Ο «Νέρωνας» του Φαλήρου, η δικαίωση του Σαμαρά!

Ο «Νέρωνας» του Φαλήρου, η δικαίωση του Σαμαρά!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο «Νέρωνας» του Φαλήρου, η δικαίωση του Σαμαρά!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Γιάννη Αλαφούζο που οδηγεί τον Παναθηναϊκό στην καταστροφή και τις ακαδημίες του «τριφυλλιού» που διαθέτουν «διαμαντάκια» χάρη στη δουλειά του Γιάννη Σαμαρά!

Οι μέρες περνούν, η κατάσταση στην ΠΑΕ γίνεται όλο και πιο απελπιστική για τους ανθρώπους που έχουν μείνει πίσω να πολεμούν με... νεροπίστολα, η θηλιά στον λαιμό του Παναθηναϊκού σφίγγει περισσότερο, κανείς δεν βγαίνει μπροστά για να αναλάβει την ευθύνη και την υλοποίηση ενός σχεδίου οικονομικής εξυγίανσης και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Γιάννης Αλαφούζος, ως άλλος Νέρωνας... αγναντεύει από το γραφείο του στο ΣΚΑΪ την φωτιά να τυλίγει ολοένα και περισσότερο τον σύλλογο! Εξάλλου, το κότερο είναι πληρωμένο, όπως έσπευσε να ενημερώσει τον ελληνικό λαό προ ημερών. Αυτά βέβαια που δεν είναι πληρωμένα είναι οι μισθοί των υπαλλήλων του Παναθηναϊκού, των ανθρώπων που ζουν με 600 και 800 ευρώ τον μήνα, η δόση Οκτωβρίου των παικτών που με δική του... υπογραφή αποκτήθηκαν το καλοκαίρι του 2017-και αν δεν πληρωθούν μέχρι αρχές Δεκέμβρη θα έχουν δικαίωμα προσφυγής- και οι οφειλές της δικής του πενταετίας στο τιμόνι του συλλόγου.

Ο «mr.ΣΚΑΪ» οδηγεί τον Παναθηναϊκό με μαθηματική ακρίβεια στην πτώχευση και οι ενέργειές του «φουντώνουν» ακόμη περισσότερο την συζήτηση γύρω από τις προθέσεις του για το μέλλον του «τριφυλλιού»! Αν γυρίσουμε τον χρόνο δύο χρόνια πίσω παρά τα όσα λάθη έκανε και δεν μάθαινε από αυτά με εκνευριστική συχνότητα, κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι ο Αλαφούζος θα συναγωνιζόταν τον... original παρκαδόρο σε εκδικητική συμπεριφορά απέναντι στον Παναθηναϊκό. Κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως από πρωταγωνιστής της «κάθαρσης» του ελληνικού ποδοσφαίρου, θα γινόταν ο νούμερο ένα υπερασπιστής εκείνων που «πολεμούσε» με μανία. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί πως επηρεασμένος από το περιβάλλον του και τις νέες του φιλίες, θα... πιστόλιαζε τον Παναθηναϊκό και θα πετούσε στα σκουπίδια χρόνο και χρήμα που ξόδεψε από την άνοιξη του 2012.

Διότι είναι πολύ διαφορετικό να λες «αποχωρώ δεν μπορώ άλλο» και να πληρώνεις τις «ζημιές» που εσύ ο ίδιος έκανες ή έστω ένα κομμάτι αυτών και είναι άλλο πράγμα να λες «αποχωρώ, πληρώνω μόνο ότι μπορεί να με απειλήσει και κόψτε τον λαιμό σας από εδώ και πέρα, δεν με ενδιαφέρει αν θα διαλυθεί ο Παναθηναϊκός». Μιλάμε για τον ίδιο άνθρωπο που έλεγε το καλοκαίρι στον Ουζουνίδη «μείωσε το μπάτζετ και προχώρα, θα είμαι συνεπής» και τρεις μήνες αργότερα άφησε εκτεθειμένο τον Έλληνα τεχνικό που πίστεψε στις υποσχέσεις του μεγαλομετόχου του κλαμπ!

Ακόμη και αν ο Παναθηναϊκός καταφέρει να την βγάλει καθαρή με τα... ψέματα, πηγαίνοντας πιο «πίσω» τις δόσεις των οφειλών του, θα πρέπει να βρει ρευστό για να πληρώσει τις δόσεις των παικτών του ρόστερ(1.5 εκατομμύριο ευρώ), ώστε να μην έχουν δικαίωμα προσφυγής στις αρχές Δεκεμβρίου και να μην χάσει το «τριφύλλι» την δυνατότητα να πουλήσει κάποιους από αυτούς και να πάρει βαθιά «ανάσα» για το τελευταίο εξάμηνο της περιόδου.

Αυτά τα χρήματα, αν δεν τα δώσει ο Αλαφούζος, θα γίνει πιο ξεκάθαρη από ποτέ, η απόφασή του να οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στην απόλυτη απαξίωση, στο χείλος του γκρεμού, στην καταστροφή. Θα έχει διαλύσει ακόμη και την τελευταία υπαρκτή ελπίδα να την... σκαπουλάρει ο σύλλογος από το παιχνίδι επιβίωσης που τον έβαλε στα τέλη Σεπτεμβρίου και από κει και έπειτα μόνο με θαύμα θα μπορέσει ο σύλλογος να παραμείνει ζωντανός μέχρι το καλοκαίρι, αφήνοντας το μέλλον του στην καλή διάθεση των παικτών του και στην υπομονή που πρέπει να δείξουν, υπογράφοντας διακανονισμούς! Από κει και πέρα, τίποτα δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ο κόσμος δεν βλέπει κανένα σοβαρό πλάνο και ανθρώπους άφθαρτους για να βάλει το χέρι στην τσέπη στην προσπάθεια σωτηρίας της ΠΑΕ, οι Παναθηναϊκάρες συνεχίζουν να σφυρίζουν αδιάφορα και η... ζωή συνεχίζεται σε έναν οργανισμό που βρίσκεται σε καταστολή!

Μέσα σε αυτή την μαυρίλα, όμως, υπάρχει και κάτι θετικό. Υπάρχει και μια ελπίδα για το μέλλον του Παναθηναϊκού, μια ελπίδα στην οποία θα πρέπει να στηριχθεί ο σύλλογος τα επόμενα χρόνια για να μπορέσει να εξυγιανθεί οικονομικά. Οι ακαδημίες του «τριφυλλιού» ετοιμάζουν να δώσουν 15 επαγγελματικά συμβόλαια σε πιτσιρικάδες που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια και κάποιοι από αυτούς θεωρείται δεδομένο πως θα είναι σε θέση να επανδρώσουν την πρώτη ομάδα.

Όσοι ασχολούνται με τα φυτώρια των «πρασίνων» εδώ και χρόνια, κάνουν λόγο για μία από τις καλύτερες φουρνιές. Δεν είναι τυχαίες, εξάλλου, οι πρόσφατες δηλώσεις του Θόδωρου Ελευθεριάδη για τα «διαμάντια» που υπάρχουν στο Κορωπί και την Παιανία, κόντρα σε όλες τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετώπισε ο σύλλογος τα τελευταία χρόνια.

Μία φουρνιά που αποτελεί την μεγαλύτερη δικαίωση του Γιάννη Σαμαρά, του μέχρι πρότινος τεχνικού διευθυντή των ακαδημιών, ο οποίος κρίθηκε... ανεπαρκής από τον μέγα δάσκαλο του ποδοσφαίρου και γνώστη του αθλήματος, Χρήστο Παναγόπουλο, ο οποίος τον «τελείωσε» από τα τμήματα υποδομής και τον έστειλε στην... αγκαλιά της ΑΕΚ. Ο Σαμαράς δούλεψε μεθοδικά, με οργάνωση, με πλάνο, επιμόρφωσε το προπονητικό επιτελείο και η επιλογή των παιδιών ήταν «μία και μία». Ήταν πραγματική ευλογία για το κλαμπ η παρουσία του αλλά αυτό ποιος να το καταλάβει και ποιος να το εκτιμήσει από τους άμπαλους παρατρεχαμένους του Αλαφούζου;

Οι καρποί της δουλειάς του Σαμαρά φαίνονται πιο έντονα από ποτέ και ο Παναθηναϊκός είναι τυχερός που μετά το «έγκλημα» με την αποχώρησή του, στην θέση του εδώ και έναν χρόνο βρίσκεται ο Τάκης Φύσσας. Με διαφορετική φιλοσοφία αλλά με την ίδια μεθοδικότητα, αγάπη και τρέλα για αυτή την δουλειά. Ο τρόπος, εξάλλου, που έντυσε στα πράσινα το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή την στιγμή στην Παιανία, τον 16χρονο Αθανασακόπουλο το περασμένο καλοκαίρι μέσα από τα χέρια των «πλούσιων» ανταγωνιστών του, τα λέει όλα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.