Ο Παντελίδης είναι... αλεπού και λιοντάρι!

Ο Παντελίδης είναι... αλεπού και λιοντάρι!

bet365

Ο Αστέρας Τρίπολης έχει αλλάξει ρότα, από εκεί που ήταν κολλημένος στις τελευταίες θέσεις βρίσκεται σε τροχιά 5άδας και αυτό οφείλεται εν πολλοίς στον Σάββα Παντελίδη, τον τεχνικό που όπου πάει... δεν παίρνει αυτό που θέλει, αλλά πολλά περισσότερα.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Μπάγερν Μονάχου – Παρί Σεν Ζερμέν. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Διαβάζοντας τα αποφθέγματα του Νικολό Μακιαβέλι θα δείτε αυτό:

«Το λιοντάρι δεν ξέρει να προστατευθεί από παγίδες και η αλεπού δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τους λύκους. Πρέπει να είσαι λοιπόν αλεπού για να αναγνωρίζεις τις παγίδες και λιοντάρι για να τρομάζεις τους λύκους».

Αν ζούσε σήμερα ο Ιταλός στοχαστής και συγγραφέας θα έβλεπε αυτά τα λόγια του στο πρόσωπο του Σάββα Παντελίδη.

Ο τεχνικός του Αστέρα με την πολλή δουλειά του, τον χαρακτήρα του και την προπονητική στόφα που χτίζει έχει καταφέρει να (ανα)δείξει ένα ρόστερ που πολλοί δεν πίστευαν.

Οι Αρκάδες δεν έχασαν στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό (1-1), νίκησαν ΑΕΚ και Παναθηναϊκό στην Τρίπολη και ηττήθηκαν μόνο από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έδειξε λοιπόν ο Παντελίδης σ' αυτά τα ματς ότι είναι «λιοντάρι» απέναντι στους «λύκους« της Super League Σουρωτή.

Απέδειξε, όμως και στις παγίδες των Πλατανιά, Λεβαδειακού και Κέρκυρα ότι είναι «αλεπού». Η ομάδα διαχειρίστηκε άψογα αυτή τη σειρά αγώνων, έφτασε σε ένα σούπερ 4Χ4 και πλέον πηγαίνει στην Ριζούπολη για να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της.

Παίκτες που... παίζουν!

Τι κατάφερε, όμως, ο Παντελίδης; Και πώς μεταμόρφωσε αυτήν την ομάδα που στην αρχή ήταν κολλημένη στον πάτο της βαθμολογίας; Πώς ο Αστέρας πλέον δημιουργεί φάσεις και δεν είναι μια ομάδα που περιμένει τον αντίπαλο, όπως σας έχουμε γράψει;

Όλα ξεκινούν από τα υλικά για να πετύχει η συνταγή. Ο Παντελίδης κατάφερε να βγάλει τον καλύτερο εαυτό του Κώστα Τριανταφυλλλόπουλου και να τον μετατρέψει σε ηγέτη της αμυντικής 4άδας. Βρήκε στο πρόσωπο του Πασαλίδη τον τέλειο παρτενέρ, με το νεαρό στόπερ να δείχνει ότι είναι πολύ καλός στο ψηλό παιχνίδι, ενώ είναι ένα παιδί που σπάνια θα κάνει λάθη. Σχεδόν ποτέ ξεφεύγει από το πλάνο του προπονητή και θα... ξεχαστεί μέσα στο παιχνίδι.

Ο Μπέρτος, μπήκε στον Πλατανιά επιστρέφοντας ύστερα από την πολύμηνη απουσία του λόγω τραυματισμού και στην Ξάνθη ο Ίγκορ έπαθε θλάση. Ο Κώτσιρας, λοιπόν, πήρε τις ευκαιρίες του, με τον Παντελίδη να δουλεύει πολύ πάνω του, να τον εμπιστεύεται και εκείνον να του το ανταποδίδει. κατάφερε λοιπόν να μη φανεί το κενό των άλλων δύο.

Στ' αριστερά η λύση του Γιαννούλη αποτελεί πάντα μια σταθερή μονάδα, ενώ στα χαφ οι Μουνάφο και Ιγκλέσιας έχουν... κουμπώσει άψογα. Ο ένας (Ιγκλέσιας) κόβει κι ο άλλος (Μουνάφο) ράβει (ενίοτε και κόβει). Ειδικά ο Ιγκλέσιας που πέρυσι ήταν μέτριος, φέτος έχει ανέβει και δείχνει το καλό του πρόσωπο.

Ένα κερδισμένο στοίχημα είναι ο Καλτσάς. Το καλοκαίρι εμφανιζόταν «τελειωμένος». Έμεινε, δούλεψε και με τον Παντελίδη στο πλευρό του βλέπουμε τους λόγους που ο Αστέρας πριν δύο καλοκαίρια επένδυσε πάνω του ένα πολύ σοβαρό ποσό. Δημιουργεί φάσεις, σκοράρει, έχει πάθος και είναι παίκτης που τραβάει την ομάδα.

Ο Τσιλιανίδης είχε κι αυτός επίσης μια χρονιά κατώτερη των προσδοκιών. Το ταλέντο όμως υπήρχε και σήμερα το βλέπουμε. Τελευταίο παράδειγμα η παρουσία του κόντρα στην Κέρκυρα, όπου ήταν πολύ καλός όντας μέσα σε αρκετές φάσεις. Εξάλλου, απ' αυτόν ξεκίνησαν και τα δύο γκολ της ομάδας του.

Δουβίκας: Ο μικρός... μεγαλώνει με σταθερά βήματα, Ο Παντελίδης δεν δίστασε να αφήσει τον Μανιά στον πάγκο και να εμπιστευτεί το νεαρό επιθετικό, ο οποίος έχει ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του. Από την άλλη, ο Μανιάς, αρχίζει να βρίσκει κι αυτός τον καλό του εαυτό μετά το δίμηνο που δεν είχε βρει δίχτυα. Μέχρι κι ο Γκοντό, που έχει περάσει αρκετά προβλήματα με θλάσεις έχει συνεισφέρει κι αυτός.

Ο Αθανασιάδης είναι μια ξεχωριστή περίπτωση. Αυτό το παιδί στηρίχτηκε από τη διοίκηση όταν έφυγε ο Ντοναρούμα και μετρά έξι ματς με ανέπαφη την εστία του εκ των οποίων τα τέσσερα είναι σερί! Το παιδί αυτό διανύει ένα λαμπρό παρόν και έχει ένα ακόμη λαμπρότερο μέλλον.

Σημαντικό, επίσης, είναι ότι κρατάει σε εγρήγορση παίκτες που θα μπορούσαν να είναι βασικοί αλλά βρίσκονται στον πάγκο γιατί η ομάδα τώρα αρχίζει να... δένει. Τσουκαλάς, Σελίν, Κυριακόπουλος, Μαντίντα, Ισνάλντο. Εχουν πολλά να δώσουν. Ο Τσουκαλάς είναι μια κατηγορία διαφορετική από τους άλλους όπως κι ο Σελίν. Απλά με τον Μουνάφο να δένει πολύ καλά τελευταία με τον Ιγκλέσιας ο Σταύρος μένει στον πάγκο, ενώ ο Σελίν έχει μπροστά του την αποκάλυψη Πασαλίδη.

Για να επιτευχθούν όλα αυτά δεν χρειάζεται μαγικό ραβδί. Χρειάζεται μεθοδικότητα, εργατικότητα, πλάνο και πολλή... πολλή δουλειά. Και φυσικά ο τρόπος να κάνεις τους παίκτες να παίζουν για την πάρτη σου. Κι ο Παντελίδης όπου πηγαίνει έχει οδηγό τα προαναφερθέντα στοιχεία.

Ακόμη στην Τρίπολη δεν έχει επιτευχθεί τίποτα. Στη συνέντευξη Τύπου μετά από κάθε ματς, θα ακούσεις τον Παντελίδη να λέει ότι το μόνο που σκέφτεται είναι το επόμενο ματς. Τετριμμένο μεν αλλά και αλήθεια. Προπόνηση με προπόνηση, ματς με ματς πηγαίνουν οι «κιτρινομπλέ» και ακολουθούν την πορεία προς την 5άδα με χαμηλά το κεφάλι. Στόχος πλέον είναι να φύγει το 2017 με την ομάδα να μείνει αήττητη για έξι σερί ματς.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα