Τελικά κάνουν ή δεν κάνουν οι Έλληνες;

Τελικά κάνουν ή δεν κάνουν οι Έλληνες;

Τελικά κάνουν ή δεν κάνουν οι Έλληνες;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου στέκεται στην τωρινή αποθέωση μερικών Ελλήνων παικτών του ΠΑΟΚ και θυμάται τι γίνονταν μέχρι πριν λίγους μήνες εντός και εκτός Δικεφάλου.
Πρωτοσέλιδα! Εκατοντάδες σχόλια! Αναλύσεις επί αναλύσεων! Η αποθέωση της αποθέωσης! Για τον Λημνιό! Για τον Πέλκα! Για τον Πασχαλάκη! Για τον Κουλούρη! Φοβερά πράγματα… Και όλα αυτά επειδή ο ΠΑΟΚ έπαιξε με πάθος και είχε νοοτροπία νικητή στο ματς με την Ξάνθη…
«Γύρισε το μπιφτέκι…» που λέει και ο Κωνσταντινέας, ο οποίος είχε την τύχη χθες να βρεθεί τετ α τετ με τον Άδωνη, που απ’ ότι κατάλαβα λόγω Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού… ήταν φαν του Σπάθα και δεν χώνευε τον Καλαματιανό…
Εκεί λοιπόν που ήταν της μόδας στον ΠΑΟΚ το κυνήγι και το ξεφωνητό σε κάθε τι Ελληνικό και φυσικά στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, (κάτι το οποίο επηρέασε ομάδα και κοινό) να που τώρα… «δεν γίνεται ομάδα και ενδεκάδα χωρίς Έλληνες».
Τι πράγμα είναι αυτό; Τι αρρώστια είναι αυτή με την κριτική ανάλογα με το αποτέλεσμα της κάθε εβδομάδας ή τα σερί του κάθε μήνα; Ούτε εκείνο που γίνονταν και λέγονταν ίσχυε, ούτε τώρα… «οι Έλληνες κάνουν τη διαφορά».
Όλος (σχεδόν) ο ΠΑΟΚ επί ένα χρόνο πήγε να μας περάσει το «μήνυμα» ότι οι Έλληνες παίζουν χωριάτικο ποδόσφαιρο, ότι οι Έλληνες είναι κακοί αθλητές, ότι οι Έλληνες ξενυχτάνε, ότι οι Έλληνες είναι και λίγο… ύποπτοι. Μέσα σε διάστημα ενός έτους «έφαγαν» 12 Έλληνες ποδοσφαιριστές. Κάθε είδους. Με μοναδικό κριτήριο την εθνικότητα. (Πανηγύριζαν τότε οι λάτρεις της ξενομανίας…).
Και τώρα που «έσφιξαν» και τώρα που είδαν και έπαθαν με μερικούς άλλους (ας μην μπούμε τώρα σε λεπτομέρειες τύπου Λέοβατς και άλλων γιατί δεν συμφέρει κανέναν…) άντε να βάλουμε Έλληνες, άντε να υπογράψουμε και κανένα συμβόλαιο, να φέρουμε πίσω και κανέναν Γιαννούλη. (Ο Λουτσέσκου ήταν και είναι έξω από όλο αυτό το σκηνικό του φαγώματος βέβαια…).
Για 125η φορά, σημειώνω ότι… ούτε μόνο με Έλληνες, ούτε μόνο με ξένους (όπως επιχείρησαν να περάσπυν συγκεκριμένοι άνθρωποι στον ΠΑΟΚ), ούτε μόνο με καλά παιδιά, ούτε μόνο με τρελούς ή «τσογλάνια» κάνεις μεγάλη ομάδα. Αυτά έγραφα και τον Σεπτέμβριο ( http://www.gazzetta.gr/football/article/1140676/fthanei-me-ellines-kai-xenoys) και φυσικά δεν αλλάζω και δεν θα αλλάξω άποψη εξαιτίας μερικών αποτελεσμάτων. Ομάδα καλή φτιάχνεις συνθέτοντας πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά και όχι απαξιώνοντας τον Έλληνα ποδοσφαιριστή, όπως επιχειρήθηκε στον ΠΑΟΚ.
Ούτε λοιπόν ο Λημνιός το καλοκαίρι που ήθελαν και συζητούσαν να τον δώσουν στην Ραπίντ Βιέννης ήταν άχρηστος, ούτε και τώρα έγινε σούπερ σταρ. Αν είναι δυνατόν… Το ίδιο και ο Πασχαλάκης και οι υπόλοιποι. (Μην γράψει κανείς ότι αποθεώνω τους Έλληνες. Απλά και τότε και τώρα, κατηγορώ όσους επιχείρησαν να σβήσουν κάθε τι Ελληνικό από τον ΠΑΟΚ. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο…).
Τέλος πάντων δεν γίνεται να πηγαίνουν άνθρωποι του ΠΑΟΚ να προσεγγίζουν νεαρούς Έλληνες 15χρονους και 16χρονους σε πόλεις της περιφέρειας και να εισπράττουν αρνητικές απαντήσεις, επειδή τους λένε… «μα εμείς ξέρουμε και βλέπουμε ότι ο ΠΑΟΚ πλέον δεν εμπιστεύεται Έλληνες»..
Για να μην επανέλθουμε τι γίνεται με την ανύπαρκτη επαφή πρώτης ομάδας με την Κ20…
Μιλάμε για εγκλήματα και μία απαράδεκτη νοοτροπία που ευτυχώς δεν κράτησε τόσο πολύ…
* Με αφορμή όλα αυτά να σημειώσω ότι… αν τυχόν ο ΠΑΟΚ χάσει το καλοκαίρι τον Χαρίση, τότε αυτοί που πρωταγωνίστησαν σε αυτό το σκηνικό (στο να μη θέλει να ακούσει ο παίκτης για ΠΑΟΚ) καλύτερα να πάνε για… εξομολόγηση. Η αμαρτία (για να μην γράψω τίποτα άλλο) θα είναι τεράστια. Αυτοί οι συγκεκριμένοι, που θα έχουν οδηγήσει αυτόν τον ποδοσφαιριστή εκτός ΠΑΟΚ, θα πρέπει να απολογηθούν δημοσίως. Και μετά θα δούμε για τον Σιαμπάνη, ο οποίος αντί να έχει μία ελπίδα να παίξει κάποτε στον ΠΑΟΚ, βλέπει σε κάθε μεταγραφική περίοδο την ομάδα του να αποκτά και έναν ακόμη γκολκήπερ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.