Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-4 (vid)

Αντώνης Σαούλης
Παναιτωλικός-Ολυμπιακός 1-4 (vid)

bet365

Ο Παναιτωλικός ισοφάρισε προσωρινά, όμως στη συνέχεια ο Ανσαριφάρντ (γκολ και ασίστ) ανέλαβε δράση και το ματς στο Αγρίνιο πήρε διαστάσεις θριάμβου (4-1) για τον Ολυμπιακό, που πάτησε ξανά κορυφή με την πέμπτη σερί νίκη του! Δύο γκολ ο Φορτούνης.

Στην πιο δύσκολη έδρα του προγράμματος μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έκανε την πιο εύκολη νίκη. Ο Ολυμπιακός πέρασε με τεσσάρα από το Αγρίνιο παρά το γεγονός ότι έκανε τα εύκολα δύσκολα με το αυτογκόλ του Ενγκελς! Οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την πέμπτη σερί νίκη τους με μία μεγάλη σε έκταση νίκη (1-4) και επέστρεψαν στην κορυφή του πρωταθλήματος περιμένοντας το ματς της ΑΕΚ την Δευτέρα (με αντίπαλο την Κέρκυρα).

Παίξε νόμιμα… πρώτο τραπέζι vista (21+)

Ανσαριφάρντ και Φορτούνης συνέχισαν από το ματς με τον Απόλλων Σμύρνης πήραν το ματς στα... πόδια τους στο δεύτερο ημίχρονο κι έκαναν το 1-1, 1-3 μέσα σε πέντε λεπτά. Ταυτόχρονα ο Ολυμπιακός πήρε θετικά στοιχεία και από τον Οτζίτζα που μπήκε ως αλλαγή στο ημίχρονο αλλά και από τον Μάριν.

Οσο για τον Παναιτωλικό; Ο Προτό... κατάλαβε τους γηπεδούχους μετά το 1-3 όταν και η ομάδα του Αγρινίου προσπάθησε να απειλήσει (στο πρώτο ημίχρονο είχε μόνο μία φάση με τον Μοράρ) δείγμα του πόσο εύκολη ήταν τελικά η νίκη του Ολυμπιακού η οποία ολοκληρώθηκε με το γκολ του Τζούρτζεβιτς.

Και γκολ και αυτογκόλ
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο ματς όπως ακριβώς ζητούσε ο Τάκης Λεμονής στους παίκτες του λίγο πριν βγουν αυτοί για τη σέντρα. Με φουλ τις μηχανές από το πρώτο λεπτό με τον Ελληνα τεχνικό να μην κάνει πολλές αλλαγές στην 11αδα. Ομάρ, Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης ήταν στην άμυνα με τους Ταχτσίδη, Ρομαό να παραμένουν στα χαφ και τους Μάριν, Φορτούνη, Πάρντο να παίζουν πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Σχήμα που λειτούργησε δημιουργικά με γκολ στο 6' (Ταχτσίδης, Μάριν, Φορτούνης συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να σκοράρει) αλλά όχι τόσο ανασταλτικά μιας και οι μεσοεπιθετικοί του Χάβου (Μάζουρεκ, Ρόσα, Ντίας) δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Ολυμπιακού.

Πράγμα που δε τον πλήρωσε ο Ολυμπιακός στο 23' (ο Μοράρ βρέθηκε απέναντι από τον Προτό, αλλά ο Βέλγος απέκρουσε) αλλά το πλήρωσε με μεγάλη δόση ατυχίας όταν στην σέντρα του Ρόσα, ο Ενγκελς με ψιλοκρεμαστή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Προτό.

Και παρά το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν άμεσα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις. Και στο 36' ο Μάριν έκανε τσαφ στο γύρισμα του Ομάρ και στο 37' πάλι ο Γερμανός αστόχησε από καλή θέση και στο 44' ο Ανσαριφάρντ έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ.

Το «καθάρισαν» Ανσαριφάρντ, Φορτούνης
Κι εκεί που ο Ολυμπιακός βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου μετά το αυτογκόλ του Ενγκελς, έδειξε πως μπορεί να τελειώσει ένα ματς μέσα σε λίγα λεπτά. Εάν φυσικά του δώσεις την ευκαιρία. Ο Παναιτωλικός του την έδωσε και η υπόθεση νίκη τελείωσε μέσα σε πέντε λεπτά.

Στο 62' ο Καρίμ πήρε πάνω του την επίθεση μέσα στην μεγαλή περιοχή για να δώσει μισό γκολ στον Φορτούνη για το 1-2 και στο 66' κυνήγησε την λάθος πάσα του Μόρα για να κάνει ένα εύκολο γκολ (1-3).

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ολυμπιακός κατέβασε ρυθμούς, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να μπει πάλι στο ματς αλλά ο Ρόσα στο 80' σημάδεψε πρώτα τον Προτό και μετά το δοκάρι από την μικρή περιοχή και στο 84' ο Ρότσα δεν τελείωσε καλά τη φάση για να μειώσει το σκορ.

Και σα να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους ήρθε και το γκολ του Τζούρτζεβιτς στο τέλος για δώσει διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Ολυμπιακού μέσα στο Αγρίνιο.

Mvp: Καρίμ και Φορτούνης ήταν στο 50-50. Αμφότεροι θα μπορούσαν να είναι σε αυτήν την κατηγορία. Επιλέξαμε τον Ιρανό γιατί είναι καθοριστικός μιας και στο 1-1 δίνει (παραπάνω από) μισό γκολ στον Φορτούνη και στη συνέχεια τελειώνει το ματς κάνοντας και το 3-1.
Αδύναμος κρίκος: Βαγγέλης Μόρας. Είναι στην φάση του 2-1 που ο Καρίμ τον περνάει μέσα στην περιοχή και φυσικά κάνει το πολύ μεγάλο λάθος για το 3-1.
Στο ύψος του: Κώστας Φορτούνης. Εβαλε τον Ολυμπιακό δύο φορές μπροστά στο σκορ με εξαιρετικές κινήσεις στον χώρο. Λειτούργησε ως... κρυφός φορ κι εκτέλεσε σωστά δις.
Η γκάφα: Δίχως αμφιβολία η... ασίστ του Βαγγέλη Μόρα στον Ανσαριφάρντ. Ο έμπειρος αμυντικός δεν γύρισε σωστά την μπάλα στον Κυριακίδη με αποτέλεσμα ο Ιρανός επιθετικός να τελειώσει ουσιαστικά το ματς.
Το στραγάλι: Απαρατηρήτη η διαιτησία του Παπαδόπουλου.
Το ταμείο του gazzetta.gr: Ο Ολυμπιακός έκανε τα εύκολα δύσκολα μόνος του με το αυτογκόλ του Ενγκελς. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβασε απόδοση εκμεταλλεύτηκε τα λάθη του Μόρα και πήρε τελικά ένα εύκολο «διπλό» μιας και οι γηπεδούχοι άρχισαν να απειλούν μετά το 1-3! Πέμπτη σερί νίκη για τον Ολυμπιακό που επιστρέφει στην κορυφή και περιμένει το αποτέλεσμα της ΑΕΚ την Δευτέρα κόντρα στην Κέρκυρα.

Οι συνθέσεις:
Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Κυριακίδης, Μιχάι, Μόρας, Ρότσα, Μαρινάκης (67' Κλέσιο), Τσοκάνης, Μάρκος Πάουλο, Ρόσα (81' Γιαννιώτης), Ντίας, Μάζουρεκ, Μοράρ (74' Μαρκόφσκι)
Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης (69' Φιγκέιρας), Ρομαό, Ταχτσίδης, Πάρντο (46' Οφόε), Φορτούνης, Μάριν, Ανσαριφάρντ (77' Τζούρτζεβιτς)

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα