Ο Ολυμπιακός για να κερδίζει, πρέπει να βάζει μίνιμουμ δύο γκολ!

Ο Ολυμπιακός για να κερδίζει, πρέπει να βάζει μίνιμουμ δύο γκολ!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα βήματα μπροστά του Ολυμπιακού, αλλά και το «θέμα» που συνεχίζει να έχει.

Προσφορά ημέρας σε περιμένει στο ΑΕΚ – Πλατανιάς. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Όταν πέρσι τέτοια ημέρα (27 Νοεμβρίου) είχες φέρει 0-0 με την Κέρκυρα το Καραϊσκάκη, τώρα που έκανες 3-1 μέσα στην Κέρκυρα ασφαλώς και πρέπει να είσαι ευχαριστημένος.

Ειδικά όταν αυτό το διπλό έρχεται μετά από ένα ευρωπαϊκό αποκλεισμό που ο Ολυμπιακός δεν είχε βιώσει εδώ και πολλά χρόνια. Για όποιον δεν το έχει αντιληφθεί, φέτος είναι η πρώτη φορά μετά το 2006, που ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας έπαιζε σε φάση ομίλων στην Ευρώπη και δεν προχώρησε τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο. Εφτά φορές σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλες δύο φορές σε όμιλο Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακός ήταν δεύτερος η, τρίτος και συνέχιζε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Δεν είναι μικρό πράγμα αυτό το σοκ. Και χωρίς να αγνοούμε τις παθογένειες που βγάζει φέτος αγωνιστικά ο Ολυμπιακός, πρέπει να δούμε και τι έχει καταφέρει στο πρωτάθλημα από τότε που άλλαξε προπονητή, την στιγμή μάλιστα που έδωσε παράλληλα πέντε παιχνίδια τεράστιας δυσκολίας, με την Μπαρτσελόνα, τη Γιουβέντους και την Σπόρτινγκ, η οποία φέτος διεκδικεί στα ίσα με την Πόρτο το πρωτάθλημα στην Πορτογαλία (δύο πόντους πίσω της είναι).

Γιατί, επαναλαμβάνω με όλα του τα (υπαρκτά) προβλήματα, ο Ολυμπιακός είναι αυτός που έκανε πέντε νίκες στα έξι τελευταία παιχνίδια του (μεταξύ των οποίων και το 1-0 με τον ΠΑΟΚ και το διπλό στη Νέα Σμύρνη). Στη δε ήττα του στη Λεωφόρο, είχε κόντρα την τύχη, με το δοκάρι του Ανσαριφάρντ στο 80’ και την απίστευτη ευκαιρία του Εμενίκε στο 90’.

Είδαμε χθες τον Ολυμπιακό να κάνει 19 τελικές στην Κέρκυρα, εκ των οποίων οι 10 εντός εστίας. Στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, με το Λεβαδειακό, οι τελικές στο Καραϊσκάκη ήταν 22 (12 εντός εστίας). Και με τον Πλατανιά επίσης οι τελικές εντός εστίας ήταν 12. Να θυμίσω ότι στις αρχές της σεζόν ο Ολυμπιακός είχε 9 τελικές (4 εντός εστίας) με τη Λαμία, 11 (5 στην εστία) στην Ξάνθη και 15 (μόλις 5 εντός εστίας) και 7 (5 εντός εστίας) με τον Αστέρα αντίστοιχα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο…Φαντάζομαι προσέξατε ότι ήταν σε κάθε ματς μόνο πέντε οι τελικές εντός εστίας. Τώρα έγιναν 10 και 12 οι εντός εστίας τελικές. Μιλάμε λοιπόν για υπερδιπλασιασμό.

Το ζήτημα είναι πόσο μπορεί να συνεχίσει δυναμικά στη μάχη του τίτλου, όσο δεν μπορεί να κρατήσει πίσω το μηδέν. Γιατί αυτή την στιγμή μετά από τις 12 πρώτες αγωνιστικές, ο Ολυμπιακός έχει μέσο όρο σκορ σε κάθε παιχνίδι του το 2-1! Έχει βάλει 24 γκολ κι έχει δεχθεί 14. Άρα, έχει ακριβώς μέσο όρο δύο γκολ ενεργητικό ανά ματς και ένα γκολ «και κάτι λίγο» παθητικό ανά ματς. Κοινώς, πρέπει να βάζει πάντα δύο γκολ για να κερδίζει, αφού πάντα δέχεται μίνιμουμ ένα!

Κι αυτό δεν είναι εύκολο. Δεν μπορεί να βγει έτσι ένα ολόκληρο πρωτάθλημα. Δηλαδή, να τρως πάντα γκολ κι έτσι να πρέπει να βάλεις δύο για να κερδίσεις. Πολύ απλά, γιατί είναι πιο εύκολο το να φας ένα, από το να βάλεις δύο όταν η δυσκολία των αγώνων αυξάνεται. Βλέπε και τα 0-1 από Παναθηναϊκό κι Ατρόμητο και τα 1-1 με Αστέρα και Ξάνθη. Εδώ ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ στην ΑΕΚ κι έχασε (2-3)! Και χρειάστηκε να βάλει τέσσερα στον Πανιώνιο για να κερδίσει (4-3)…Ο δε μέσος όρος των δύο γκολ ανά ματς είναι και λίγο κολακευτικός, αφού για να δημιουργηθεί μέτρησαν πολύ τα εννιά γκολ εις βάρος του Πλατανιά (5-1) και της Λάρισας (4-1), ομάδων στις κάτω θέσεις της βαθμολογίας.

Είναι ωραίο από τη μία που ο Ολυμπιακός αποτελεί τη μοναδική ομάδα στο ελληνικό πρωτάθλημα που έχει θέαμα, δηλαδή γκολ, στα παιχνίδια της: έχει πετύχει 24 κι έχει δεχθεί 14, άρα υπάρχουν 38 γκολ στους αγώνες του, ενώ στον ΠΑΟΚ υπάρχουν μόλις 23 (16-7), στην ΑΕΚ μόνο 21 (14-7), στον Παναθηναϊκό 19 (10-9), στον Ατρόμητο 19 (13-6).

Αλλά όσο τρώει τόσο εύκολα γκολ, τόσο θα αγχώνεται η ομάδα, αλλά κι ο κόσμος και τόσο θα ζει με τον κίνδυνο της γκέλας ανά πάσα στιγμή.

Παρεμπιπτόντως: τεράστια μαγκιά του Πανιώνιου, να φέρνει τέτοιο αποτέλεσμα με τον πρωτοπόρο (έως χθες) ΠΑΟΚ, έχοντας τόσα προβλήματα όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.