Η μισή δόση δεν μπορεί να δικαιολογεί την... ανιωθίλα!

Η μισή δόση δεν μπορεί να δικαιολογεί την... ανιωθίλα!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Η μισή δόση δεν μπορεί να δικαιολογεί την... ανιωθίλα!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου προσπαθεί να βάλει ένα τέλος στις δικαιολογίες των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού για την τραγική εικόνα του τελευταίου μήνα που έχει φέρει το «τριφύλλι» τέσσερις βαθμούς από την προτελευταία θέση.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έχει υπογράψει την φετινή κατάντια του Παναθηναϊκού εντός και εκτός γηπέδων, οδηγεί τον σύλλογο στην απαξίωση και την οικονομική καταστροφή, είναι υπόλογος απέναντι στον κόσμο του «τριφυλλιού» όπως και οι επιφανείς Παναθηναϊκοί που σφυρίζουν αδιάφορα και δεν κάνουν το παραμικρό για να μην διασύρεται ο σύλλογος της καρδιάς τους, αλλά οι ποδοσφαιριστές των «πρασίνων» κάνουν ότι μπορούν μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για να περάσουν σε πρώτο πλάνο! Όσο δύσκολο και άδικο είναι τούτη την στιγμή...

Από την νίκη επί του «αιωνίου» στην Λεωφόρο την 28η Οκτωβρίου, ο Παναθηναϊκός αγνοεί την νίκη και στα περισσότερα παιχνίδια αν όχι σε όλα, δεν ήταν ομάδα Ουζουνίδη στο πνευματικό κομμάτι. Κανείς δεν περιμένει από αυτό το ρόστερ που χτυπήθηκε από τους τραυματισμούς και το κλίμα αβεβαιότητας να παίζει μπαλάρα, κανείς δεν περιμένει το πρωτάθλημα από την φετινή έκδοση μετά το τράβηγμα της πρίζας από τον «Νέρωνα» του Φαλήρου αλλά η εικόνα ανιωθίλας είναι ανεπίτρεπτη, προκλητική και χωρίς καμία απολύτως δικαιολογία.

Είναι ανεπίτρεπτο να χάνεις με κάτω τα χέρια από τον Πανιώνιο, είναι ανεπίτρεπτο να μην νικάς ούτε την Παναχαϊκή της Β' Εθνικής, είναι ανεπίτρεπτο να μην αποδίδεις το μίνιμουμ του σεβασμού απέναντι στον κόσμο του Παναθηναϊκού που είναι εκεί, δεν σταματά να στηρίζει, δεν ξενερώνει. Ένας κόσμος που κλείνει 20 χρόνια... απλήρωτος, ένας κόσμος που έχει περάσει τα πάνδεινα, ένος κόσμος που ζει στην Ελλάδα της κρίσης αλλά είναι εκεί. Στην Λεωφόρο και μακριά από αυτή, δίπλα στο «τριφύλλι».

Είναι ανεπίτρεπτο οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές, κυρίως οι ξένοι, να διαλέγουν παιχνίδια ανάλογα με την προσέλευση των «κατασκόπων» στις κερκίδες.

Το πρόβλημα νοοτροπίας είχε φανεί εδώ και καιρό. Γράφαμε μετά το παιχνίδι κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου και εκεί ο Παναθηναϊκός έχασε με κάτω τα χέρια.

«Ούτε καν και οι διοικητικές εξελίξεις μπορούν να δικαιολογήσουν εξ'ολοκλήρου αυτή την εικόνα. Για να τα λέμε όλα, στα προηγούμενα παιχνίδια υπήρχε καμία δήλωση αποχώρησης του Αλαφούζου; Υπήρχε το «ναυάγιο» με τον Γιαννακόπουλο; Υπήρχαν οφειλές; Όχι. Μια χαρά πληρωμένοι είναι όλοι οι ποδοσφαιριστές μέχρι στιγμής. Είναι φυσιολογικό να υπάρχει αβεβαιότητα, είναι φυσικό άπαντες να ανησυχούν, είναι φυσικό να επηρέαζονται, όλα αυτά είναι ανθρώπινα. Έως ένα βαθμό, όμως. Γιατί αν σε επηρεάζει κάτι στην ζωή σου, δεν μπορεί να σε επηρεάζει μόνο όταν μπαίνεις να παίξεις. Έτσι, δεν είναι. Όταν, λοιπόν, φοράνε την φανέλα με το τριφύλλι, για όσο την φοράνε, θα πρέπει να μπαίνουν μέσα και να την ματώνουν. Αυτό τους ζήτησε ο κόσμος σε Λεωφόρο και Αγρίνιο, αυτή είναι η μοναδική τους υποχρέωση τούτη την στιγμή και είναι υποχρεωμένοι να μην απογοητεύσουν τον κόσμο που ήταν, είναι και θα είναι δίπλα τους».

Η μισή δόση, λοιπόν, που είναι απλήρωτοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία για την ανιωθίλα που παρουσιάζει η ομάδα πάνω στο χορτάρι. Ναι είναι ανεπίτρεπτο, ναι δεν είναι σωστό, ναι επηρέαζεται το εσωτερικό μίας ομάδας από την αβεβαιότητα, αλλά πόσες ομάδες στην Ελλάδα πληρώνουν στην ώρα τους; Πόσες ομάδες πληρώνουν την... πρώτη του μηνός και σε πόσες ομάδες κυριαρχεί αυτή η δικαιολογία; Σοβαροί να είμαστε. Ακόμη και σε αυτό το κομμάτι, βρίσκουν και τα κάνουν. Ας τους πει κάποιος τι έγινε την σεζόν 11-12 και πως η ομάδα που πραγματικά ήταν απλήρωτη, έφτασε να κάνει πρωταθλητισμό μέχρι να την «κλέψουν» ξεδιάντροπα!

Δεν θα μπορούσε να το εξηγήσει καλύτερα στους παίκτες του Παναθηναϊκού ο Μαρίνος Ουζουνίδης το πρωί στο Κορωπί. Ήταν σαν να μίλησε όπως θα ήθελε να μιλήσει ο κάθε οπαδός του συλλόγου που νιώθει και καταλαβαίνει την κατάσταση...

«Δεν έχω πάρει λεφτά στις πληρωμές όπως εσείς, αλλά αυτό είναι το τελευταίο που με απασχολεί. Αν θέλετε να κάνετε κάτι σημαντικό, κάτι πραγματικά “μεγάλο” στην καριέρα σας, να μην κοιτάτε μόνο τα χρήματα. Να μην ψάχνετε δικαιολογίες και να προσπαθήσετε να βγάλετε στο γήπεδο την ποιότητά σας. Γι’ αυτό σας επέλεξα»!

Υ.Γ1: Πάντα στο ποδόσφαιρο αυτοί που δεν παίζουν είναι οι... καλύτεροι αλλά πόσο χειρότερος του Ρέις θα ήταν ο Δώνης αν έμπαινε στο ημίχρονο με τον Πανιώνιο; Ο μικρός που έσωσε τον Ηρακλή στο περυσινό τελευταίο εξάμηνο της σεζόν αξίζει δεδομένα περισσότερες ευκαιρίες, ειδικά όταν οι παίκτες που παίζουν στην ίδια θέση με εκείνον «σέρνονται» εδώ και καιρό, όπως για παράδειγμα ο Ρόμπιν Λουντ που το μυαλό του είναι αλλού...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.