Έπρεπε να το πάρει ακόμη και κόντρα στο «χειρουργείο»!

Έπρεπε να το πάρει ακόμη και κόντρα στο «χειρουργείο»!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Έπρεπε να το πάρει ακόμη και κόντρα στο «χειρουργείο»!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα λάθη του Μάνταλου εις βάρος του Παναθηναϊκού στο Περιστέρι και την χαμένη ευκαιρία του «τριφυλλιού» να κάνει ένα διπλό μαγκιάς με τις… ρεζέρβες!

Ο Παναθηναϊκός πήγε «μισός» στο Περιστέρι για μία επικίνδυνη αποστολή απέναντι στην ευχάριστη έκπληξη του φετινού πρωταθλήματος που θα μπορούσε και θα άξιζε πέρα για πέρα να είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα αν δεν… μιλούσε η εξυγίανση στο παιχνίδι της Τούμπας με το πέναλτι «μαϊμού» που έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ ο Παπαπέτρου και τον έσπρωξε στην ανατροπή.

Χωρίς μισή ντουζίνα βασικών ποδοσφαιριστών, με μία ενδεκάδα έκτακτης ανάγκης, με παίκτες που ξεκινούσαν πρώτη φορά βασικοί στο φετινό πρωτάθλημα (Διούδης, Αυλωνίτης, Ινσούα) και έχοντας στον πάγκο ποδοσφαιριστές όπως ο Χουλτ, ο Χίλιεμαρκ και ο Τσάβες, το «τριφύλλι» έβγαλε αντίδραση, στάθηκε όρθιο κόντρα στα όργια του Μάνταλου και θα έπρεπε να είχε πάρει την νίκη, θα έπρεπε να είχε κάνει επιτέλους το πρώτο του «διπλό» στο φετινό πρωτάθλημα!

Ο Μάνταλος για ακόμη μία φορά επιβεβαίωσε τα γνωστά. Όπου βρίσκει τον Παναθηναϊκό, τα κάνει… μπάχαλο εις βάρος του «τριφυλλιού», διαμορφώνει την εικόνα του παιχνιδιού εις βάρος των «πρασίνων». Βρίσκει και τα κάνει ο Μάνταλος και ο κάθε Μάνταλος. Όταν είσαι ανύπαρκτος διοικητικά, όταν τόσα χρόνια δεν έχεις καταφέρει να σε παίζουν «50-50» τότε όλοι θα παίρνουν τα… σφυριγματάκια τους όταν τα χρειάζονται και εσύ θα ψάχνεις να βρεις από πού σου έρχονται οι «καμικάζι».

Ο ρέφερι από την Καβάλα στις τρεις ξεκάθαρες παραβάσεις που έγιναν μέσα στην περιοχή του Ατρομήτου έδωσε πέναλτι μόνο στην μία! Λες και υπάρχει κάποιος κανονισμός που επιτρέπει στους διαιτητές να υποδεικνύουν μόνο το ένα για να κρατήσουν τις ισορροπίες! Εδώ κατάφερε να δώσει «θέατρο» στον Άλτμαν στη πιο ξεκάθαρη και από τις τρεις περιπτώσεις! Κατάφερε να στήσει το τείχος του Παναθηναϊκού σε δύο φάουλ του Ατρομήτου, σε απόσταση… ρεκόρ!

Και πάλι καλά να λέμε, αλλά μιλάμε για την πιο αισχρή διαιτησία στο φετινό πρωτάθλημα! Και σαν να μην έφτανε αυτό, στο δεύτερο ημίχρονο και με το σκορ στο 1-1 ο Χατζηισαϊας έφτυσε τον Μολίνς, ο Μάνταλος και οι βοηθοί δεν είδαν τίποτα και άφησαν στο γήπεδο τον κεντρικό αμυντικό του Ατρομήτου που είχε προβεί στον ορισμό της απευθείας αποβολής!

Αν υπάρχει σοβαρή ΚΕΔ, αν υπάρχει ΕΠΟ που θέλει να λέει ότι άλλαξε προς το καλύτερο, ο Μάνταλος δεν πρέπει να ξανασφυρίξει στο φετινό πρωτάθλημα. Θα πρέπει να πάει στο σπίτι του ή στα τοπικά της Μακεδονίας, όπως θα έπρεπε να γίνει εδώ και χρόνια όταν κατά καιρούς έχει προκαλέσει με τις πολύ κακές διαιτησίες του.

Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός απέναντι σε αυτό το «χειρουργείο» θα μπορούσε και θα έπρεπε να πάρει την νίκη! Έχουμε φτάσει στην 11η αγωνιστική και το «τριφύλλι» αγνοεί την χαρά της επιτυχίας μακριά από την Λεωφόρο, συνεχίζει να πετάει βαθμούς έξω από το «Απόστολος Νικολαϊδης» και χάνει κάθε επαφή με τις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Μετά το πρώτο μισάωρο όπου το «τριφύλλι» δεν υπήρχε στο γήπεδο και θα μπορούσε να χάνει και 2-0, η ισοφάριση του Μολίνς ισορρόπησε το παιχνίδι και μετά την αποβολή του Κιβρακίδη στο 68’ ο Παναθηναϊκός με παίκτη παραπάνω ήταν υποχρεωμένος να φύγει με το «διπλό» από τα δυτικά προάστια κόντρα και στα όργια του Μάνταλου!

Η είσοδος του Τσάβες έδωσε πνοή επιθετικά, ο Αργεντινός όμως ήταν φανερά εκτός ρυθμού για να «τελειώσει» σωστά τις φάσεις που του παρουσιάστηκαν ενώ και το βαρόμετρο Χίλιεμαρκ ήταν απόψε ξανά σε άλλο γήπεδο, με… μυθικό κόψιμο στο τετ-α-τετ που θα έβγαινε ο Αργεντινός από την κάθετη του Λουντ!
Ο Ατρόμητος κράτησε σωστά όσο μπορούσε την μπάλα, ο Παναθηναϊκός έβρισκε χώρους στο τρανζίσιον αλλά οι περισσότερες επιλογές στην τελική πάσα ήταν απογοητευτικές και τα 2-3 «τελειώματα» προς την εστία όχι ικανά να απειλήσουν τον Γιαννιώτη.

Έλειψε το καθαρό μυαλό στο επιθετικό τρίτο για να περάσει σωστά η μπάλα στους παίκτες που «πατούσαν» περιοχή, η μπάλα πήγαινε… μονόπατα δεξιά στον Κολοβέτσιο που όσο τίμιος και αν ήταν παίζοντας απόψε σε άλλη θέση, δεν διαθέτει την «σέντρα» στο ρεπερτόριό του, το «τριφύλλι» έχασε τον Μουνιέ και τον Καμπέσας που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν περισσότερες καταστάσεις και το αριθμητικό προβάδισμα πήγε… περίπατο.

Ο Παναθηναϊκός για τα αγωνιστικά του δεδομένα και τις πάρα πολλές και σημαντικές απουσίες θα μπορούσε να είναι και ευχαριστημένος για την εικόνα του αλλά είναι Παναθηναϊκός, δεν έχει κερδίσει ακόμη μακριά από την Λεωφόρο και έχει χάσει πολύτιμο έδαφος στους στόχους που είναι υποχρεωμένος να διεκδικήσει φέτος κόντρα σε όλους και σε όλα και πρωτίστως κόντρα στον ίδιο του τον ιδιοκτήτη που τον οδηγεί… καρφί στην απαξίωση και την διάλυση!

Σε ατομικό επίπεδο, μετά το πρώτο πολύ κακό εικοσάλεπτο, ο Τάσος Αυλωνίτης ανέβασε την απόδοσή του και ήταν εξαιρετικός, δείχνοντας στον Μαρίνο Ουζουνίδη ότι μπορεί να τον εμπιστευθεί.

Ο Ινσούα λίγα πράγματα και είναι δεδομένο πως ο Χουλτ για όσο είναι εδώ θα πρέπει να ξεκινάει ενώ ο Διούδης ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ, έχει σπουδαία επέμβαση στο 1-0 και στο 1-1 και έδωσε ασφάλεια στα μετόπισθεν. Όπως είπε και ο Ουζουνίδης «έχουμε δύο πολύ καλούς τερματοφύλακες».

Ο Λουντ μετά από καιρό είχε διάρκεια σε καλή απόδοση ενώ ο Χατζηγιοβάνης συνεχίζει να πετάει τις ευκαιρίες που του δίνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, όντας απογοητευτικός για ακόμη ένα ματς!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.