Το ταξίδι στην Αγγλία για το VAR και το μεγάλο κόστος!

Το ταξίδι στην Αγγλία για το VAR και το μεγάλο κόστος!

Το ταξίδι στην Αγγλία για το VAR και το μεγάλο κόστος!

Στην ΕΠΟ συνεχίζουν να διερευνούν το θέμα του VAR και το του πως μπορεί να τοποθετηθεί και να εφαρμοστεί σωστά στην Ελλάδα. Το ταξίδι στην Αγγλία και το μεγάλο κόστος.

Άμεσα πρόκειται να γίνει ταξίδι από εκπροσώπους της ΕΠΟ στην Αγγλία για να δουν το VAR, το πως λειτουργεί αλλά και διάφορες τεχνικές. Και φυσικά το πως μπορεί να εφαρμοστεί σωστά στην χώρα μας. Αυτήν την στιγμή το Νο1 πρόβλημα είναι το μεγάλο κόστος που υπάρχει. Το VAR κοστίζει 5.000 ευρώ ανά αγώνα. 
 
Δουλεύει με ένα άτομο που θα βλέπει συνέχεια τον αγώνα και δύο που θα βλέπουν μαζί τις φάσεις. Τρεις έξτρα διαιτητές που κοστολογούνται με 1.800 ευρώ και που μαζί με τα μεταφορικά τους φτάνουν τις 2.500 ευρώ και ίσως και παραπάνω. Με αυτά και με αυτά εφόσον υπάρχει VAR τα έξοδα διαιτησίας ανά ματς θα πηγαίνουν στις 10.000 ευρώ. Η τοποθέτηση του VAR θα πρέπει να γίνει σε συνεργασία με τη NOVA ή όποιο άλλο κανάλι έχει μετά τα δικαιώματα του πρωταθλήματος και φυσικά έχει μεγάλο κόστος και για να μπει στα γήπεδα, τα περισσότερα εκ των οποίων δεν έχουν καν τις προδιαγραφές για κάτι τέτοιο. Το θέμα του VAR φαίνεται πως πηγαίνει για το 2018 και εάν γιατί θα εξαρτηθεί και τότε από το εάν θα υπάρχει σχετικό κονδύλι.

Best of internet