Ζιλέ: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη θέση»

Ζιλέ: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη θέση»

Ζιλέ: «Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη θέση»

Ο Γκιγιόμ Ζιλέ μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την προσπάθεια και την υποχρέωση του Ολυμπιακού να επανέλθει στην κορυφή της Super League αλλά και τον Λεβαδειακό.

Ανάμεσα στα άλλα ο Ζιλέ είπε στη NOVA για:
 
Τον Λεβαδειακό: «Ο αντίπαλός μας είναι μία πάρα πολύ δυνατή στην άμυνα. Γνωρίζω έναν επιθετικό που έχω αντιμετωπίσει στη Γαλλία, τον Μπραντάο, αλλά και τον προπονητή τον Ανιγκό. Είναι μία ομάδα η οποία πιστεύω πως θα μας δυσκολέψει πολύ. Στην άμυνα είναι πολύ αποτελεσματική. Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην επίθεση, καθώς δεν βάζει πολλά γκολ. Όμως πιστεύω πως θα μας δυσκολέψει. Από τη στιγμή που έχουμε μόλις δύο βαθμούς διαφορά, θα πρέπει να την κερδίσουμε».
 
Το εάν είναι αισιόδοξος ότι τις επόμενες εβδομάδες θα επιστρέψει στην κορυφή ο Ολυμπιακός: «Εκεί πρέπει να βρίσκεται ο Ολυμπιακός και εκεί θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε ξανά. Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Έχουμε βρεθεί σε έναν δύσκολο όμιλο στην Ευρώπη και εκεί δεν μπορούμε να ελέγξουμε τα πράγματα, όμως στο πρωτάθλημα θα παίξουμε με τις ομάδες που δεν έχουμε παίξει ακόμα μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και θέλουμε να είμαστε στην κορυφή της βαθμολογίας. Εκεί θέλουμε να βρισκόμαστε και στο τέλος του πρωταθλήματος».
 
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΒΕΛΓΟΣ:
 
Μετά από διακοπή δύο εβδομάδων ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην δράση. Πρώτη αγωνιστική υποχρέωση το ματς με τον Λεβαδειακό, που κάνει μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα. Μόλις δύο βαθμοί χωρίζουν τις ομάδες. Ποιο είναι το σχόλιο σου για το παιχνίδι;
Ο αντίπαλός μας είναι μία ομάδα πάρα πολύ δυνατή στην άμυνα. Γνωρίζω έναν επιθετικό που έχω αντιμετωπίσει στη Γαλλία, τον Μπραντάο, αλλά και τον προπονητή τον Ανιγκό. Είναι μία ομάδα η οποία πιστεύω πως θα μας δυσκολέψει πολύ. Στην άμυνα είναι πολύ αποτελεσματική. Ωστόσο, δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην επίθεση, καθώς δεν πετυχαίνει πολλά γκολ. Όμως πιστεύω πως θα μας δυσκολέψει. Από τη στιγμή που έχουμε μόλις δύο βαθμούς διαφορά, θα πρέπει να την κερδίσουμε.
 
Ο Ολυμπιακός θα δώσει ένα ματς πριν από ένα κρίσιμο ευρωπαϊκό παιχνίδι, αυτό με την Σπόρτινγκ στη Λισσαβώνα. Πόσο δύσκολη είναι η προσπάθεια συγκέντρωσης στην αναμέτρηση με τον Λεβαδειακό;
Όλοι οι παίκτες ανυπομονούν να ξαναρχίσει η δράση των παιχνιδιών. Δύο εβδομάδες αποχής είναι πολλές για εμάς. Επομένως έχουμε όλοι πολύ όρεξη να αρχίσει ξανά το πρωτάθλημα. Αν θέλουμε να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα στη Λισσαβώνα, πρώτα θα πρέπει να πάρουμε δύναμη και αυτοπεποίθηση από ένα καλό αποτέλεσμα στο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Θα πρέπει να είμαστε σοβαροί, προσεκτικοί, να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε με τον Λεβαδειακό και να πάμε για ένα κατόρθωμα στη Λισσαβώνα.
 
Έχει την πίστη ότι τις επόμενες εβδομάδες μπορεί να αλλάξει η εικόνα της βαθμολογίας προς όφελος του Ολυμπιακού;
Είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός εκεί θέλει να βρίσκεται και εκεί θα προσπαθήσει να βρεθεί ξανά. Είμαστε σε ένα δύσκολο όμιλο στο Champions League και εκεί δεν μπορούμε να ελέγξουμε εμείς την κατάσταση, όμως στο πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσουμε όσες ομάδες δεν έχουμε παίξει ακόμη για το τέλος του πρώτου γύρου, θέλουμε να βρεθούμε στην κορυφή της βαθμολογίας και να μείνουμε πρώτοι ως το τέλος του πρωταθλήματος.
 
Πώς είναι οι πρώτοι σου μήνες στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό;
Είναι δύο διαφορετικά πράγματα για εμένα. Στην αρχή ήταν όλα καλά, η πρόκριση μας στους ομίλους του Champions League εις βάρος της Ριέκα, η συμμετοχή μου σε όλα σχεδόν τα παιχνίδια, μέχρι και την αλλαγή του προπονητή όπου τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για εμένα. Δεν είμαι συνηθισμένος να βρίσκομαι στον πάγκο ή την κερκίδα. Όμως έπρεπε να το κάνω και αυτή τη στιγμή καταλαβαίνω ότι πρέπει να παλέψω για να ξανακερδίσω τη θέση μου στην βασική ενδεκάδα. Θέλω να αποδείξω ότι είμαι εδώ για να βοηθήσω την ομάδα, ότι μπορώ να προσφέρω πράγματα, πως είμαι μια μεταγραφή που άξιζε.
 
Τι μήνυμα θα ήθελε να στείλει στον κόσμο ενόψει του Σαββάτου αλλά και των επόμενων αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού;
Οι οπαδοί μας ξέρουν ότι η ομάδα τους έχει απόλυτη ανάγκη. Το απέδειξαν στο ματς με την Μπαρτσελόνα αλλά και αυτό που ακολούθησε με τον Πλατανιά, πως η παρουσία τους είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς. Θέλουμε στην έδρα μας να είναι πάντα μαζί μας, στο πλευρό μας, τους χρειαζόμαστε και είμαστε σίγουροι ότι θα το κάνουν ακόμη μια φορά το Σάββατο με τον Λεβαδειακό.

Best of internet