ΑΕΚ και Παναθηναϊκός υπό πίεση...

Κώστας Ζάλιαρης
ΑΕΚ και Παναθηναϊκός υπό πίεση...

bet365

Να περάσει από τη Λιβαδειά χρειάζεται η ΑΕΚ για να βρεθεί ξανά μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας, ένα καλό αποτέλεσμα και... κουράγιο ψάχνει ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Πανιώνιο στο τελευταίο ματς στη Λεωφόρο για το 2017...

Η 13η αγωνιστική της φετινής Σούπερ Λιγκ βρίσκει την «Ένωση» και τους «πράσινους» να έρχονται αντιμέτωποι με δυσκολίες στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τους πολύ διαφορετικούς στόχους τους, ενώ, μεγάλο παιχνίδι αναμένεται και στη Λαμία, όπου η νεοφώτιστη ομάδα υποδέχεται τον Παναιτωλικό.

Οι μεγαλύτερες διοργανώσεις στη Vistabet. Παίξε νόμιμα με προσφορά ημέρας* στο Παναθηναϊκός – Πανιώνιος. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το πρόγραμμα της ημέρας, πάντως, κάνει πρώτη σέντρα στη Λεωφόρο, όπου ο Παναθηναϊκός των ελλείψεων, των συνεχόμενων αναταραχών και της τεράστιας προσπάθειας να παραμείνει ο σύλλογος όρθιος στο αγωνιστικό κομμάτι, φιλοξενεί τον Πανιώνιο (15:00, Novasports2). Η κατάσταση που ταλαιπωρεί τον σύλλογο αρχίζει να έχει επιρροές και στο αγωνιστικό κομμάτι με όλες τις συζητήσεις για το μέλλον των παικτών του ρόστερ, με τον Μαρίνο Ουζουνίδη να συνεχίζει με επιμονή και με όση δύναμη του έχει απομείνει, να διατηρήσει την αξιοπρέπεια της ομάδας στο χορτάρι. Οι «κυανέρυθροι» προέρχονται από ισοπαλία (2-2) με τον ΠΑΟΚ σε ένα ματς που θα μπορούσαν να έχουν πάρει με τεράστια ανατροπή την περασμένη Κυριακή, επιστρέφουν οι Σιώπης και Λάμπρου, παραμένουν εκτός οι Μασούντ και Οικονόμου.

Στις 17:15 θα ξεκινήσουν τα παιχνίδια σε Λαμία και Λάρισα, με την νεοφώτιστη ομάδα να φιλοξενεί τον Παναιτωλικό (Novasports3) και τους «βυσσινί» να κοντράρονται με τον ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports2). Οι Αγρινιώτες έφτασαν σε μεγάλη νίκη – ανάσα την περασμένη εβδομάδα κόντρα στην ΑΕΛ, ξέσπασαν κατά του Εργοτέλη στο Κύπελλο και θέλουν να φτιάξουν ένα καλό σερί που θα τους απομακρύνει και από τις επικίνδυνες θέσεις. Αντίθετα, οι Λαμιώτες, έχουν καταφέρει να παραμείνουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις περίπου δύο μήνες, όμως στο πρωτάθλημα έχουν τρεις διαδοχικές ισοπαλίες πριν από το σημερινό τους παιχνίδι, με αποτέλεσμα να υπερέχουν μόλις ενός βαθμού του Παναιτωλικού.

Στο «AEL FC Arena» η ομάδα του Ηλία Φυντάνη έρχεται αντιμέτωπη με τον ΠΑΣ και ψάχνει τον τρόπο να ξεπεράσει την ήττα στο Αγρίνιο. Μεσοβδόμαδα, βέβαια, ήρθε η πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου παρά το 0-0 με την Αναγέννηση Καρδίτσας στον όμιλο που συμμετείχε και ο Παναθηναϊκός, για να μπει στόχος η επιστροφή στα καλά αποτελέσματα. Οι φιλοξενούμενοι πέρασαν με νύχια και με δόντια στους «16» του Κυπέλλου με το 1-1 απέναντι στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, χρειάστηκε να βγάλουν στο γήπεδο πολλές δυνάμεις, έχουν μείνει δίχως νίκη από τα τέλη Οκτώβρη και το ματς με την Κέρκυρα και έχουν ένα μικρό... μαξιλαράκι ασφαλείας όσον αφορά τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η επαναφορά στην κορυφή για την ΑΕΚ, πάντως, περνάει από τη Λιβαδειά (19:30, Novasports1). Η «Ένωση» είδε τον ΠΑΟΚ να φεύγει με το υπέρ του 3-0 από την Ξάνθη, τον Ολυμπιακό να γυρίζει το ματς με τον Απόλλωνα Σμύρνης (3-1) και η ομάδα του Χιμένεθ έπεσε στην 3η θέση της βαθμολογίας, έχοντας όμως την τύχη της στα χέρια της.

Απέναντι στους «κιτρινόμαυρους», το σύνολο του Ανιγκό που μπορεί να μη βρίσκεται στην καλύτερή του κατάσταση, όμως εντός έδρας δεν έχει γνωρίσει ήττα από τον περασμένο Απρίλη και το ίδιο ματς, όταν η ΑΕΚ είχε περάσει με το 2-0! Τρεις ήττες και μια ισοπαλία στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος οι Βοιωτοί, πήραν νίκη στην Καλαμαριά την περασμένη Πέμπτη για το Κύπελλο...

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής:

Σάββατο 2/12

Αστέρας Τρίπολης – Κέρκυρα 4-0

Ξάνθη – ΠΑΟΚ 0-3

Ολυμπιακός – Απόλλων Σμύρνης 3-1

Κυριακή 3/12

Παναθηναϊκός – Πανιώνιος (15:00)

Λαμία – Παναιτωλικός (17:15)

Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα

Λεβαδειακός – ΑΕΚ (19:30)

Δευτέρα 4/12

Πλατανιάς – Ατρόμητος (19:30)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα