Όλο τον Α΄ γύρο η ΑΕΚ έπαιζε ξέροντας το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Όλο τον Α΄ γύρο η ΑΕΚ έπαιζε ξέροντας το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος κάνει στο blog του στο gazzetta κάποιες επισημάνσεις ενόψει του καθορισμού του προγράμματος του β΄ γύρου του πρωταθλήματος.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Τελειώνει λοιπόν το Σαββατοκύριακο ο α΄ γύρος του πρωταθλήματος και ο β΄ ξεκινάει το τριήμερο 7 ως 9 Γενάρη με την πρώτη του αγωνιστική.

Το πρόγραμμα του β΄ γύρου θα αποφασιστεί-ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της Λίγκας, νομίζω την Πέμπτη, και θεωρώ ότι θα πρέπει να προσεχθεί περισσότερο ένα θέμα, τουλάχιστον σε σχέση με τον α΄ γύρο. Τι εννοώ; Στις 13 από τις 14 μέχρι τώρα αγωνιστικές, η ΑΕΚ έπαιζε ξέροντας πάντοτε το αποτέλεσμα του Ολυμπιακού! Ο Ολυμπιακός δηλαδή έπαιζε πάντοτε νωρίτερα, συνήθως μία ημέρα πριν , από την ΑΕΚ. Τη μοναδική φορά που δεν συνέβη κάτι τέτοιο ήταν στο…μεταξύ τους ντέρμπι!

Προσέξτε, δεν υποστηρίζω ότι γι΄ αυτό είναι πρώτη η ΑΕΚ, έστω με τον πόντο διαφορά από τον Ολυμπιακό. Εξάλλου, αν κρατούσε ο Ολυμπιακός το υπέρ του 2-0 στο ΟΑΚΑ θα ήταν τώρα στα μάτια του περισσότερου κόσμου ήδη πρωταθλητής, αφού θα είχε +5 από την ΑΕΚ και +4 από τον ΠΑΟΚ…Υποστηρίζω ότι δεν είναι ποδοσφαιρικά νορμάλ αυτό που γίνεται, να ξέρει συνεχώς η μία ομάδα τι έχει κάνει η άλλη ομάδα.

Οκέϊ, αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχε η παράμετρος της παρουσίας τους στην Ευρώπη και δη της συμμετοχής του μεν Ολυμπιακού στο Τσάμπιονς Λιγκ (με παιχνίδια Τρίτη και Τετάρτη), της δε ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ (με παιχνίδια την Πέμπτη), αλλά ενόψει του β΄ γύρου το μοναδικό δεδομένο είναι τα δύο παιχνίδια της ΑΕΚ στα πρώτα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ.

Άρα, υπάρχουν οι δυνατότητες για κάτι πιο νορμάλ στο πρόγραμμα. Κι η λογική λέει ότι πρέπει να υπάρχει μία διαφορετική «κατανομή», αφού δεν βγάζει νόημα σε ένα ολόκληρο γύρο (με εξαίρεση την τελευταία αγωνιστική, όπου παίζουν η ΑΕΚ Σάββατο κι ο Ολυμπιακός Κυριακή), η μία διεκδικήτρια του τίτλου, η ΑΕΚ, να παίζει ξέροντας το αποτέλεσμα ενός άλλου διεκδικητή, του Ολυμπιακού.

Και στην εξίσωση εύλογα πρέπει να μπει κι ο ΠΑΟΚ. Επίσης δεν γίνεται να παίζει συνεχώς αυτός τελευταίος η, αυτός πρώτος από τους τρεις.

Δεν κατηγορώ τη Λίγκα, γιατί καταλαβαίνω ότι υπάρχουν και οι τηλεοπτικοί λόγοι, αλλά ακόμη κι έτσι πρέπει να γίνει ένα πιο ορθόδοξο μοίρασμα των αγώνων, ώστε να έχουμε και μία δικαιοσύνη σε αυτό το κομμάτι. Διότι π.χ. δεν είναι σωστό να παίζει ο Ολυμπιακός Τσάμπιονς Λιγκ με τη Γιουβέντους μεσοβδόμαδα και να παίζει Σάββατο στο πρωτάθλημα εκτός έδρας, στο Αγρίνιο. Εντάξει, κατανοητές οι ανάγκες της Νόβα, αλλά κατανοητή κι η ανάγκη για ένα ορθολογισμό του προγράμματος. Γιατί και στις αρχές της σεζόν, ο Ολυμπιακός είχε παίξει Σάββατο με Λαμία κι Αστέρα, έχοντας προηγουμένως, μεσοβδόμαδα παιχνίδια στη Ριέκα και με την Σπόρτινγκ.

Ήδη άλλωστε το φετινό πρωτάθλημα έχει την ιδιαιτερότητα η ΑΕΚ να «ακολουθεί» τον Ολυμπιακό, δηλαδή να παίζει κάθε φορά, σε ένα ποσοστό 90%, με την ομάδα που είχε αντιμετωπίσει προηγουμένως ο Ολυμπιακός! Και έχουν συνήθως και τα ίδια αποτελέσματα!

Όπως, παρεμπιπτόντως το γράφω αυτό, υπάρχει και μία άλλη ιδιαιτερότητα: ο Ολυμπιακός ακολουθεί το πρόγραμμα της Λαμίας. Μία Λαμία, που αν και νεοφώτιστη καταφέρνει με ένα απίστευτο τρόπο, να κόβει βαθμούς σε αυτές τις ομάδες που θα παίξουν αμέσως μετά με τον Ολυμπιακό, με συνέπεια όλοι οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού να είναι σε τέτοια θέση που να καίγονται για βαθμούς, καθώς άλλωστε μιλάμε για ένα πρωτάθλημα στο οποίο ο 7ος από τον 13ο έχει απόσταση μόλις τέσσερις πόντους...

Τι αποτελέσματα έχει φέρει η Λαμία σε μία σειρά αγώνων με τις ομάδες, που αμέσως μετά έπαιξαν με τον Ολυμπιακό; Κέρδισε στην Τρίπολη, κέρδισε τον Πανιώνιο, υποχρέωσε σε ισοπαλία τον Παναθηναϊκό, κέρδισε τον Πλατανιά, πήρε ισοπαλία στη Λιβαδειά, ισοφάρισε με πέναλτι την Κέρκυρα από την οποία έχανε, ισοφάρισε στη Ριζούπολη πάλι με πέναλτι και δη στο 90’, ισοφάρισε στο 97’ τον Παναιτωλικό και πήρε ισοπαλία στο 80’ στα Γιάννινα!

Που θέλω να καταλήξω; Όταν σε ένα πρωτάθλημα υπάρχουν ιδιαιτερότητες, όπως αυτή της ΑΕΚ που ακολουθεί το πρόγραμμα του Ολυμπιακού, πρέπει να διαμορφωθεί ένα πρόγραμμα β΄ γύρου όσο το δυνατόν πιο προσεκτικά γίνεται.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.