Χρήστος Μανδάς: Το... next best thing των ελληνικών γκολπόστ!

Χρήστος Μανδάς: Το... next best thing των ελληνικών γκολπόστ!

Νίκος Μαρούδας
Χρήστος Μανδάς: Το... next best thing των ελληνικών γκολπόστ!

bet365

Την Τρίτη που μας πέρασε είδαμε το επίσημο ντεμπούτο του 16χρονου Έλληνα τερματοφύλακα στο παιχνίδι του Ατρόμητου με την Σπάρτη, με τους Περιστεριώτες να έχουν στα χέρια τους ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στη θέση 1 στην Ελλάδα! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον ταλαντούχο γκολκίπερ.

LA LIGA 200+ ειδικά στοιχήματα (21+)

Ήταν το 65ο λεπτό της αναμέτρησης της Σπάρτης με τον Ατρόμητο για την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδας. Τότε, ο Μίρκοβιτς παραχωρούσε την θέση του στον Μανδά. Ο Έλληνας γκολκίπερ σε εκείνο το λεπτό έγραφε ιστορία, μιας και γινόταν ο μικρότερος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε με την φανέλα του Ατρόμητου.

Οι απορίες όσων δεν ήξεραν ποιος είναι ο Μανδάς ήταν προφανώς πολλές. Όμως, όσοι γνώριζαν και πριν την Τρίτη τον νεαρό τερματοφύλακα ήταν σίγουροι πως μια μεγάλη καριέρα άρχισε! Πάμε όμως να δούμε ποιος είναι ο Χρήστος Μανδάς...

Από τον Αετό Κορυδαλλού, στο Περιστέρι

Το 2014, ένας γνωστός του Γιάννη Αγγελόπουλου από τον Αετό Κορυδαλλού τον πλησίασε και του μίλησε για το μεγάλο ταλέντο που υπάρχει στις ακαδημίες. Ο 13χρονος, τότε, Χρήστος ήταν αυτός! Αμέσως άρχισε η παρακολούθησή του και δεν άργησε η μέρα που ο Μανδάς έγινε... κάτοικος Περιστερίου!

Ο Αγγελόπουλος τον άφησε στις πολύ καλές ακαδημίες του Ατρόμητου και ήξερε πως έχει κάνει πολύ σωστά. Άλλωστε, η καλή σχέση που έχει η ομάδα του Περιστερίου με τον Αετό Κορυδαλλού, ήταν και ο λόγος που ο Ατρόμητος... πρόλαβε τον Ολυμπιακό και τον έκανε δικό του! Σε αυτά τρία χρόνια που βρίσκεται στις ακαδημίες της ομάδας όλοι μιλούν με εξαιρετικά λόγια για εκείνον τόσο ως ποδοσφαιριστή όσο και ως χαρακτήρα.

Η μεικτή Πειραιά, η Εθνική και η Φιορεντίνα

Ο Μανδάς έχει καταφέρει ήδη να πετύχει κάτι ξεχωριστό. Είναι ο μόνος τερματοφύλακας που κατάφερε να γίνει βασικός στην Μεικτή Πειραιά και να μην ανήκει στον Ολυμπιακό! Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το ταλέντο που διαθέτει.

Πρώτη φορά που πολλά μάτια έπεσαν πάνω του ήταν στο Aegean Cup της Τουρκίας, όταν η Εθνική Παίδων το κατέκτησε. Τότε ο Μανδάς με δύο αποκρούσεις στα πέναλτι στον τελικό έδωσε το τρόπαιο στην Ελλάδα και εκείνος είχε το παρατσούκλι «Mr. Penalty»! Η Φιορεντίνα δεν έχασε χρόνο και αμέσως ζήτησε να τον δοκιμάσει.

Τόσο ο Ατρόμητος, όσο και ο πατέρας του, έδωσαν την συγκατάθεσή τους και εκείνος βρέθηκε στους Ιταλούς για ένα διάστημα όπου έφτασε να προπονηθεί και με την Primavera πριν επιστρέψει στο Περιστέρι.

Το πρώτο συμβόλαιο, η ρήτρα και οι... πρωταθλητές Ευρώπης!

Το καλοκαίρι που μας πέρασε υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο σε ηλικία μόλις 16 ετών! Αυτό έγινε και γιατί στον Ατρόμητο πιστεύουν πολύ στο ταλέντο του, αλλά και γιατί ήδη πολλές ιστορικές ευρωπαϊκές ομάδες τον είχαν βάλει στο... μάτι.

Μερικές από τις οποίες μάλιστα σκέφτονται πολύ σοβαρά να καταθέσουν επίσημη πρόταση. Πρόκειται για τις Αμβούργο, Ίντερ, Λίβερπουλ και Γιουβέντους, ομάδες που έχουν κατακτήσει το Champions League, ενώ σταθερά τον παρακολουθούν και οι Σάλκε, Χοφενχάιμ, Νιουκάστλ, Αταλάντα και φυσικά η Φιορεντίνα, οι οποίες συχνά πυκνά έρχονται στο Περιστέρι και για άλλους ποδοσφαιριστές του Ατρόμητου.

Στο Περιστέρι αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και για τον λόγο αυτό έχουν βάλει στο συμβόλαιό του ρήτρα η οποία φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ!

Ο «Έλληνας Ντοναρούμα»!

Το «Mr. Penalty», δεν είναι το μόνο που έχει βγει ως... παρατσούκλι για τον Μανδά. Το άλλο είναι αυτό που είπε ένας σκάουτερ της Ίντερ όταν τον είχε παρακολουθήσει στην Εθνική Παίδων. Ο άνθρωπος των Ιταλών ενθουσιάστηκε με τον Μανδά και τον χαρακτήρισε «Έλληνα Ντοναρούμα», θέλοντας να δείξει πόσο πολύ πιστεύει στις ικανότητές του.

Μεγάλο ρόλο στην εξέλιξή του έχει παίξει και ο Σλόμπονταν Σούιτσα. Ο δάσκαλος του Μανδά, τον οποίο ακούει σε ό,τι του λέει πιστά και χωρίς αντιρρήσεις! Την φετινή χρονιά ρίχνει πολύ δουλειά μαζί του στις προπονήσεις κι είναι ένας από τους κύριους λόγους που η Κ-17 του Ατρόμητου τα πηγαίνει εξαιρετικά στο αντίστοιχο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ που αγωνίζεται.

Στο Περιστέρι, επαναλαμβάνουμε, πως γνωρίζουν πολύ καλά τι έχουν στα χέρια τους! Για τον λόγο αυτό δεν αποκλείεται σε περίπτωση που αποχωρήσει πρόωρα ο Μίρκοβιτς, να... παλεύει με τους εξίσου ταλαντούχους Θεοδωράκη, Κίναλη για την θέση του αναπληρωματικού πίσω από τον Γιαννιώτη.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα