Ρόκα: «Δεχόμαστε εύκολα γκολ από στημένες φάσεις»

Δημήτρης Τομαράς
Ρόκα: «Δεχόμαστε εύκολα γκολ από στημένες φάσεις»

bet365

Στις δυσκολίες του ματς με τον Αστέρα Τρίπολης στα Χανιά, τα εύκολα γκολ από στατικές φάσεις και τα άλλα προβλήματα του Πλατανιά αναφέρθηκε ο Μανουέλ Ρόκα μετά το ντεμπούτο του στους Χανιώτες.
«Βλέπουμε ότι η θέση μας στη βαθμολογία είναι δύσκολη, αλλά απομένουν ακόμα 20 παιχνίδια τα οποία πρέπει να παλέψουμε, οπότε είναι σημαντικό πρώτα απ’ όλα να δούμε τους εαυτούς μας και να μην 'σπάσουμε' σε δύο κομμάτια τα αποδυτήρια», είπε ανάμεσα στα άλλα ο τεχνικός του Πλατανιά. Αναλυτικά το τι είπε ο Ρόκα για:
Τον αγώνα με τον Αστέρα: «Ήταν ένα καθοριστικό παιχνίδι για μας. Αυτή την εβδομάδα μιλήσαμε με τους παίκτες για το πόσο σημαντικό ήταν αυτό το παιχνίδι. Το πιο σημαντικό για τη δική μας ομάδα είναι να βλέπουμε τους εαυτούς μας, να έχουμε αυτοπεποίθηση, καθώς το ψυχολογικό κομμάτι είναι το σημαντικότερο. Το πρώτο πράγμα άλλωστε ποιο είναι, να παίρνεις βαθμούς για να αποκτάς ψυχολογία ή να έχεις εσύ πρώτα ψυχολογία και μετά βαθμούς; Αυτό είναι το πιο σημαντικό που θέλω να μεταφέρω στην ομάδα. Πρώτα πρέπει να πιστέψουμε στον εαυτό μας, να έχουμε αυτοπεποίθηση και η ψυχολογία μας να είναι ψηλά. Βλέπουμε ότι η θέση μας στη βαθμολογία είναι δύσκολη, αλλά απομένουν ακόμα 20 παιχνίδια τα οποία πρέπει να παλέψουμε, οπότε είναι σημαντικό πρώτα απ’ όλα να δούμε τους εαυτούς μας και να μην “σπάσουμε” σε δύο κομμάτια τα αποδυτήρια. Τα παιδιά σήμερα πάλεψαν στον αγωνιστικό χώρο. Το πρόβλημα είναι ότι στην πρώτη φάση που είχε ο αντίπαλος σημειώθηκε γκολ και αυτό είναι ένα βάρος που στη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η ομάδα είναι δύσκολο, ειδικά όταν έχεις απέναντί σου μια ομάδα που όταν κάνεις ένα λάθος καταφέρνει και το φέρνει υπέρ της. Ενα άλλο θέμα που με προβληματίζει είναι οι στημένες φάσεις με τα γκολ που δεχθήκαμε τόσο εύκολα. Ειδικά το δεύτερο και το τρίτο γκολ πρέπει να είμαστε πιο οργανωμένοι και συγκεντρωμένοι. Στο 1-0 είσαι κοντά, αλλά στο 2-0 και μετά στο τρίτο γκολ… Στο δεύτερο ημίχρονο έτσι όπως είδα την ομάδα, μου άρεσε, με τους συνδυασμούς που είχαν οι παίκτες μεταξύ τους παρότι δεν είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες, είχαμε όμως περισσότερες φάσεις. Πρέπει να κρατήσουμε το δεύτερο ημίχρονο σαν ένα πρώτο βήμα στην καινούργια πορεία που θα ήθελα να έχει η ομάδα».
Το ότι ο Αστέρας έδειξε να θέλει περισσότερο τη νίκη: «Εγώ είδα ότι τα παιδιά προσπάθησαν, αλλά στο πρώτο ημίχρονο δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματά τους. Στο δεύτερο ημίχρονο όμως η ομάδα συνδυάστηκε καλύτερα στη μεσαία γραμμή και ήμασταν καλύτεροι στις μονομαχίες. Δε νομίζω ότι μας λείπει το πάθος. Εμείς έχουμε ένα πλάνο και παρακολουθούμε το πλάνο. Όταν όμως μπαίνει το γκολ για την αντίπαλη ομάδα τόσο εύκολα, έχουμε μετά να αντιμετωπίσουμε ένα βουνό που είναι δύσκολο να το περάσουμε κι αυτό είναι το πρόβλημα... Τα παιδιά νομίζω ότι έδειξαν πάθος και προσπάθησαν. Εχασαν κάποιος μονομαχίες όμως, όπως φάνηκε και στο πρώτο γκολ, το οποίο ήρθε από δύο μονομαχίες που χάσαμε και σημειώθηκε από μία κάθετη πάσα».
Τις επιλογές στην 11αδα: «Θεωρώ ότι υπήρχε ένα παιδί, ο Ντίντακ (Ντεβέσα) που μπορούσε να ξεκινήσει. Είχα κάποιες αμφιβολίες σε αυτό, αλλά ο Ντίντακ στο δεύτερο ημίχρονο φάνηκε ότι μπορούσε να κρατήσει περισσότερο την μπάλα και να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Ξεκινήσαμε με τον Πατράλη και τον Αγγελόπουλο που είναι δύο παίκτες που μπορούσαν να μας βοηθήσουν στα τρεξίματα στο κέντρο. Το ξέρετε ότι η ομάδα έχει πρόβλημα στο κέντρο, οπότε έπρεπε να ξεκινήσουμε έχοντας τρεξίματα στο κέντρο. Μετά, περνώντας το παιχνίδι ο Ντίντακ, τα πήγε πολύ καλά. Ποτέ δεν ξέρεις πριν το παιχνίδι τι μπορεί να συμβεί. Ο Ντίντακ μπήκε πολύ καλά, αλλά δεν ξέρω αν μπορεί να αντέξει παίζοντας 90 λεπτά».
Το δύσκολο πρόγραμμα που ακολουθεί και ποτέ πιστεύει ότι ο Πλατανιάς μπορεί να βελτιωθεί: «Προσπαθώ σε αυτή τη μία εβδομάδα να μεταφέρω κάποια πράγματα για να βελτιώσουμε την ομάδα. Βεβαίως, όσο προχωράει η ομάδα θα αποκτήσει αυτή την ταυτότητα. Είμαι σίγουρος ότι τα αποτελέσματα θα έρθουν, το θέμα είναι ότι κάθε μέρα που περνάει είναι πολύ σημαντικό να αποκτήσουμε αυτή την ταυτότητα. Θα πάμε σιγά-σιγά. Το πρόγραμμα είναι δύσκολο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι παιχνίδι μπορεί να κερδίσεις. Μπορεί να χάσεις το πιο εύκολο παιχνίδι και μετά να κερδίσεις ένα δύσκολο. Θυμάμαι για παράδειγμα τη χρονιά με τον Πανθρακικό που χάσαμε 1-2 από τον Εργοτέλη και μετά κερδίσαμε εντός έδρας τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Αυτό είναι ένα παράδειγμα ότι αν συνεχίσουμε και είμαστε αποφασισμένοι μπορούμε να κερδίσουμε οποιοδήποτε παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι πρέπει εμείς να αποκτήσουμε ταυτότητα και να νιώθουμε καλά με τους εαυτούς μας».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα