Κάναντι: «Ο Ατρόμητος έχει πρόθεση να συνεχίσουμε μαζί»

Κάναντι: «Ο Ατρόμητος έχει πρόθεση να συνεχίσουμε μαζί»

Gazzetta team
Κάναντι: «Ο Ατρόμητος έχει πρόθεση να συνεχίσουμε μαζί»

bet365

Ο Αυστριακός τεχνικός έδειξε «ζεστός» ώστε να μείνει στο Περιστέρι για αρκετά χρόνια
«Ζεστός» στο ενδεχόμενο να μείνει για χρόνια στον Ατρόμητο είναι ο Νταμίρ Κάναντι και αυτό μετέφερε στους συμπατριώτες του. Ο τεχνικός της ομάδας μίλησε σε αυστριακά ΜΜΕ τόσο για την πορεία της, όσο και για το μέλλον του, καθώς σχολίασε πως ήδη στο Περιστέρι έχουν εκφράσει την πρόθεση να τον κρατήσουν.
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ
Για την πορεία του Ατρομήτου: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την τωρινή κατάσταση. Δεν το περιμέναμε, γιατί το καλοκαίρι έγιναν πολλές αλλαγές με νέο προπονητή και 15 νέους παίκτες. Όμως η ομάδα είμαι αφοσιωμένοι, θέλει να μάθει πολύ και έκανε πολύ καλή δουλειά. Θεωρούμε πως μπορούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Μέχρι στιγμής τα έχουμε πάει καλά. Δεν είχαμε τραυματισμούς ή τιμωρίες, αυτό είναι ένα κλειδί για την επιτυχία μας ως τώρα. Στην Ελλάδα έχει προκαλέσει εντύπωση η πορεία μας, γιατί ποτέ δεν είχε καταφέρει μια ομάδα αυτού του βεληνεκούς να κερδίσει εκτός έδρας τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Τώρα έχουμε μπροστά μας δύο ακόμη μεγάλες ομάδες, τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό».
Για τον ανταγωνισμό που υπάρχει: «Δεν μπορούμε να κάνουμε συγκρίσεις με την Αυστρία. Ο Ολυμπιακός παίζει κάθε χρόνο στο Champions League και υπάρχουν ομάδες με μεγάλα μπάτζετ όπως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ. Φυσικά δεν μπορούμε να ανταγωνιστούμε αυτές τις ομάδες οικονομικά, αλλά μετά από 10 αγωνιστικές έχουμε 20 βαθμούς κι αυτό είναι σπουδαίο. Είχαμε καλή εκκίνηση στη σεζόν και θα δούμε πώς θα πάει από εδώ και πέρα. Ο στόχος είναι να βρισκόμαστε στην πρώτη πεντάδα. Ο Ατρόμητος δεν είναι τόσο άσημος, έπαιξε το 2013 στο Europa League. Είναι μια ομάδα με καλή διοίκηση, που δεν έχει μεγάλο όνομα, αλλά έχει παράδοση και έχει κερδίσει το σεβασμό. Κι εγώ έπρεπε να το μάθω, γιατί δε το γνώριζα από την αρχή».
Για το πώς είπε το «ναι» στον Ατρόμητο: «Δεν ήταν εύκολο για μένα να επιστρέψω άμεσα στην προπονητική. Όσα γράφτηκαν για μένα σαν άνθρωπο με πλήγωσαν, ήταν χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. Ήθελα να ξεκουραστώ μέχρι το χειμώνα, αλλά ο Ατρόμητος με έπεισε και είμαι πολύ χαρούμενος για την απόφαση που πήρα. Απέρριψα άλλες προτάσεις που δεν μου άρεσαν. Ο Ατρόμητος μού παρουσίασε μία ελκυστική αποστολή και ο σύλλογος έκανε μεγάλες προσπάθειες να με πείσει. Ο πρόεδρος και ο αθλητικός διευθυντής είχαν παρακολουθήσει την πορεία μου και δεν αποπροσανατολίστηκαν από ό,τι έγινε στη Ραπίντ. Έτσι ανέλαβα. Η λίγκα έχει 16 ομάδες και τα ματς με τα μεγάλα κλαμπ είναι συναρπαστικά. Το ρόστερ είναι πολύ καλό και είχα την ευκαιρία να χτίσω κάτι από την αρχή. Επίσης το προπονητικό κέντρο της ομάδας είναι εξαιρετικό. Ο Ατρόμητος με έπεισε για τα πάντα και γι’ αυτό αποφάσισα να εργαστώ εκεί».
Για τους στόχους του Ατρομήτου: «Στην Ελλάδα είναι διαφορετικά από ό,τι στην Αυστρία. Εδώ δεν υπάρχει χρόνος για να αναδεικνύεις νέους παίκτες, δεν υπάρχουν ακαδημίες. Το θέμα είναι να πετυχαίνεις γρήγορα τους στόχους σου. Αν δεν κάνω λάθος, ήδη έχουν απολυθεί δέκα προπονητές. Όλες οι ομάδες θέλουν να βγουν στην Ευρώπη και οι τέσσερις θέσεις είναι συνήθως κλεισμένες. Φέτος ο Παναθηναϊκός είναι λίγο αποδυναμωμένος, αλλά οι άλλες ομάδες είναι δυνατές. Ο Ολυμπιακός είναι ισχυρός, αλλά για μένα η ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα με τις περισσότερες πιθανότητες».
Για το αν έχει μάθει ελληνικά: «Δεν μπορώ να διαβάσω ή να καταλάβω ελληνικά, εκτός από το ευχαριστώ και το παρακαλώ. Όμως επικοινωνούμε καλά στα αγγλικά. Οι παίκτες μου είναι πρόθυμοι και γίνεται καλή δουλειά στην προπόνηση. Το κλειδί είναι να υπάρχει καλή ενέργεια και αλληλοσεβασμός».
Για το πώς ζει στην Αθήνα: «Έχουμε 24 βαθμούς μέσα στο Νοέμβρη, είναι εξαιρετικές οι συνθήκες. Η Αθήνα είναι καταπληκτική πόλη και η θάλασσα με έχει εκπλήξει. Υπάρχουν πανέμορφες παραλίες και εστιατόρια. Δεν το περίμενα αυτό σε μια μεγάλη πόλη. Με έχει εκπλήξει θετικά από πολλές απόψεις η Εθνική».
Για τη διάρρηξη στο σπίτι του: «Ακόμη το θυμόμαστε, αλλά κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει και στην Αυστρία. Μάθαμε ότι ήταν μια σπείρα Γεωργιανών, που ήταν βίαια απέναντι σε άλλα θύματα. Εμείς ήμασταν τυχεροί, γιατί δεν μας έκαναν τίποτα. Κοιμόμασταν και δεν το καταλάβαμε. Στην αρχή πρέπει να το επεξεργαστείς ψυχολογικά, ειδικά η 9χρονη κόρη μου, αλλά ο χρόνος βοηθά να είναι καλύτερα τα πράγματα. Η οικογένειά μου δεν είναι μαζί μου, αλλά ταξιδεύουμε τακτικά».
Για το μέλλον του: «Φυσικά θα μπορούσα να μείνω για παραπάνω χρόνια εδώ, γιατί πραγματικά είναι φανταστικά. Η διοίκηση μπορεί να θέλει να συμφωνήσουμε για μεγαλύτερο διάστημα, αλλά περιμένω τα πράγματα να έρθουν και δεν αγχώνομαι. Στο ποδόσφαιρο δεν μπορείς να κάνεις μακρόπνοα σχέδια, στην Ελλάδα ειδικά πας βδομάδα-βδομάδα. Το ξέρω αυτό. Αλλά ο σύλλογος έχει πρόθεση να συνεχίσουμε μαζί».
Για την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο: «Κανένας προπονητής δεν έχει γίνει σύνθημα εδώ. Αυτό με εξέπληξε και ενθουσιάστηκα. Είναι μια επιβεβαίωση πως όλοι είναι χαρούμενοι. Καταλαβαίνεις πως είσαι στο σωστό δρόμο. Όχι εγώ, αλλά όλη η ομάδα. Κάναμε κάποια ρεκόρ που δεν είχε ξαναδεί ο Ατρόμητος. Ο πρόεδρος είναι πολύ ικανοποιημένος και ο κόσμος μας μπορεί να περπατά στους δρόμους ως πρωτοπόρος. Οι φίλαθλοι ζουν πραγματικά το ποδόσφαιρο εδώ. Τραγουδούν τον ύμνο με περηφάνια και θυσιάζουν τα πάντα για την ομάδα. Στην Αυστρία δεν το έχουμε αυτό».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα