Μόνο με έμπνευση και διαφάνεια θα σωθεί ο Παναθηναϊκός

Μόνο με έμπνευση και διαφάνεια θα σωθεί ο Παναθηναϊκός

Δήμος Μπουλούκος Δήμος Μπουλούκος
Μόνο με έμπνευση και διαφάνεια θα σωθεί ο Παναθηναϊκός

bet365

O Δήμος Μπουλούκος χαιρετίζει την εμπλοκή του Σπύρου Θεοδωρόπουλου στον Παναθηναϊκό, αλλά εξακολουθεί να μην είναι αισιόδοξος με το project της ποδοσφαιρικής εταιρείας λαϊκής βάσης!

Βόλφσμπουργκ - Λειψία με προσφορά ημέρας*, αμέτρητα ειδικά στοιχήματα και forzato cashout*! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

H περίπτωση του Σπύρου Θεοδώροπουλου ασφαλώς και είναι μία ηλιαχτίδα φωτός στο σκοτάδι που έχει πέσει στον Παναθηναϊκό. Ενας σοβαρός και επιτυχημένος επιχειρηματίας παρέχει κάποια σημάδια αισιοδοξίας στο ζοφερό κλίμα των τελευταίων μηνών και τουλάχιστον για πρώτη φορά, ακούγεται κάτι που μπορεί να προσφέρει κάποια λύση

Ωστόσο, έσπευσε και ο ίδιος να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, τονίζοντας ότι έγινε μία αρχική κουβέντα με τους παλαίμαχους στους οποίους ανέλυσε το πλάνο του για επανασύσταση ουσιαστικά της Παναθηναϊκής Συμμαχίας με την βοήθεια της μεγάλης μάζας των οπαδών του Παναθηναϊκού και την οικονομική συνεισφορά του ίδιου και κάποιων επιχειρηματιών, η οποία όμως δεν είναι αρκετή για να σώσει την ομάδα.

Με την κίνηση αυτή του Mr. Chipita, αποκαλύπτεται και επίσημα ότι μονόδρομος για τη σωτηρία του «τριφυλλιού» είναι η ενεργοποίηση των οπαδών. Από τη στιγμή που κανείς επιφανής Παναθηναϊκός δεν θέλει να αναλάβει την ομάδα στα πρότυπα Μαρινάκη, Μελισσανίδη, Σαββίδη, μία ποδοσφαιρική εταιρεία λαϊκής βάσης με συμμετοχή χιλιάδων φιλάθλων, φαντάζει ως τη μοναδική χειροπιαστή λύση.

Γι’ αυτό το μοντέλο, όμως, έχω αρκετές επιφυλάξεις, που άλλωστε έχουν αποδειχθεί και στην πράξη. Η Παναθηναϊκή Συμμαχία που αποτελούσε το ίδιο «όχημα» απέτυχε παραδειγματικά, όπως ομολόγησε και ο ίδιος ο εμπνευστής της Γιάννης Αλαφούζος.

Ούτε 10.000 Παναθηναϊκοί δεν κατέθεσαν τον όβολο τους την πρώτη χρονιά, καθώς το 2012-13 τα μέλη έφτασαν τα 8.300! Πλασματικά ήταν και τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, καθώς την πλειοψηφία των 2.3 εκατομμυρίων ευρώ, την είχε βάλει ο Αλαφούζος και άλλοι ισχυρά οικονομικά παράγοντες και όχι ο απλός κόσμος.

Τώρα που μιλάμε, η Παναθηναϊκή Συμμαχία έχει 6960 μέλη που έχουν καταθέσει κάτι παραπάνω από 350.000 ευρώ, αριθμοί που εννοείται ότι δεν φτάνουν για να παραμείνει όρθιο το τριφύλλι!

Πως λοιπόν από τους 7 ή τους 10 χιλιάδες Παναθηναϊκούς θα φτάσουμε στους 300.000, είναι θέμα που σηκώνει μεγάλη συζήτηση. Σε συνθήκες κρίσης και κυρίως με την ευρεία μάζα των φίλων του Παναθηναϊκού να έχει ξενερώσει με όσα έχουν συμβεί, ο κόσμος του τριφυλλιού δεν αρκεί ούτε για να γεμίσει το γήπεδο της Λεωφόρου. Το να πιστέψουν όλοι αυτοί στο συγκεκριμένο εγχείρημα για τη σωτηρία του Παναθηναϊκού και να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τουλάχιστον 50 ευρώ, αποτελεί πρόβλημα για δυνατούς λύτες.

Προσωπικά δεν είμαι αισιόδοξος ότι η συγκεκριμένη λύση θα ευδοκιμήσει, αλλά επειδή δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος, θα καταθέσω τους δύο βασικούς πυλώνες πάνω στους οποίους πιστεύω ότι πρέπει να στηριχτεί η προσπάθεια επιβίωσης και η επόμενη μέρα του τριφυλλιού.

Ο απλός φίλαθλος θα πάει να δώσει τα χρήματα, μονάχα αν του το ζητήσει ο Σαραβάκος, ο Ρότσα, ο Μπορέλι, ο Καλιτζάκης, ο Βαζέχα, ο Σισέ και όλα τα μεγάλα αστέρια που έχουν φορέσει τη φανέλα με το τριφύλλι. Με Αντωνιάδη, Δομάζο και Κωνσταντίνου – χωρίς να θέλω να αμφισβητήσω την προσφορά και την αξία τους – δεν μπορείς να εμπνεύσεις τις νεότερες γενιές των οπαδών που δεν τους είδαν να παίζουν μπάλα.

Οσοι θα τρέξουν το νέο project πρέπει να απευθυνθούν στα πράσινα αντανακλαστικά των οπαδών, να ιντριγκάρουν το μυαλό τους, να αφουγκραστούν την καρδιά τους, ώστε να τους πείσουν ότι η θυσία αυτή αξίζει για την αγαπημένη τους ομάδα. Και η θυσία αυτή θα αξίζει, όταν ο κάθε οπαδός θα ενημερωθεί για την ακριβή οικονομική κατάσταση της ΠΑΕ.

Αυτός είναι ο δεύτερος πυλώνας, πάνω στον οποίο πρέπει να οικοδομηθεί η νέα προσπάθεια. Με καθεστώς διαφάνειας, με πλήρη ανάλυση της «μαύρης τρύπας» αλλά και με ακριβή παρουσίαση των επόμενων βημάτων, τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο, όσο και σε οργανωτικό, ο κόσμος θα μετριάσει τις αναστολές του και θα συνδράμει στην προσπάθεια σωτηρίας.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν υπάρχουν μαγικά κόλπα, αυτές είναι οι δύο βασικές κινήσεις που πρέπει να γίνουν από τον Σπύρο Θεοδωρόπουλο και τους ανθρώπους γύρω του. Μόνο με έμπνευση και διαφάνεια, ενδεχομένως να φτάσουμε στο σημείο να συζητάμε για την επόμενη μέρα του Παναθηναϊκού.

Διαφορετικά, ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δήμος Μπουλούκος
Δήμος Μπουλούκος