Παπαδόπουλος στο gazzetta.gr: «Αυτός ο ΟΦΗ δεν φοβάται κανέναν!»

Δημήτρης Ρούσσος
Παπαδόπουλος στο gazzetta.gr: «Αυτός ο ΟΦΗ δεν φοβάται κανέναν!»

bet365

Μετά τη μεγάλη ανατροπή του ΟΦΗ επί του Απόλλωνα Σμύρνης και την πρόκρισή του στους 16 του Κυπέλλου Ελλάδας, ο προπονητής των Ομιλιτών, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε στο gazzetta.gr για την προσπάθεια των παικτών του, ενώ αποφεύγει να σχολιάσει τις φήμες για «βολικό» σκορ πριν τον αγώνα με την «Ελαφρά Ταξιαρχία».

Θεωρητικά, χθες στο Γεντί Κουλέ έπαιζε μια ομάδα της Superleague απέναντι σε μια της Football League. Στην πραγματικότητα όμως, μάλλον λίγοι το αντιμετώπισαν ως τέτοιο. Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε τον Απόλλωνα Σμύρνης και ούτε το πάθος έλειπε, ούτε διαφορές στην ποιότητα υπήρχαν. Το δε τελικό αποτέλεσμα, όσο κι αν μια ανατροπή το κάνει εντυπωσιακό, δεν συνιστά έκπληξη πρώτου βαθμού. Οι Κρητικοί έπαιξαν για την ιστορία τους, έκλεισαν τα «αυτιά» τους στις κακόπιστες θεωρίες, γύρισαν «τούμπα» το παιχνίδι και πήραν μια μεγάλη πρόκριση!

Ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος, δεν είδε κάτι που τον εξέπληξε, αφού, όπως αναφέρει, ξέρει την ομάδα του και την ποιότητά της. Μιλώντας στο gazzetta.gr ξεκαθαρίζει πάντως πως όσα έγιναν το απόγευμα της Τρίτης στο Ηράκλειο πρέπει να ξεχαστούν σύντομα. Πρώτον, διότι, όσο μεγάλη πρόκριση κι αν πέτυχε η ομάδα του, ο διακόπτης πρέπει να γυρίσει, καθώς ακολουθεί το πρωτάθλημα και δεύτερον διότι η άνοδος από τη Football League στα «σαλόνια» της Superleague είναι κυρίαρχος στόχος, που δεν πρόκειται να φύγει από το προσκήνιο, όσο «μακριά» κι αν φτάσει ο ΟΦΗ στο Κύπελλο.

- Μεγάλη επιτυχία για τον ΟΦΗ η νίκη επί του Απόλλωνα Σμύρνης. Μάλιστα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά αποκλείει ομάδα από την πρώτη κατηγορία, όπως πέρυσι τον Ηρακλή.

Πράγματι, δείξαμε πως σαν σύλλογος έχουμε τον τρόπο να τα καταφέρνουμε απέναντι σε ομάδες της Superleague. Βγάλαμε αντίδραση, κάναμε πολύ καλό παιχνίδι, παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και το χάρηκε πολύ και ο κόσμος μας. Πάντως, πρέπει γρήγορα να επανέλθουμε στην πραγματικότητα. Άλλο το Κύπελλο, άλλο οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας κι άλλο η Football League. Εκεί στρέφουμε την προσοχή μας φέτος και μόνο.

- Είναι στόχος η διάκριση στο Κύπελλο, ή αποκλειστικά στο μυαλό σας βρίσκεται το πρωτάθλημα και η άνοδος;

Στόχος κυρίαρχος και βασικός είναι η άνοδος στην Superleague. Ό,τι κι αν προκύψει στο Κύπελλο, καλώς να έρθει, αλλά η διάκριση στον θεσμό είναι δευτερεύουσας σημασίας για εμάς. Θέλουμε του χρόνου να βρισκόμαστε στην πρώτη κατηγορία και σ’ αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Άλλωστε δεν έχουμε και περιθώρια, αφού φέτος τα πράγματα έχουν αλλάξει και η Football League είναι πολύ ανταγωνιστική. Παίζουν καλές ομάδες, καλοί παίκτες, ενώ πολλοί αγώνες, δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο εν έτει 2017, γίνονται σε άθλια γήπεδα, με πολύ κακούς αγωνιστικούς χώρους. Εμείς βέβαια δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό, κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας, αν είμαστε καλοί δεν έχουμε να φοβηθούμε κανέναν.

- Είναι η πρώτη ανατροπή που κάνει φέτος ο ΟΦΗ σε παιχνίδι του. Έχει η ομάδα τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται, ώστε να το επαναλάβει αν χρειαστεί, καθώς και συνολικά για τη μεγάλη σεζόν που βρίσκεται ακόμα στην αρχή της;

Σίγουρα, έχουμε το υλικό για να τα καταφέρουμε φέτος. Έχουμε παίκτες έμπειρους, καλούς και φιλόδοξους, που καταλαβαίνουν ότι ο ΟΦΗ ανήκει στη Superleague και θέλουν να παίξουν εκεί. Έχουν νοοτροπία νικητή σε μεγάλο βαθμό και στην πλειοψηφία τους και σίγουρα θα μπορούν να σταθούν και στην πρώτη κατηγορία, αν παίξει τελικά εκεί ο ΟΦΗ του χρόνου.

- Πόσο λείπουν ομάδες σαν τον ΟΦΗ από τη Superleague;

Πολύ, όλοι το καταλαβαίνουν αυτό. Πολλές μεγάλες ομάδες έχουν βρεθεί σε δύσκολη κατάσταση τα τελευταία χρόνια, αν και αυτό συνέβη εξαιτίας δικών τους λαθών και παραλείψεων. Σίγουρα θα είχε μεγαλύτερο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα, αν έπαιζαν στη Superleague ομάδες με μεγάλα ονόματα και πλούσια ιστορία, που λείπουν αυτή τη στιγμή.

- Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα «ξεσήκωσε» πλήθος συζητήσεων για το… ιδανικό σκορ για τις δυο ομάδες, με το οποίο θα περνάγατε μαζί στην επόμενη φάση. Το σκεφτήκατε καθόλου πριν τον αγώνα με τους παίκτες, σας είπαν τίποτα ή εσείς σε αυτούς;

Όχι, όχι, μακριά από μας αυτές οι κουβέντες. Δεν μπαίνω εγώ σε τέτοιες διαδικασίες, ας μπουν άλλοι αν θέλουν… Τέλος πάντων, δεν μας αφορούν αυτά εμας, δεν ασχολούμαστε καν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα