Βιεϊρίνια: Ενας ηγέτης που έλειπε από τον ΠΑΟΚ

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
Βιεϊρίνια: Ενας ηγέτης που έλειπε από τον ΠΑΟΚ

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης βλέπει μπροστά του έναν άλλον Βιεϊρίνια απ' αυτόν που ήξερε, έναν αληθινό ηγέτη, ο οποίος νιώθει την ανάγκη να βγει μπροστά, να στηρίξει την ομάδα, για χάρη της οποίας επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, με στόχο να κερδίσει τίτλους…

Ολόκληρος ο ΠΑΟΚ ήταν ευθύς εξ αρχής διατεθειμένος και αποφασισμένος να περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή τον Αντρέ Βιεϊρίνια προκειμένου ο Πορτογάλος να κερδίσει τη «μάχη» με το χρόνο και να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Αυτή την αρχή, μετά το «τσίμπημα» στην Ξάνθη, οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ του, ωστόσο ο Αντρέ από την πρώτη στιγμή έδειξε ένα άλλο πρόσωπο και στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο ήταν σίγουροι, ότι θα το παλέψει μέχρι εκεί που δεν πάει… Και το πάλεψε.

Είναι τέτοια η επιθυμία του 31χρονου «κάπτεν» να βοηθήσει την ομάδα του σε μια δύσκολη καμπή του πρωταθλήματος (το «διπλό» στην Ξάνθη δεν πρέπει να ξεγελάει κανέναν…), που εύκολα παραμερίζει τον πόνο και το όποιο πρόβλημα τραυματισμού. Ο Πορτογάλος σταρ έχει το dna του ΠΑΟΚ, ξέρει τι πρέπει να κάνει για την ομάδα και το σύνολο, κι αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.

Ο Βιεϊρίνια νιώθει ηγέτης του ΠΑΟΚ. Γι’ αυτό το λόγο άφησε πίσω του τη χλιδάτη Μπουντεσλίγκα, γι’ αυτό επέστρεψε στην Τούμπα, για να πετύχει κάτι σπουδαίο, με την ομάδα που αγάπησε από το 2008 και μετά όσο καμία άλλη. Νιώθει ότι τώρα είναι η (δύσκολη) ώρα για να βγει μπροστά. Κι αυτό θα κάνει, έστω κι αν χρειαστεί να πάει κόντρα στις γνωματεύσεις των ιατρών, έστω κι αν θα μπορούσε να συνεχίσει σιγά σιγά το πρόγραμμα αποθεραπείας. Αντίθετα, συνέχισε με ειδικά μηχανήματα στο σπίτι του, βγάζοντας προς τα έξω ένα πρόσωπο το οποίο είναι αλήθεια προκαλεί (θετική) έκπληξη.

Ο 31χρονος ποδοσφαιριστής αποδεικνύεται τόσο σημαντικός για το παιχνίδι και τη ζωή της ομάδας, που το τεχνικό τιμ ήξερε από τη Δευτέρα κιόλας ότι θα άξιζε να τον περιμένει μέχρι τέλους. Η παρουσία του στο γήπεδο δεν εξαντλείται στο ένα γκολ ή στη μία ασίστ, είναι πολλά τα όσα προσφέρει στον φετινό ΠΑΟΚ, όπου έχει αναλάβει ηγετικό ρόλο και γι’ αυτό ο Λουτσέσκου τον έχρισε πρώτο αρχηγό. Η παρουσία του και μόνο μέσα στα (δύσκολα) αποδυτήρια της Τούμπας αρκεί.

Ο τραυματισμός του ήρθε σ’ ένα χρονικό σημείο, όπου ο Βιεϊρίνια άρχισε να πατάει καλά στα πόδια του, να έχει αφήσει πίσω του ένα δύσκολο και προβληματικό καλοκαίρι, που είναι αλήθεια ότι τον επηρέασε, να γίνεται ακόμη περισσότερο δημιουργικός για το σύνολο ακόμη και παίζοντας ως αριστερός μπακ. Οι αριθμοί του φανερώνουν αυτή την άνοδο: είναι δεύτερος στην κατηγορία των ασίστ (4, πρώτος σε πλαγιοκοπήσεις και γεμίσματα. Μάλιστα το παιχνίδι του δεν περιορίζεται σ’ αυτές τις δύο κατηγορίες, αλλά είναι πολύ ψηλά τα ποσοστά ευστοχίας τους και στις πάσες, αλλά και στα κοψίματα.

Ο Πορτογάλος είναι ένας παίκτης που ο ΠΑΟΚ τον χρειάζεται, είναι αυτός που μπορεί με μόνο μια ενέργεια να ξεκλειδώσει την αντίπαλη άμυνα, να πάρει την ομάδα στις πλάτες του.

Μπορεί να μην τρελαίνεται να παίζει ως αριστερός μπακ, δεν είναι κάτι που το έκρυψε, όμως ηγέτες τύπου Βιεϊρίνια δεν είναι για να κρύβονται, αλλά για να βγαίνουν μπροστά στα δύσκολα. Πιστέψτε μας, ο προ πενταετίας Αντρέ δεν έχει καμία σχέση με τον Αντρέ, που επέστρεψε το καλοκαίρι στην Ελλάδα, για να κερδίσει τίτλους με τον ΠΑΟΚ.

Και οι τίτλοι δεν κερδίζονται από τον καναπέ, αλλά μέσα στο χορτάρι, στην αληθινή μάχη…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.