλοβάκος φορ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο πλεκτό για το 1-1!

Ο Παναθηναϊκός που έπαιζε με τον Δώνη σέντερ φορ, προσπάθησε να αντιδράσει. Η είσοδος του Χίλιεμαρκ έφερε τον Σουηδό δύο φορές σε θέση βολής αλλά και τις δύο είχε τις λάθος ενέργειες. Στο 90' μετά την εξαιρετική προσπάθεια του Δώνη πάει νωχελικά στην φάση και τον προλαβαίνει ο Κασάδο ενώ στο φινάλε του ματς, ο Κουντουριώτης του κάνει... δώρο το τετ-α-τετ, το οποίο και χάνει.

Το 1-1 έμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι...

MAN OF THE MATCH: Ήταν η πιο απειλητικός παίκτης της Ξάνθης, ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού και στο 78' διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Ο Έρικ Γέντρισεκ ξέφυγε από την επιτήρηση του Αυλωνίτη, έκανε την τέλεια κεφαλιά και έστειλε την μπάλα εκεί όπου κανένας τερματοφύλακας δεν μπορεί να αντιδράσει.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Λούκας Βιγιαφάνιες. Με διαφορά από τον δεύτερο ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού. Ακόμη και στο κακό δεύτερο ημίχρονο του «τριφυλλιού» είχε σωστές επιλογές με την μπάλα στα πόδια.
Από κει και έπειτα, σπουδαίο παιχνίδι από τον Ζίβκοβιτς. Ο πορτιέρο της Ξάνθης με εξαίρεση το γκολ που δέχθηκε, κατέβασε ρολά και ήταν καθοριστικός για την ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Το δεύτερο ημίχρονο του Παναθηναϊκού απόψε στα Πηγάδια. Οι «πράσινοι» νόμιζαν ότι τελείωσε το ματς στο πρώτο μέρος, η Ξάνθη ανέβασε την απόδοσή της, «χτύπησε» καμπανάκια και ο Γέντρισεκ «τιμώρησε» την ομάδα του Ουζουνίδη που πέταξε την ευκαιρία να κάνει το πρώτο «διπλό».

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Τάσος Αυλωνίτης χάνει τον Γέντρισεκ στην φάση του γκολ της Ξάνθης. Ο επιθετικός της ακριτικής ομάδας σκόραρε σαν σε προπόνηση, με τον στόπερ του Παναθηναϊκού να έχει κάκιστη αντίδραση στην φάση και να κάνει... δώρο την ευκαιρία στο στράικερ των γηπεδούχων. Στην ίδια κατηγορία και ο Όσκαρ Χίλιεμαρκ. Αν στην φάση του 90' τον πρόλαβε ο Κασάδο προ κενής εστίας, στο 94' αντί να πλασάρει σε πρώτο χρόνο μετά την ασίστ του Κουντουριώτη, βγήκε στο πλάι και έδωσε την ευκαιρία στον Ζίβκοβιτς να του κλείσει το οπτικό πεδίο και να αποκρούσει.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Καλή η διαιτησία του Καραντώνη χωρίς λάθη. Ο πρώτος επόπτης Δημητριάδης λανθασμένα υποδεικνύει σε θέση οφ-σάιντ τον Γέντρισεκ στο 77' ενώ έβγαινε την πλάτη της άμυνας του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός δεν νίκησε ούτε απόψε μακριά από την Λεωφόρο. Παρά την αγωνιστική βελτίωση των «πρασίνων», η εικόνα του δευτέρου μέρους... τιμωρήθηκε από την Ξάνθη και η αντίδραση μετά το 80' δεν έφτανε για να έρθει και το δεύτερο γκολ που θα έδινε το «τρίποντο».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα