Η ανατομία των φετινών ντέρμπι και το…ριπλέϊ με πέρσι!

Η ανατομία των φετινών ντέρμπι και το…ριπλέϊ με πέρσι!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα των ντέρμπι του α΄ γύρου του πρωταθλήματος και τη συνδέει τόσο με το πέρσι, όσο και με το 2018!

Λογικά προέκυψε ισοπαλία χθες στο αθηναϊκό ντέρμπι στη Λεωφόρο. Πολύ απλά γιατί μαθηματικά ήταν δύσκολο ο Παναθηναϊκός να απέφευγε για δεύτερη συνεχόμενη φορά ό,τι είχε αποφύγει στο ντέρμπι των αιώνιων του ελληνικού ποδοσφαίρου…

Ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο βρέθηκε τρεις φορές, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Ανσαριφάρντ στην εξ επαφής κεφαλιά με τον Βλαχοδήμο, απέναντι από το 1-1 στα τελευταία λεπτά στη Λεωφόρο. Τότε, η τύχη είχε χαμογελάσει στον Παναθηναϊκό, που και πάλι, όπως χθες, είχε ανοίξει γρήγορα το σκορ. Η μπάλα, όμως…, γυρίζει και χθες η τύχη έγινε ατυχία για τους πράσινους, με τα απίστευτα φάλτσα που πήρε η μπάλα στο σουτ του Λιβάγια.

Η δεύτερη διαφορά των δύο φετινών ντέρμπι στη Λεωφόρο ήταν ότι ο καλύτερος παίκτης του Παναθηναϊκού είχε…ξετιμωρηθεί στο πρώτο ματς κι είχε σταθεί βράχος για να διατηρηθεί τότε το 1-0, ενώ στο δεύτερο ματς πρώτα σκόραρε και αμέσως μετά βγήκε νοκ άουτ από τη σύγκρουση με τον Βράνιες και η απουσία του ήταν απολύτως αισθητή στην άμυνα της ομάδας του.

Απλά και χθες, μέσα από την εικόνα της ΑΕΚ στο α΄ ημίχρονο, επιβεβαιώθηκε η εκτίμηση ότι ο Ολυμπιακός στη Λεωφόρο έπρεπε να στοχεύσει στη Λεωφόρο το αποτέλεσμα από το ξεκίνημα του παιχνιδιού κι όχι μένοντας τόσο πίσω στο μεγαλύτερο διάστημα των πρώτων 45 λεπτών.

Τέλος πάντων, γενικά η ισοπαλία ήταν όντως το δικαιότερο αποτέλεσμα χθες, με τις δύο ομάδες να έχουν από τρεις καθαρές ευκαιρίες. Γενικά όλα τα ντέρμπι φέτος για ισοπαλία ήταν!!! Και το ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2, που κρίθηκε με γκολ στο 89’ και το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0, που θα ήταν 1-1 στην ευκαιρία του Μάτος και το Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, που θα ήταν 1-1 με το δοκάρι του Ανσαριφάρντ η, την απίστευτη ευκαιρία του Εμενίκε στις καθυστερήσεις και το ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0, που θα ήταν 1-1 αν ήταν εύστοχος ο ΠΑΟΚ στις δύο φάσεις του προς το τέλος.

Τελικά, τα κέρδισαν όλα οι γηπεδούχοι, όλα στο γκολ, με εξαίρεση την χθεσινή ισοπαλία, για να επαναληφθεί ό,τι ακριβώς είχε συμβεί πέρσι στον α΄γύρο του πρωταθλήματος (!): να θυμίσω Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 3-0, Ολυμπιακός-ΑΕΚ 3-0, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1, ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0, Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 1-0 και Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 0-0. Και τότε οι γηπεδούχοι είχαν πάρει όλα τα ντέρμπι και μόνο το αθηναϊκό είχε λήξει ισόπαλο!

Αν φέτος συνεχιστεί και στον β΄ γύρο ό,τι είχε γίνει και στον περσινό β΄ γύρο, τότε θα έχουμε πάλι όλο νίκες γηπεδούχων (Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 1-0, ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-0, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 3-0, ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-0) και διπλό στο ΟΑΚΑ (ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-3)!!!

Θεωρητικά καλό θα κάνει του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ μία τέτοια εξέλιξη-ριπλέϊ! Διότι έχουν στον β΄ γύρο ο μεν δύο ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, ο δε δύο ντέρμπι στην Τούμπα. Ενώ η ΑΕΚ έχει τα δύο ντέρμπι εκτός έδρας, μαζί τους.

Κατά την γνώμη μου, καθοριστικό θα είναι το πρώτο κιόλας ντέρμπι του β΄ γύρου, το Ολυμπιακός-ΑΕΚ! Το κλειδί εδώ, ωστόσο, θα είναι στο πώς θα φτάσουν οι δύο ομάδες στο μεταξύ τους παιχνίδι. Γιατί κι οι δύο έχουν έως τότε ένα πρόγραμμα θεωρητικά πολύ καλό για να πάρουν τα αποτελέσματα που θέλουν. Επαναλαμβάνω τη λέξη θεωρητικά, γιατί αποδεικνύεται φέτος ότι οι γκέλες παραμονεύουν σε κάθε ματς.

Μιλάμε για οκτώ παιχνίδια, με τον Ολυμπιακό να έχει μέσα τέσσερα ματς (Απόλλωνα, ΠΑΣ, Λαμία, Ξάνθη) κι έξω άλλα τέσσερα (Κέρκυρα, Παναιτωλικό, Λάρισα, Αστέρα). Και την ΑΕΚ να έχει μέσα πέντε ματς (Πλατανιά, Κέρκυρα, Απόλλωνα, ΠΑΣ,Λαμία) κι έξω μόνο τρία (Λεβαδειακό, Παναιτωλικό, Λάρισα).

Εάν ο Ολυμπιακός θέλει να πάρει και το φετινό πρωτάθλημα, πρέπει να πάει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ΜΙΝΙΜΟΥΜ με τη διαφορά που έχει τώρα, στο μείον ένα. Ειδάλλως πάρα πολύ δύσκολα θα έχει τύχη στη μάχη του τίτλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.