Η ιστορία του Στέφανου Στρούγγη...

Η ιστορία του Στέφανου Στρούγγη...

Νίκος Μαρούδας
Η ιστορία του Στέφανου Στρούγγη...

bet365

Ο Στέφανος Στρούγγης είναι το πρόσωπο της αγωνιστικής με τον 20χρονο αμυντικό να έχει από πίσω του ένα πολύ ενδιαφέρον στόρι το οποίο... ξετυλίγει το gazzetta.gr!

Το βράδυ της Δευτέρας πολύ δύσκολα θα ξεχαστεί στον Ατρόμητο. Η εμφάνιση των Περιστεριωτών (και) στην Τούμπα, ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η πρώτη ήττα θα ήταν αρκετά ώστε να τους αναγκάσουν να μη ξεχάσουν αυτό το βράδυ. Ωστόσο, υπάρχει ακόμα ένας και πιο σημαντικός λόγος για να το κάνουν αυτό. Ο Στέφανος Στρούγγης.

Ο 20χρονος αμυντικός, το τριήμερο που μας πέρασε έζησε το απόλυτο όνειρο:

Σάββατο 18/11: Υπογράφει το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Ατρόμητο.

Κυριακή 19/11: Πρώτη φορά σε αποστολή της πρώτης ομάδας.

Δευτέρα 20/11: Ντεμπούτο, γκολ στην Τούμπα κόντρα στον ΠΑΟΚ και πρωταγωνιστής στη φάση του πέναλτι που δικαιολογημένα «φωνάζουν» οι Περιστεριώτες.

Το μόνο που έλειψε από τον ίδιο, αλλά και τον Ατρόμητο, ήταν η νίκη ή ισοπαλία ώστε να μην ξεχάσει πραγματικά ποτέ αυτή τη μέρα. Ούτε τώρα θα την ξεχάσει, αλλά σκεφτείτε οι Περιστεριώτες να έφευγαν με κάτι (όπως άξιζαν) από την Τούμπα...

Για να φτάσουμε σε όλα αυτά, φαίνεται πως ο Στρούγγης είχε... άστρο από το Σάββατο! Το συμβόλαιό του, μαζί με τον Λαζαρίδη, αναμενόταν να το υπογράψει ως τον Δεκέμβριο. Όμως, οι απουσίες που είχε ο Ατρόμητος ήταν τόσες που δεν έβγαζε 18άδα για την Τούμπα! Έτσι, οι υπογραφές στα συμβόλαια των δύο... έπεσαν το Σάββατο. Την Κυριακή ο Κάναντι ήταν έτοιμος να ανακοινώσει, όπως τις περισσότερες φορές, 20μελή αποστολη. Ήρθε όμως ο τραυματισμός και του Οριόλ, ο οποίος θα ξεκινούσε αριστερά στην Θεσσαλονίκη και ο Κιβρακίδης θα έπαιζε στη θέση του στα δεξιά.

Ακόμα και τότε φαβορί για τα δεξιά, με δεδομένη την μετακίνηση του «Κίβρα», ήταν ο Νάτσος. Τελικά όμως ο Κάναντι είχε... έμπνευση και ο Στρούγγης έζησε το δικό του «όνειρο»!

Η... μεγάλη σχολή του Βόλου!

Γεννημένος στις 9/10/1997, στον Βόλο, ο Στέφανος Στρούγγης άρχισε να δείχνει τις ικανότητές του στις ακαδημίες της Νίκης Βόλου. Ο νεαρός αμυντικός, βρέθηκε με την ομάδα του Βόλου το 2014 στη Σούπερ Λιγκ, όμως τότε σε ηλικία 17 χρόνων, αγωνιζόταν στην ομάδα Νέων του συλλόγου.

Εκεί τον ανακάλυψε ο Τόλης Αποστόλου. Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Ατρόμητου, είναι ο άνθρωπος που... κρύβεται πίσω απ' όλα τα ταλέντα που βγαίνουν εδώ και αρκετά χρόνια από τα φυτώρια των Περιστεριωτών. Μάλιστα, έχει και μια τεράστια επιτυχία με τα παιδιά που ανακαλύπτει στον Βόλο. Λημνιός, Κατράνης και τώρα Στρούγγης!

Τον είδε λοιπόν στο πρωτάθλημα υποδομών της Σούπερ Λιγκ και τον ξεχώρισε. Το 2014, ο Στρούγγης ήταν ο μόνος που είχε διασωθεί στην ήττα των Νέων της Νίκης από τον Ατρόμητο με 4-1. Τότε λοιπόν, ο νεαρός Στέφανος έκανε... γκελ σε Αποστόλου και Κοκοράκη (προπονητή της Κ-20 του Ατρόμητου τότε).

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών του Ατρόμητου, από εκείνη την στιγμή κι έπειτα άρχισε να παρακολουθεί πολύ στενά τον ποδοσφαιριστή. Ξεχώρισε αμέσως τα πολύ καλά στοιχεία που διέθετε και μετά από έξι μήνες και με την διάλυση της Νίκης Βόλου, με την συγκατάθεση του Γιώργου Κορακάκη, τον πήρε στις ακαδημίες του Ατρόμητου.

Ποια τα αγωνιστικά στοιχεία που ξεχωρίζουν στον Στρούγγη; Δουλεύει πολύ στις προπονήσεις, τα δίνει όλα για να βελτιώνεται και να γίνεται κάθε μέρα και καλύτερος, φυσικά το ύψος τους, όπως και η εξαιρετική τεχνική κατάρτιση που έχει για στόπερ. Όπως απέδειξε και στην Τούμπα, διαθέτει ένα πολύ συγχρονισμένο άλμα και παίρνει πάντα καλές τοποθετήσεις στα στημένα, κάτι πολύ σημαντικό για κάθε αμυντικό στο ποδόσφαιρο.

Οι ξενώνες στο Μαζαράκη, η πρωτιά στη Λογιστική Πρέβεζας και ο... έρωτας με τα δίχτυα του ΠΑΟΚ!

Το ταλέντο από μόνο του δεν αρκεί πλέον για να πάει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής μπροστά. Ο Στέφανος Στρούγγης ήρθε στο Περιστέρι με την προϋπόθεση πως θα συνεχίσει να έχει ως προτεραιότητά του και την εκπαίδευση. Ως προσγειωμένο παιδί που είναι και ο ίδιος, συνέχισε να κάνει ό,τι και στον Βόλο.

Άρχισε να μένει στους ξενώνες του Μαζαράκη και μαζί με την προπόνηση δεν σταμάτησε να κοιτάζει και την εκπαίδευσή του. Κάπως έτσι, κατάφερε να μπει ως πρώτος στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική σχολή του ΤΕΙ Πρέβεζας. Είχε καταφέρει ήδη να πραγματοποιήσει έναν πρώτο του στόχο και πλέον έβαζε μπροστά για τον δεύτερο και ίσως κρυφά μέσα του μεγαλύτερο... Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο!

Την περασμένη σεζόν ήταν από τους ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν με την παρουσία τους στην ομάδα Νέων του Ατρόμητου. Αν και η φυσική του θέση είναι στόπερ, έχει μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Εφτά τέρματα σημείωσε με την Κ-20 την σεζόν 2016/17 και μάλιστα τα δύο από αυτά κόντρα στον ΠΑΟΚ σε εκείνο το εντυπωσιακό 7-0! Συνολικά δηλαδή με το χθεσινό, έχει... ματώσει τρεις φορές τα δίχτυα του «δικεφάλου» κάτι πραγματικά που δεν συναντάμε και συχνά!

Βέβαια, εκτός από στόπερ όπως είδαμε και στην Τούμπα μπορεί να βοηθήσει κι ως δεξί μπακ. Ο Νταμίρ Κάναντι, τον είχε μαζί του στην προετοιμασία το καλοκαίρι, του έδωσε λεπτά συμμετοχής και σίγουρα γνώριζε καλύτερα απ' όλους πως δεν θα τον απογοήτευε την Δευτέρα. Και τελικά δεν το έκανε! Σε αυτό να σημειωθεί πως ο Βολιώτης αμυντικός δεν είχε αγωνιστεί ποτέ ξανά με την ομάδα Νέων του συλλόγου ως δεξί μπακ. Αυτό δεν φάνηκε καθόλου κόντρα στον ΠΑΟΚ.

Από την Κυριακή και με τον τραυματισμό του Οριόλ, όσοι γνωρίζουν πράγματα και καταστάσεις στο Περιστέρι ήξεραν τι να περιμένουν την Δευτέρα. Κιβρακίδη αριστερά και τον Στρούγγη στο ντεμπούτο του στα δεξιά. Ο Αυστριακός δεν... κολλάει σε τέτοια. Όταν πιστεύει κάποιον παίκτη, δεν θα κάτσει να δει αν έχει συμμετοχές ή όχι. Θα τον βάλει! Δικαιώθηκε!

Μηδέν κλήσεις στις Εθνικές!

Κάτι τελευταίο που αξίζει αναφοράς είναι το γεγονός πως ο Στρούγγης δεν έχει καμία συμμετοχή στην Εθνική Νέων! Πραγματικά άξιο προσοχής, μιας και ο Ατρόμητος δεν σταματά να βγάζει ταλέντα από τις ακαδημίες του, αλλά αυτό δεν αναγνωρίζεται όπως φαίνεται από τους εκάστοτε ομοσπονδιακούς τεχνικούς.

Φυσικά, από εδώ και πέρα, η πρώτη του κλήση είναι θέμα χρόνου...

Το άστρο του Στέφανου...
Προφανώς και δεν συμβαίνει με όλους. Και δεν συμβαίνει συνέχεια. Πρέπει να 'χεις κι άστρο για να σου συμβούν όλα αυτά. Μέσα σε 72 ώρες να προλάβεις να υπογράψεις επαγγελματικό συμβόλαιο, να μπεις στην αποστολή μετά στην 11αδα και να σκοράρεις κιόλας. Ισως να ταιριάζει... γάντι και το γνωστό. Γιατί αν δεν γεννηθείς αστέρι η ζωή πως περιμένεις να σε ξέρει.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα