Οι 5 κατηγορίες έγιναν 4 κι οι 4 έγιναν 2. Και στη δίκη…

Οι 5 κατηγορίες έγιναν 4 κι οι 4 έγιναν 2. Και στη δίκη…

Οι 5 κατηγορίες έγιναν 4 κι οι 4 έγιναν 2. Και στη δίκη…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το blog του στο gazzetta με τρόπο απλό και κατανοητό το θέμα της παραπομπής του Μαρινάκη.

Κατ΄ αρχάς όταν αναφερόμαστε σε τέτοια θέματα, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε με σεβασμό στη δικαιοσύνη. Κι όχι μόνο για τους τύπους.

Έχει τύχει στον καθένα μας η, μπορεί να τύχει, κάτι που θα μας κάνει να πούμε ότι πρέπει να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη. Άρα, αφού εκεί καταφεύγουμε, όταν χρειαστεί, όλοι μας, οφείλουμε να την εμπιστευόμαστε. Και να δεχθούμε ότι οι δικαστικοί κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Στην υπόθεση Μαρινάκη, λοιπόν, το θέμα είναι ίσως και λίγο πιο απλό απ΄ ότι φαίνεται! Ας πάμε στην ουσία. Ποια είναι η ουσία-οι αποφάσεις που μέχρι τώρα έχουν εκδοθεί.

Αρχικά, την άνοιξη του 2015, υπήρξε το πόρισμα του εισαγγελέα Κορέα και λίγους μήνες μετά, καλοκαίρι του 2015, η απόφαση του ανακριτή Ανδρεάδη, που απαγόρευσε την ενασχόληση του Μαρινάκη με το ποδόσφαιρο, μετά την απολογία του κατηγορούμενος για πέντε αδικήματα…

1) ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση,

2) ηθική αυτουργία σε απόπειρα εκβίασης με απειλή βλάβης δραστηριότητας που ασκεί ο εξαναγκαζόμενος από υπαίτιο που διαπράττει τέτοιες πράξεις από συνήθεια, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση,

3) ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο,

4) ηθική αυτουργία σε κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση δωροδοκία-δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικές διοργανώσεις, από την οποία επιτεύχθηκε ο σκοπός που επιδίωκε ο δράστης και

5) απάτη κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση.

Στη συνέχεια, Σεπτέμβριο του 2016, έχουμε την πρόταση του εισαγγελέα Σταματόπουλου προς το δικαστικό συμβούλιο. Σύμφωνα με την πρόταση, από τις πέντε κατηγορίες, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού απαλλάχθηκε από την θεωρούμενη ως πιο βαριά, την ηθική αυτουργία για το κάψιμο του φούρνου του πρώην διαιτητή Κωνσταντινέα.

Ο εισαγγελέας πρότεινε να πάει σε δίκη ο Μαρινάκης για τέσσερα αδικήμαται:

1) Ένταξη συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης που λυμαίνονταν το χώρο του ποδοσφαίρου.

2) Απάτη κατ' εξακολούθηση

3) Εκβίαση κατ' εξακολούθηση

4) Δόλια και σκόπιμη παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες και τελικά με τον τρόπο αλλοίωση της έκβασης αποτελέσματος αγώνων που είναι στις στοιχηματικές διοργανώσεις.

Τώρα, Νοέμβριο του 2017, έχουμε την απόφαση του δικαστικού συμβουλίου, που σημειωτέον όχι ομόφωνα, αλλά με ψήφους 2-1 (η μία ψήφος ήταν απαλλαγή από όλες τις κατηγορίες), παραπέμπει σε δίκη τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για δύο αδικήματα ουσιαστικά για μία κατηγορία περί σύστασης συμμορίας και μια για επηρεασμό αποτελέσματος αγώνα.

Άρα, οι πέντε αρχικές κατηγορίες έγιναν τέσσερις. Κι οι τέσσερις έγιναν δυο. Και θα δούμε στη δίκη, τι θα γίνει και με αυτές τις κατηγορίες. Εγώ δεν μπορώ να προεξοφλήσω ότι…μαθηματικά, με βάση δηλαδή την πορεία της υπόθεσης, θα απαλλαγεί ο Μαρινάκης κι από την τελευταία κατηγορία. Αποτυπώνω όμως την πραγματικότητα, το τι πραγματικά έχει συμβεί μέχρι τώρα. Φτάνοντας σήμερα στην εξαφάνιση της κατηγορίας περί εγκληματικής οργάνωσης, περί απάτης, περί εκβίασης, περί αυτουργίας σε έκρηξη. Κι ο καθένας νομίζω μπορεί να έχει άποψη και να καταλάβει.

Παρεμπιπτόντως, να δούμε και τι άλλα ένδικα μέσα υπάρχουν, αν θα χρησιμοποιηθούν και τι αποτέλεσμα θα έχουν. Εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη ως το τελικό της στάδιο…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.