Οι ακραίοι που σκόραραν ως... 9αρια

Γιώργος Ντυμένος
Οι ακραίοι που σκόραραν ως... 9αρια

bet365

Ο Μασούρας αναμένεται να είναι ο «φουνταριστός» του Πανιωνίου στην Ξάνθη και καλείται να βαδίσει στα χνάρια των Βάντερσον, Μπρίτο και Ντίας
Με πολλά προβλήματα, κυρίως στη γραμμή κρούσης, θα παίξει ο Πανιώνιος στην Ξάνθη. Οι Ντουρμισάι και Γεσίλ έχουν τεθεί νοκ άουτ και κατά πάσα πιθανότητα ο Μασούρας είναι εκείνος που θα παίξει «φουνταριστός». Ο 23χρονος ενδέχεται να εναλλάσσεται με τους Σπιριντόνοβιτς, Λάμπρου, αλλά όλα δείχνουν πως εκείνος θα ξεκινήσει στη κορυφή της επίθεσης και... βλέπουμε.
Ετσι θα προστεθεί στη λίστα με τους ακραίους, που για διάφορους λόγους κλήθηκαν να αγωνιστούν «9αρια» στις ομάδες τους, σε σύστημα 4-2-3-1. Φαινόμενο που έχει παρατηρηθεί φέτος αρκετές φορές και μάλιστα, με σχετική επιτυχία.
Οι πιο χαρακτηριστικοί «προκάτοχοί» του είναι οι Βάντερσον, Μπρίτο, Ντίας, οι οποίοι είναι εξτρέμ, αλλά για λόγους τακτικής αλλά και «ανάγκης», έπαιξαν μόνοι επιθετικοί σε Λαμία, Ξάνθη, Παναιτωλικό αντίστοιχα και τελικά, κατάφεραν να σκοράρουν. Εστω και με στημένη μπάλα, δίχτυα βρήκαν.
Ο πρώτος έχει επί της ουσίας καθιερωθεί πλέον ως ο «φουνταριστός» των «νεοφώτιστων». Την πρώτη του συμμετοχή ως κλασικός σέντερ φορ την κατέγραψε στην Τρίπολη, εκεί όπου η Λαμία στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής επικράτησε του Αστέρα με 3-1. Ο νεαρός Βραζιλιάνος στο 80', σημείωσε εκείνο το μεσημέρι το 3ο γκολ της ομάδας του.
Στους Θρακιώτες ο Γέντρισεκ είναι ο κλασικός τους στράικερ και μόνο κόντρα στην ΑΕΚ έμεινε στον πάγκο (αγωνίστηκε τότε σαν αλλαγή). Με αντίπαλο την Ενωση «μετατέθηκε» στα φορ ο Μπρίτο και ο 30χρονος από το Πράσινο Ακρωτήρι, ήταν εκείνος που στο 40' άνοιξε το σκορ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Ο Ντίας των «κυανοκίτρινων» έχει από την πλευρά του βρει δίχτυα 3 φορές και όλα τα πέτυχε στα παιχνίδια που για διάφορους λόγους ήταν σέντερ φορ. Με τον Πλατανιά στη Κρήτη (2) και με τον Απόλλωνα Σμύρνης στο Αγρίνιο. Γενικότερα οι περισσότερες από τις 10 εμφανίσεις του ήταν ως «φουνταριστός», όπου αν και ακραίος φαίνεται να αποδίδει καλά.
Πλέον ο Μασούρας καλείται να μπει στη λίστα των εξτρέμ που κλήθηκαν να ντυθούν «9αρια» σε 4-2-3-1 (εκεί έπαιξε για λίγο στα Γιάννινα) και οι οποίοι σκόραραν σε μία θέση που δεν είναι η κλασική τους.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα