Απολογία και... κίνδυνος βαθμών για την ΑΕΚ! (pic)

Gazzetta team
Απολογία και... κίνδυνος βαθμών για την ΑΕΚ! (pic)

bet365

Τα επεισόδια που προηγήθηκαν του αγώνα της ΑΕΚ με τον ΠΑΟΚ έβαλαν σε... μπελάδες την Ένωση, που την Παρασκευή θα απολογηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Super League! Oρατός ο κίνδυνος αφαίρεσης βαθμών!

Τα άσχημα μαντάτα για την πρωτοπόρο (μαζί με τον Ατρόμητο) ΑΕΚ έχουν να κάνουν ότι καλείται σε απολογία με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4 περίπτωση β’ του Πειθαρχικού Κώδικα. Αφορά επεισόδια που συνοδεύονται από βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές, κάτι που θα παλέψουν να ανατρέψουν οι άνθρωποι της Ένωσης στην απολογία της Παρασκευής. Πάντως στο «κιτρινόμαυρο» στρατόπεδο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία αφού η έκθεση της αστυνομίας αναφέρει πως τα επεισόδια έλαβαν χώρα πέραν του προελέγχου, που δεν θεωρείται «εν γένει χώρος του γηπέδου».

Αν η ΑΕΚ τιμωρηθεί για τη συγκεκριμένη παράβαση εκτός από αφαίρεση τριών βαθμών, προβλέπεται πρόστιμο 50.000 έως 250.000 ευρώ και τιμωρία της έδρας για 2 έως 4 αγωνιστικές!

Συγκεκριμένα πρόκειται για το άρθρο 15 του Πειθαρχικού Κώδικα του 2017 και το υποεδάφιο 4β. Αφορά είσοδο οπαδών στον αγωνιστικό χώρο και επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου. Το εν λόγω σκέλος αναφέρει για τις ποινές: β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων ευρώ (250.000) και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές δύο (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές και επιπρόσθετα ποινή αφαίρεσης τριών (3) βαθμών.
Το κακό για την ΑΕΚ δηλαδή είναι ότι θα δικαστεί με βάση το άρθρο 15 παράγραφος 4 περίπτωση β’ του Πειθαρχικού Κώδικα, που αφορά επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου τα οποία συνοδεύονται από βιαιοπραγίες κατά προσώπων και φθορές. Στην ΑΕΚ δεν φαίνεται να ανησυχούν πάντως - όπως αναφέραμε ξανά - και θεωρούν πως θα τιμωρηθούν με πρόστιμο.
Συγκεκριμένα η κλήση αναφέρει τα εξής:
Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 05/11/2017 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 05/11/2017 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθμ. πρωτ. 2247/17/2239126 από 07-11-2017 αναφορά συμβάντων της αστυνομίας, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ. * Επί παραβάσει των άρθρων 1, 5 επ., 14 παρ. 1, 2, 3 και 4, 15 παρ. 1 εδ. α΄ και β΄ - περ. β΄, 3 περ. α΄ και στ΄, 4 περ. β΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα