ΑΕΚ Academies: Πρώτα το παιδί, ο άνθρωπος! (gTV & pics)

ΑΕΚ Academies: Πρώτα το παιδί, ο άνθρωπος! (gTV & pics)

Γιώργος Τσακίρης
ΑΕΚ Academies: Πρώτα το παιδί, ο άνθρωπος! (gTV & pics)

bet365

Το gazzetta.gr βρέθηκε στην παρουσίαση των ακαδημιών της ΑΕΚ από τους Άκη Ζήκο και Γιάννη Σαμαρά και κατέγραψε τα πάντα...

Δεν χρειάζεται να πεις – γράψεις περισσότερα για τις ακαδημίες της ΑΕΚ απ' όσα είπαν οι δυο απόλυτα αρμόδιοι κ.κ. Άκης Ζήκος και Γιάννης Σαμαράς. Στην Ένωση μπαίνει μπροστά η ανάγκη για σωστή παντοιοτρόπως εκπαίδευση του παιδιού και η προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός καλού ανθρώπου και έπειτα (εννοείται και) η εξέλιξη ενός πολύ καλού ποδοσφαιριστή. ΑΕΚ και ακαδημίες ποδοσφαίρου όπως θα έπρεπε να είναι σε όλους τους συλλόγους σε τούτη τη χώρα, πάνω σε σωστές βάσεις και βλέποντας το δάσος και όχι το δέντρο που στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να είναι μόνο τα αποτελέσματα.

«Η βάση μας και η πρώτη μας υποχρέωση είναι τα παιδιά και να δημιουργήσουμε καλούς ανθρώπους σε συνδυασμό με καλούς ποδοσφαιριστές», υπογραμμίζει στην κουβέντα μας ο γενικός διευθυντής των ακαδημιών της ΑΕΚ Άκης Ζήκος για να σημπληρώσει: «σκοπός μας είναι να έχει ουσία και σημασία το μότο της ομάδας μας, το ότι είναι διαφορετικό να είσαι ΑΕΚ. Αν μπορούσα να κλέψω κι ένα μότο ενός τεράστιου συλλόγου, αυτό θα ήταν το, κάτι παραπάνω από ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος. Για μας είναι εξίσου σημαντικό το γεγονός ότι τρια παιδιά από τις ακαδημίες μας που έδιναν εξετάσεις κατάφεραν να περάσουν στις εξετάσεις στην Πάντειο, στη Νομική Αθηνών και στο Οικονομικό Αθηνών, πρόκειται για απόλυτη επιτυχία, για τρία στα τρία και μας ικανοποιεί γιατί ακόμη και αν δεν προκύψει κάποιος να γίνει ποδοσφαιριστής πρέπει να έχει τις βάσεις από εμάς για να μπορεί να κάτι αξιόλογο στη ζωή του και να σπουδάσει».

Στην ΑΕΚ, χάρη στην παρουσία του κ. Σαράντη στο διοικητικό σχήμα των ακαδημιών, θέλουν την εξέλιξη και αυτό επιτυγχάνεται μέσα από όσα αναμένεται να γίνουν ακόμη πλην των εγκαταστάσεων που υπάρχουν ήδη: «Τον Μάιο, ή τον Ιούνιο του 2018 ξεκινάμε τη δημιουργία δυο ακόμη γήπεδων εδώ στα Σπάτα, ένα με φυσικό χόρτο και κατηγορία elite για να μπορούμε να φιλοξενούμε και μεγάλα φιλικά και τουρνουά και ένα με νέας γενιάς. Αυτό θα μας λύσει ακόμη περισσότερα τα χέρια. Ήδη έχουμε εδώ στο φυσικό μας χώρο τα γραφεία μας, αποδυτήρια, ένα άρτια εξοπλισμένο γυμναστήριο όπως και φυσιοθεραπευτήριο. Όλα όσα δεν είχαμε και πλέον διαθέτουμε και χρειάζονται για τις ακαδημίες», μας εξήγησε ο Άκης Ζήκος τον οποίο ρωτήσαμε για το θέμα της χρηματοδότησης από τον κ. Σαράντη και αν σκοπεύει σε κάποιο προσωπικό οικονομικό όφελος μελλοντικά με τη διαδικασία των πωλήσεων παικτών που θα συνιστούν προϊόντα παραγωγής της δικής τους δουλειάς.

«Δεν υπάρχει κανένας σκοπός προσωπικού οικονιμικού κέρδους. Προφανώς και όταν θα προκύπτει η δυνατότητα να πουληθεί κάποιος παίκτης που αποτελεί παραγωγή μας θα γίνεται μια συζήτηση με την ΠΑΕ και αυτό που γνωρίζω είναι πως το όποιο όφελος σε οικονομικό επίπεδο θα υπάρχει από το όποιο deal, τα χρήματα θα επενδύονται αποκλειστικά στις ακαδημίες και δεν θα πηγαίνουν στην τσέπη κάποιου προσώπου. Επίσης όπως είναι γνωστό δεν υπάρχει καμία απολύτως οικονομική συναλλαγή με τους γονείς οποιουδήποτε παιδιού και καμία υποχρέωση των γονιών σε οικονομικό επίπεδο. Εμείς τα καλύπτουμε όλα. Παιδιά από την επαρχία μένουν στους ξενώνες που έχουμε ήδη ενώ είμαστε σε συνεργασία με ιδιωτικό εκπαιδευτήριο προκειμένου να μπορεί να έχει άριστη παιδεία και σωστή εκπαίδευση το εκάστοτε παιδί», τόνισε ο Άκης Ζήκος εξηγώντας με κάθε λεπτομέρεια γιατί η ΑΕΚ έχει γίνει πρώτη επιλογή πλέον για τους γονείς...

Από την πλευρά του ο Γιάννης Σαμαράς εξέφτασε την ικανοποίησή του που δουλεύει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ένα πρότζεκτ που δεν το 'χει δει ποτέ να συμβαίνει ξανά στη χώρα μας όπου κι αν δούλεψε εκτός από το εξωτερικό. «Είμαι χαρούμενος που συμμετέχω σε όλο αυτό. Ήταν πολύ εύκολο όταν το συζητήσαμε με τον Άκη διότι κατάλαβα ότι έχω να κάνω με έναν άνθρωπο με τις ίδιες επιθυμίες και προτεραιότητες. Πρέπει κάποτε να γινόταν κι αυτό στην Ελλάδα και χαίρομαι που συμβαίνει για πρώτη φορά από την ΑΕΚ, δεν το 'χω δει πουθενά αλλού στη χώρα μας όπου κι αν εργάστηκα, εκτός φυσικά από το εξωτερικό. Είναι ένα πρότζεκτ που θέλει υπομονή όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες που τόσα χρόνια το δουλεύουν και έφτασαν στο σημείο να παράγουν. Σαφώς και θέλουμε να εκπαιδεύσουμε νικητές, αυτό σημαίνει να δουλεύεις και στην ΑΕΚ, να κάνεις ποδοσφαιριστές πρωταγωνιστές και νικητές. Όχι όμως μόνο αυτό. Για μένα προτεραιότητα έχει το παιδί και πώς θα το βοηθήσουμε σε όλους τους τομείς και γενικά να προοδεύσει στη ζωή του με τις σωστές βάσεις».

Είπαν πολλά οι δυο άνδρες, τα πιο σημαντικά θα τα δείτε και στο σχετικό βίντεο του Βασίλη Τσίγκα, όμως σημασία έχει η επιθυμία για δουλειά και οι προτεραιότητες που θέτουν για το παιδί και την εξέλιξή του σε σωστό άνθρωπο και φυσικά σε winner (έπειτα) ποδοσφαιριστή. «Να δημιουργήσουμε σωστούς ανθρώπους, που θα είναι οπαδοί της ΑΕΚ και υγιείς φίλαθλοι που θα καταλαβαίνουν το ποδόσφαιρο και τι είναι αυτό που βλέπουν και παίζουν. Να το αγαπήσουν και να το κάνουν μέρος της ζωής τους όπως ίσχυε και με εμάς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισαν και οι δυο στα λόγια που μας είπαν...

Όμως το πιο σημαντικό ακόμη κι απ' όσα ειπώθηκαν είναι εκείνα που είδαμε... Ακαδημίες που όχι πολύ παλιά βρίσκονταν δεξιά κι αριστερά (σαν πρόσφυγες ξανά) να παίζουν και να δουλεύουν στον Βαρνάβα, ή στα Γλυκά Νερά κι όπου υπάρχουν διαθέσιμα γήπεδα, τώρα διαθέτουν τα πάντα. Σούπερ αποδυτήρια όπου δίπλα (και από πάνω τους) υπάρχουν τα γραφεία με όσους χρειάζονται για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να αντιμετωπίζουν. Ένα απόλυτα εξοπλισμένο γυμναστήριο (με τα μηχανήματα όπως θα δείτε στη σωστή κιτρινόμαυρη διχρωμία) και πιο δίπλα ένα φυσιοθεραπευτήριο. Εννοείται πως υπάρχει και αθλητική ψυχολόγος για τα παιδιά και όχι μόνο.

ΑΕΚ Academies place to be για ένα παιδί με τις κατάλληλες υποδομές και κυρίως τα κατάλληλα πρόσωπα για την εξέλιξή τους ως ποδοσφαιριστές και (κυρίως) ως άνθρωποι με σωστές βάσεις, αξίες και ιδανικά...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα