«Καμπάνα» της ΟΥΕΦΑ σε Παναθηναϊκό με 3μηνη αναστολή!

ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ 1Η ΜΑΡΤΙΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ «ΤΡΙΦΥΛΛΙ» ΝΑ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΕΙ ΤΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ!

«Καμπάνα» της ΟΥΕΦΑ σε Παναθηναϊκό με 3μηνη αναστολή!

«Καμπάνα» της ΟΥΕΦΑ σε Παναθηναϊκό με 3μηνη αναστολή!

Η ΟΥΕΦΑ επέβαλλε στον Παναθηναϊκό απαγόρευση συμμετοχής ενός έτους με τριετή διάρκεια, δίνοντας την δυνατότητα στο «τριφύλλι» να διακανονίσει τις οφειλές του μέχρι 1η Μαρτίου για να την... σκαπουλάρει!

Ακόμη μία μαύρη σελίδα για την ιστορία του Παναθηναϊκού επί διοίκησης Γιάννη Αλαφούζου, καθώς η ΟΥΕΦΑ τιμώρησε το «τριφύλλι» με αποκλεισμό ενός έτους από τις διοργανώσεις της με αναστολή μέχρι την 1 Μαρτίου, με την ποινή να έχει διάρκεια τριών ετών! 

Τι σημαίνει αναστολή μέχρι την 1 Μαρτίου; Σημαίνει πως το κλαμπ θα έχει το χρονικό περιθώριο να διακανονίσει τις οφειλές του και όχι να τις εξοφλήσει, κάτι που αυτή την στιγμή φαντάζει απίθανο με τα οικονομικά δεδομένα που υπάρχουν στην ΠΑΕ. 

Η ευρωπαϊκή ομοσπονδία έδωσε ελαστικά περιθώρια στους «πράσινους» για να μπορέσουν να γυρίσουν το χαρτί. Αν ο Παναθηναϊκός στον έλεγχο που θα γίνει, παρουσιάσει ότι έχει διακανονίσει τις οφειλές του, τότε θα έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί του χρόνου στην Ευρώπη, αν πάρει αγωνιστικά το εισιτήριο. Αν όχι, τότε θα ισχύσει κανονικά η τιμωρία.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, αυτή η εξέλιξη δίνει ανάσα στον Παναθηναϊκό και ένα σημαντικό χρονικό περιθώριο, ώστε μέσα από τις πωλήσεις του Ιανουαρίου να βρεθούν τα χρήματα που θα χρησιμοποιηθούν για να καλυφθούν οφειλές και να τηρηθούν τα προβλεπόμενα στους διακανονισμούς. Η ΟΥΕΦΑ έδειξε πως σέβεται τον Παναθηναϊκό αν και θα μπορούσε να στενέψει τον κλοιό, επιβάλλοντας εξόφληση των χρωστούμενων μέχρι 31 Ιανουαρίου.

Τέλος, δεν υπήρχε απαγόρευση μεταγραφών...

Best of internet