Θοδωρής Βασιλακάκης: «Μηχανή» σημαντικών και πανέμορφων γκολ! (vids)

Θοδωρής Βασιλακάκης: «Μηχανή» σημαντικών και πανέμορφων γκολ! (vids)

Νίκος Μαρούδας
Θοδωρής Βασιλακάκης: «Μηχανή» σημαντικών και πανέμορφων γκολ! (vids)

bet365

Τα πρώτα του τέρματα με την φανέλα του Ατρόμητου πέτυχε την Δευτέρα ο Θοδωρής Βασιλακάκης και μάλιστα το ένα ήταν πιο όμορφο από το άλλο, με το gazzetta.gr να κάνει μια αναδρομή σε όλα τα σημαντικά και υπέροχα τέρματα του Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Όταν κάποιος ακούει το όνομα του Θοδωρή Βασιλακάκη, σίγουρα αμέσως στο μυαλό του θα έρχεται και ο Παναθηναϊκός! Ο Έλληνας ποδοσφαιριστής, μπορεί παρά τα όσα ακούστηκαν το καλοκαίρι να μην πήγε στους «πράσινους», αλλά η... αγάπη που έχει με τα δίχτυα τους είναι σίγουρα μεγάλη!

Όμως, την Δευτέρα με τα δύο τέρματα που πέτυχε κόντρα στον Πλατανιά μας έδειξε πως μάλλον δεν έχει... αδυναμία στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, αλλά στις ομάδες με τριφύλλι. Τι εννοούμε; Με τα δύο που σημείωσε την Δευτέρα, έφτασε τα 7 συνολικά γκολ μόνο με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και τον Πλατανιά. Δηλαδή τις ομάδες που έχουν στο σήμα τους το τριφύλλι! Τυχαίο, αλλά από αυτά που σου μένουν χαραγμένα... Και το κορυφαίο, πως τα 6 τέρματα είναι βαθμοί, ενώ το ένα πρόκριση σε ημιτελικά κυπέλλου!

Απίθανο, αλλά αληθινό! Κάθε φορά λοιπόν, που η ομάδα του Βασιλακάκη έρχεται αντιμέτωπη με τον Παναθηναϊκό, η... καζούρα στον Έλληνα άσο είναι μεγάλη! Φίλοι και συμπαίκτες γνωρίζουν τι να περιμένουν και μη νομίζετε ότι και φέτος δεν είχε την στιγμή του. Την είχε, απλά ο Διούδης έβγαλε το τετ α τετ!

Δεν πτοήθηκε όμως και μόλις είδε τριφύλλι ξανά απέναντι του, έβαλε δύο τέρματα! Και τι τέρματα... Γκολάρες!

Το πρώτο του και τα πιο σημαντικά

Πάμε όμως και στο κεφάλαιο των πιο σημαντικών γκολ του Βασιλακάκη. Σίγουρα είναι τα δύο πρώτα του με τον Ατρόμητο, τα οποία ήταν και βαθμοί. Όμως, αυτό που χάρηκε και ο ίδιος περισσότερο ήταν το περσινό του τέρμα στην Λεωφόρο.

Ένα απίθανο γκολ σχεδόν από την σέντρα και μάλιστα το πρώτο του την περσινή σεζόν. Πως λοιπόν να το ξεχάσει... Εξίσου σημαντικό όμως για τον ίδιο, αλλά και για την τότε ομάδα του την Ξάνθη, ακόμα ένα στην Λεωφόρο. Αυτή τη φορά για το Κύπελλο Ελλάδας, όταν τότε με δικό του τέρμα οι Θρακιώτες πήραν την πρόκριση για τα ημιτελικά του θεσμού.

Η συνέχεια γνωστή, απέκλεισαν τον Ηρακλή και ο Βασιλακάκης αγωνίστηκε στον παρθενικό του τελικό Κυπέλλου και μάλιστα ως αρχηγός. Από μόνο του αυτό δείχνει την σημαντικότητα του τέρματος στη Λεωφόρο.

Εκτός από αυτά τα τέρματα που από μόνα τους ήταν σημαντικά για τις ομάδες του, υπάρχει κι ένα που δεν συνδυάστηκε με τρίποντο, αλλά σίγουρα θα μείνει για πάντα αξέχαστο στη μνήμη του. Το ημερολόγιο έγραφε 13/11/10 και η Ξάνθη αντιμετώπιζε εκτός έδρας την Κέρκυρα. Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε μέσα σε δύο λεπτά, στις καθυστερήσεις! Στο 92' ο Βασιλακάκης σημείωνε το πρώτο του τέρμα στη Σούπερ Λιγκ, αλλά στο 94' είδε να έρχεται η ισοφάριση και δεν το συνδύασε με ένα τρίποντο. Όπως και να έχει, πάντα το πρώτο γκολ στην μεγαλύτερη κατηγορία της χώρας μένει αξέχαστο στον οποιοδήποτε.

Συνολικά στην καριέρα του ο άσος του Ατρόμητου, έχει σημειώσει 18 τέρματα στο υψηλότερο επίπεδο της χώρας. Όπως ήδη είπαμε παραπάνω τα περισσότερα ήταν σημαντικά για την ομάδα του! Δεδομένα, είναι ένα... όπλο που θέλει κάθε ομάδα να έχει στην φαρέτρα της όταν οι καταστάσεις είναι δύσκολες. Φάνηκε αυτό άλλωστε και στα Περιβόλια, που ο Βασιλακάκης έλυσε με δύο απίθανες γκολάρες την καλά δεμένη άμυνα του Πλατανιά...

Βασιλακάκης vs ομάδων Σούπερ Λιγκ

Παναθηναϊκός, 4 γκολ (3 πρωτάθλημα, 1 κύπελλο)

Πλατανιάς, 3 γκολ (2 με Ατρόμητο, 1 με Ξάνθη)

Βέροια, 1 γκολ

ΟΦΗ, 1 γκολ

Ατρόμητος, 1 γκολ

Δόξα Δράμας, 1 γκολ

Πανιώνιος, 1 γκολ

Κέρκυρα, 1 γκολ

Αστέρας Τρίπολης, 1 γκολ

ΑΕΛ, 1 γκολ

ΠΑΣ Γιάννινα, 1 γκολ

Παναιτωλικός, 1 γκολ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα