Τουλάχιστον κάποιος ενδιαφέρθηκε και βγήκε μπροστά!

Τουλάχιστον κάποιος ενδιαφέρθηκε και βγήκε μπροστά!

Τουλάχιστον κάποιος ενδιαφέρθηκε και βγήκε μπροστά!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την αξιέπαινη κίνηση Θεοδωρόπουλου, το πλάνο του «mr.Chipita», εξηγεί γιατί η μπάλα πρέπει να μείνει χαμηλά και αναφέρεται στον μονόδρομο της παρουσίας της νέας γενιάς παλαιμάχων στις συζητήσεις!

Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται σε καθεστώς απαξίωσης και οικονομικής ασφυξίας εδώ και περίπου τρεις μήνες, από την στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος αποφάσισε να βάλει τον οργανισμό στην εντατική και να πετάξει στα σκουπίδια τον χρόνο και το χρήμα που έδωσε την τελευταία πενταετία. Από τα τέλη Σεπτεμβρίου επικρατεί αυτή η τραγική κατάσταση και ο σύλλογος έχει πάρει ξεκάθαρη πορεία προς τα βράχια! Μετά τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο που δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανένα ως προς την αγάπη του για το «τριφύλλι», καθώς κρατά στο υψηλότερο επίπεδο το μπασκετικό τμήμα, ουδείς επιφανής φίλος των «πρασίνων» δεν έκανε την παραμικρή κίνηση να βγει μπροστά, να παρουσιάσει ένα πλάνο, να συσπειρώσει τον Παναθηναϊκό και να προσπαθήσει να δώσει μία ανάσα, μία υπαρκτή ελπίδα για το παρόν και το μέλλον.

''Εδώ παίζεις στην έδρα σου και με Cash Out* '' *Ισχύουν Όροι και Προυποθέσεις

Η σημερινή πρωτοβουλία του Σπύρου Θεοδωρόπουλου ως κίνηση, ως πράξη και ανεξάρτητα από το αν θα φέρει αποτέλεσμα ή όχι, τον τιμά ως φίλο του Παναθηναϊκού και επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο όσα γνωρίζαμε τα τελευταία χρόνια για τον «mr. Chipita». Δηλαδή το γεγονός πως πρόκειται για έναν «άρρωστο» Παναθηναϊκό, για τον μοναδικό πλούσιο οπαδό που στην πιο δύσκολη οικονομική συγκυρία όχι μόνο δεν γύρισε την πλάτη αλλά κάθε χρόνο έβαζε ένα σεβαστό ποσό(περί τις 500.000 ευρώ), είναι κάτοχος σουίτας στην Λεωφόρο και όλα αυτά χωρίς να τα «διαφημίσει» ούτε για μία στιγμή. Δεν ξυπνήσαμε ένα πρωί και… μάθαμε πως είναι Παναθηναϊκός και ενδιαφέρεται για το καλό του συλλόγου. Δήλωνε και δηλώνει παρών, είναι συχνός θαμώνας του κλειστού στο ΟΑΚΑ και αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες της ελληνικής οικονομίας.

Ο Έλληνας επιχειρηματίας θα μπορούσε να κάτσει στην βολή του καναπέ του(όπως κάνουν τόσοι και τόσοι επιφανείς Παναθηναϊκοί), θα μπορούσε να σφυρίζει κλέφτικα έχοντας και την έξωθεν καλή μαρτυρία της βοήθειας των τελευταίων ετών αλλά δεν το έκανε. Βγήκε μπροστά, εκτέθηκε στην δημοσιότητα για το καλό του Παναθηναϊκού.

Πάμε τώρα και στην ουσία της συζήτησης που έκανε με κάποιους από τους παλαιμάχους του «τριφυλλιού» το μεσημέρι της Δευτέρας στο Hilton.

Καταρχήν κάτω η μπάλα, χαμηλά οι προσδοκίες, όπως και ο ίδιος δήλωσε. Δεν υπάρχουν επιχειρηματίες που με εκείνον μπροστάρη θα βάλουν άμεσα για παράδειγμα 10 εκατομμύρια και θα την… σκαπουλάρει ο Παναθηναϊκός. Δεν υπάρχει κάποια έτοιμη κατάσταση για το σήμερα και το αύριο, να είμαστε ξεκάθαροι πάνω σε αυτό, μιας και ο κόσμος έχει χορτάσει από εμπόριο ελπίδας, από Άραβες και Κινέζους «επενδυτές».

Τι υπάρχει; Ένα πλάνο που παρουσίασε στους παλαιμάχους, το οποίο επί της ουσίας είναι το ίδιο με την «Παναθηναϊκή Συμμαχία» και το «PAO FOUNDATION». Δηλαδή η συμμετοχή της πλατιάς μάζας των οπαδών του Παναθηναϊκού στην λαϊκή βάση που θα αποτελεί και τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, η οποία θα διοικείται κατά κύριο λόγους από τους παλαιμάχους ποδοσφαιριστές που θα κληθούν να συσπειρώσουν τον κόσμο στην νέα εποχή.

Κατά καιρούς σε τούτη εδώ την γωνιά, έχουμε αναφέρει το αυτονόητο. Όσο δεν εμφανίζεται ο «τρελός» με το χοντρό πορτοφόλι και την διάθεση να τα «σκάσει» χοντρά για να επανέλθει ο Παναθηναϊκός, ο μόνος δρόμος για την επιβίωση και την οικονομική εξυγίανση του κλαμπ περνά μέσα από τα χέρια των οπαδών του. Είτε αυτοί μπορούν να συνεισφέρουν από 50 ευρώ είτε 500.000 ευρώ σε ετήσια βάση, όπως προτίθεται να πράξει ο Θεοδωρόπουλος.

Για να μπορέσει αυτό το πρότζεκτ να έχει σοβαρές πιθανότητες υλοποίησης στην Ελλάδα της κρίσης, θα χρειαστεί να γίνουν πράξη τρεις-τέσσερις σημαντικές «λεπτομέρειες».

1)Να συμπαραταχθούν δίπλα στον Θεοδωρόπουλο και άλλοι εύποροι Παναθηναϊκοί που θα μπορούν να βάζουν ένα σεβαστό ποσό κάθε χρόνο. Όχι μόνο για λόγους ουσίας αλλά και για επικοινωνιακούς, για να αποτελέσει αυτό το ποσό την «μαγιά» και να δει ο απλός κόσμος ότι δεν βάζει μόνο αυτός από το υστέρημά του αλλά συνεισφέρουν και όσοι έχουν περίσσευμα.

2)Να υπάρξει ένα ξεκάθαρο ποδοσφαιρικό και εταιρικό project που θα επικοινωνηθεί με απόλυτη ειλικρίνεια και θα τηρηθεί κατά γράμμα από ανθρώπους που έχουν το know-how.

3)Να γίνει αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ και στην διοίκησή της. Οποιαδήποτε προσπάθεια με Αλαφούζο μεγαλομέτοχο και διοικούντες τους ανθρώπους του, είναι καταδικασμένη να αποτύχει.

4)Τελευταίο και πιο σημαντικό. Η συσπείρωση. Να γίνει ο Παναθηναϊκός μία «γροθιά». Αυτό, φυσικά, δεν μπορεί να προκύψει με την παρουσία των παλαιμάχων άλλης εποχής στην πρώτη γραμμή. Ο καθένας από τους «πρωτοκλασάτους»(δεν είναι όλοι το ίδιο) με την συμπεριφορά του ως βετεράνος αθλητής του συλλόγου έχει «καεί» και για να είμαστε απόλυτα ειλικρινείς δεν μπορεί να εμπνεύσει τον κόσμο του «τριφυλλιού».

Κάτι που ξεκάθαρα μπορούν να πετύχουν ποδοσφαιριστές της νεότερης γενιάς, οι οποίοι και διαθέτουν το ειδικό βάρος αλλά και τις παραστάσεις από το σύγχρονο ποδόσφαιρο για να δώσουν λύσεις και ιδέες. Ο Καραγκούνης, ο Σαραβάκος, ο Μπασινάς, ο Γιούρκας, ο Κυργιάκος είναι παιδιά που και αγαπητοί είναι αλλά και διαθέτουν γνώσεις, εμπειρίες από το σύγχρονα κλαμπ και το πως αυτά θα πρέπει να διοικούνται.

Το πλάνο του «mr.Chipita», λοιπόν, είναι ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο. Θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις, ζυμώσεις, συζητήσεις για το πώς αυτό το project θα μπορέσει να δώσει λύσεις στον Παναθηναϊκό. Κάτω η μπάλα λοιπόν και ο χρόνος θα δείξει.

Τουλάχιστον κάποιος ενδιαφέρθηκε και βγήκε μπροστά...

Best of internet