Ουζουνίδης: «Δεν μπορούν τα προβλήματα να είναι η δικαιολογία μας»

Ουζουνίδης: «Δεν μπορούν τα προβλήματα να είναι η δικαιολογία μας»

Gazzetta team
Ουζουνίδης: «Δεν μπορούν τα προβλήματα να είναι η δικαιολογία μας»

bet365

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης ξεκαθάρισε πως δεν ψάχνει δικαιολογίες στην τραγική κατάσταση του Παναθηναϊκού για τα άσχημα αποτέλεσματα, μίλησε για το ντέρμπι με την ΑΕΚ και ευχήθηκε να βρεθεί λύση στο διοικητικό αδιέξοδο του «τριφυλλιού».

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στην κάμερα της NOVA:

Για Τσάβες: «Ναι, τον είδα χθες και είπα… ποιος είναι αυτός. Έχουν περάσει επτά βδομάδες. Είχα πει στους γιατρούς να μπει όταν είναι 100%. Είναι ένας παίκτης που μας έχει λείψει. Είναι πολύ νωρίς για να μπει στην αποστολή. Το θεωρώ πολύ γρήγορο να μπει σε ένα τέτοιο ματς, σε ένα ντέρμπι. Οι υπόλοιποι είναι καλά, με εξαίρεση τον Κουρμπέλη που περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους πόνους που είχε στο γόνατο. Σήμερα θα μπει με την ομάδα και αν αντέχει, θα είναι στην αποστολή».

Για το ντέρμπι: «Περιμένω να δείξουμε την ίδια εικόνα με τον Ολυμπιακό. Θέλω να δω παίκτες με διάθεση που θα δίνουν το 100%. Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, παίζουμε με την πρωτοπόρο και μια ομάδα που έχει συνοχή. Είναι ένα ντέρμπι και θα κριθεί κατά πολύ στις λεπτομέρειες και το πάθος».

Για τις απουσίες: «Σίγουρα θα την επηρεάσουν οι απουσίες, αλλά από την άλλη υπάρχει κάποιες φορές συσπείρωση. Περιμένω μια ΑΕΚ δυνατή, μια ομάδα που θα προσπαθήσει να αναπληρώσει τα κενά. Αν εμείς μπούμε στη διαδικασία να σκεφτούμε ότι έχουν ελλείψεις, δεν θα κάνουμε καλά. Είναι ένα ντέρμπι και πάντα αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες».

Για την τακτική που θα ακολουθήσει στο ντέρμπι: «Αυτά δεν μπορούμε να τα πούμε στην κάμερα. Ο σχηματισμός μπορεί να παίζει τον ρόλο του, αλλά σε κάθε ματς είναι διαφορετική η εφαρμογή του. Δεν είναι αυτό το σημαντικό για μας. Ξέρουμε ότι ο αντίπαλος παίζει κι εκείνος με έναν σχηματισμό διαφορετικό και πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε. Σημασία έχει ο τρόπος που θα αμυνθείς και θα επιτεθείς. Πολλές φορές κολλάμε στους σχηματισμούς και αυτό είναι λάθος. Αν υπήρχε ο ιδανικός σχηματισμός που παίρνει ματς και πρωταθλήματος, θα τον χρησιμοποιούσαν όλοι οι προπονητές».

Για το πώς μπορεί να κρατήσει τους παίκτες αφοσιωμένους: «Η αλήθεια είναι ότι όσο πλησιάζει ο Δεκέμβρης προβληματίζονται. Πρέπει όμως να το αποφύγουμε αυτό. Όποιος παίκτης δεν είναι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό το ματς, κάνει πρώτα απ’ όλα κακό στον εαυτό του. Παίζουμε με έναν καλό αντίπαλο και όλοι πρέπει να έχουν κίνητρο. Όλα όμως θα φανούν στο γήπεδο. Δεν πρέπει να κρυβόμαστε και δεν είμαι αυτός που ψάχνει δικαιολογίες για ένα κακό αποτέλεσμα σε προβλήματα που υπάρχουν. Αυτά δεν ανταποκρίνονται σε τεχνικό τιμ που είναι στον Παναθηναϊκό, είναι για τους μικρούς. Δεν μπορούν τα προβλήματα να είναι η δικαιολογία μας. Η δικαιολογία είναι για τον ηττημένο, ο στόχος είναι για τον νικητή. Περίμενα καλύτερη εικόνα από την ομάδα μας ειδικά σε εκτός έδρας παιχνίδια, όπου δεν παίζουμε ούτε στο 50%. Σίγουρα είναι διαφορετική η αύρα της Λεωφόρου και με τη συμπαράσταση του κόσμου θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη νίκη».

Για τον κόσμο: «Ο κόσμος σε πολλές περιπτώσεις είναι πολύ επιεικής μαζί μας. Σε κάποια ματς εκτός έδρας είναι πολύ άσχημη η εικόνα μας. Γι’ αυτό θέλουμε να τον αποζημιώσουμε με τη νίκη την Κυριακή».

Για το πως μπορεί να μείνει ανεπηρέαστη η ομάδα: «Ο Παναθηναϊκός είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και πρέπει και εγώ και οι παίκτες να προσπαθούμε στο μέγιστο δυνατό. Στόχος μας είναι να πάμε ψηλά την ομάδα. Το εύκολο είναι να έχουμε μια δικαιολογία, αλλά αυτό δεν αντιπροσωπεύει ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Δεν πρέπει να μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Είμαστε υπεύθυνοι για τα καλά αποτελέσματα, αλλά και για τα κακά».

Για το δικό του μέλλον: «Είναι δύσκολο να φανταστώ το μέλλον μου στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή προέχει το μέλλον του Παναθηναϊκού. Θέλω να πω στον κόσμο ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια από όλους. Πραγματικά θέλω να βρεθεί μια λύση γιατί αυτή η κατάσταση δεν ταιριάζει σε μια ομάδα με το μέγεθος του Παναθηναϊκού. Ο Ουζουνίδης θέλω να περάσει σε δεύτερη μοίρα. Το σημαντικό είναι να βρει η ομάδα τον δρόμο της και ο προπονητής είναι δευτερεύων. Εγώ προσπαθώ να κάνω όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μου, όσο αναζητούνται οι λύσεις. Δεν εξαρτάται από μένα».

Για το αν υπάρχει μέλλον στην ομάδα: «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει. Δεν είμαι βέβαιος με όλη αυτή την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, αλλά είναι τόσο μεγάλο το όνομα του Παναθηναϊκού που ελπίζω ότι θα βρεθεί λύση».

Για τον Εμμανουηλίδη: «Για να τον έχω ανεβάσει στην πρώτη ομάδα πάει να πει ότι κάτι έχω δει. Είμαι της άποψης πως όταν θεωρείς ότι κάποιος είναι ταλαντούχος, δεν χρειάζεται να περιμένεις, ώστε να κερδίσεις 1-2 χρόνια. Το έχω κάνει και σε άλλες ομάδες. Εγώ τους δίνω την ευκαιρία και μετά είναι στο χέρι τους».

Για το μήνυμα οπαδού που έλεγε: «Ουζουνίδης for president» και αν πέφτει ο Παναθηναϊκός: «Δεν έχω τόσα χρήματα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το αν πέφτουμε ή όχι δεν εξαρτάται από μένα. Το σίγουρο είναι ότι αυτοί οι λίγοι που έχουμε μείνει προσπαθούμε για το καλύτερο. Θα προτιμούσα να συγκεντρωνόμαστε περισσότερο στο αγωνιστικό, γιατί αυτό είναι που μας δίνει χαρά και λύπη. Είναι σημαντικό να πάρουμε ένα ματς όπως αυτό της Κυριακής, γιατί παίρνουμε κουράγιο κι εμείς και ο κόσμος».

Για τους Τζανδάρη-Αυλωνίτη: «Είναι παιδιά που έχουν έρθει αργά, αλλά δουλεύουν πολύ. Το σίγουρο είναι ότι σιγά-σιγά θα έχουν τις ευκαιρίες τους. Προς το παρόν είναι κάποια άλλα παιδιά μπροστά».

Για τον Άλτμαν: «Αυτή η επιπόλαιη ενέργεια του Άλτμαν στο παιχνίδι με την ΑΕΛ του έκανε καλό. Δούλεψε καλά όλο αυτό το διάστημα και σιγά-σιγά θα είναι πάλι μια από τις επιλογές μας».

Για το πόσο μοιάζουν τα ντέρμπι με Ολυμπιακό και ΑΕΚ :«Είναι δυο διαφορετικά παιχνίδια. Άλλα δυνατά στοιχεία έχει ο Ολυμπιακός και άλλα η ΑΕΚ, οπότε πρέπει να το προσεγγίσουμε αλλιώς».

Για τον στόχο του Παναθηναϊκού: «Στο αγωνιστικό κομμάτι στόχος είναι να πάμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε».

Για τον τραυματισμό του Τσάβες: «Η αλήθεια είναι ότι το καλοκαίρι επενδύσαμε πολλά σε εκείνον και στον Λουτσιάνο. Δυστυχώς με τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, μας έχουν λείψει πολύ. Δώσαμε τα περισσότερα λεφτά για εκείνους και το ότι τους χάσαμε είναι ένας λόγος που δεν έχουμε σταθερότητα».

Για το ότι η προπώληση εισιτηρίων του ντέρμπι είναι μικρή: «Δεν το θεωρώ κάτι που δεν είναι φυσιολογικό. Ο κόσμος στέκεται κοντά στην ομάδα, αλλά είναι λογικό να μην αντέχουν όλοι. Όπως και στην ομάδα δεν άντεξαν όλοι και έφυγαν, το ίδιο μπορεί να συμβεί και με τον κόσμο. Το θέμα είναι να τους φέρουμε εμείς πίσω. Η αλήθεια όμως είναι ότι έχουμε φταίξει κι εμείς με την απόδοσή μας».

Για τον αποκλεισμό της Εθνικής από την Κροατία: «Δε νομίζω ότι ήταν τόσο μεγάλη η διαφορά μας. Στη ρεβάνς φάνηκε αυτό. Παίξαμε πολύ άσχημα στο Ζάγκρεμπ, αλλά νομίζω ότι θα μπορούσαμε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα στα δυο ματς».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα