Κατσουράνης: «Θέλω να πάρει το πρωτάθλημα ο Ατρόμητος» (audio)

Gazzetta team
Κατσουράνης: «Θέλω να πάρει το πρωτάθλημα ο Ατρόμητος» (audio)

bet365

Ο Κώστας Κατσουράνης, με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, κατέθεσε ενδιαφέρουσες απόψεις για την συνολική εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τι είπε για Σάντος, Βιεϊρίνια και Μάνταλο.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Λάτσιο – Νις με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Ο πρώην διεθνής άσος και νυν τεχνικός διευθυντής της Παναχαϊκής αναφέρθηκε στα νέα του καθήκοντα, στην πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, το Φερνάντο Σάντος, το Βιεϊρίνια, τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου, το ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ η μεγαλύτερη κουβέντα στο ραδιοφωνικό σταθμό Libero FM 107,4 της Θεσσαλονίκης, αφορούσε το επερχόμενο ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

Αναλυτικά τα όσα είπε:

Για την νέα του θέση ως τεχνικός διευθυντής στη Παναχαϊκή:

«Με γεμίζει σαν άνθρωπο αυτό που κάνω τώρα, το σκεφτόμουν να το κάνω όταν θα σταματήσω την καριέρα μου. Ήθελα να βοηθήσω την ομάδα που με ανέδειξε».

Για το αν επέστρεψε ο κόσμος της Πάτρας στο γήπεδο:

«Ναι ο κόσμος έχει ήδη επιστρέψει στο γήπεδο. Νομίζω ότι αν βγάζεις υγεία, ο κόσμος σιγά, σιγά, επιστρέφει και σε στηρίζει».

Από ποια ομάδα πήρε περισσότερα τα οποία τώρα τον βοηθούν στη νέα του δουλειά:

«Από όλες τις ομάδες που αγωνίστηκα πήρα κάτι. Κάθε ομάδα είναι οικογένεια σου για κάποια περίοδο οπότε μετά εξαρτάται πως αντιλαμβάνεσαι εσύ τα πράγματα μέσα στην οικογένεια σου. Στη συνέχεια μετά το μυστικό είναι πως θα το μεταδώσεις αυτό στα υπόλοιπα παιδιά».

Για το αν παίζει περισσότερο ρόλο το χρήμα ή τεχνογνωσία σε μία ομάδα:

«Η τεχνογνωσία είναι το σημαντικότερο από τα λεφτά. Υπάρχουν ομάδες που με χρήματα δεν έκαναν τίποτα και μετά με οργάνωση τα κατάφεραν. Όπως για παράδειγμα η Μονακό. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει, στόχος, επικοινωνία, όραμα αλλά και υπομονή. Δεν πρέπει να ξεχνάει κανείς για παράδειγμα πως ήταν ο ΠΑΟΚ πριν κάποια χρόνια και πως είναι τώρα. Το ίδιο και η ΑΕΚ. Δεν χτίζεται η ταυτότητα και η νοοτροπία ενός κλαμπ μέσα σε ένα και δύο χρόνια».

Για τον Φερνάντο Σάντος:

«Ναι, είναι μία προσωπικότητα ικανή να αλλάξει όλη την οργάνωση της ομάδας. Ο Σάντος έχει αυτή την ικανότητα να βάζει τους δικούς του κανόνες στο παιχνίδι σε όλο το οικοδόμημα μιας ομάδας και αυτό έκανε και στον ΠΑΟΚ».

Για τον Ατρόμητο που είναι πρώτος στη βαθμολογία:

«Ο Ατρόμητος έχει μία πολύ καλή ομάδα και έχει και βάθος. Αν το πιστέψει μπορεί να κάνει την έκπληξη. Ναι, θα ήθελα να πάρει το πρωτάθλημα ο Ατρόμητος. Διότι αν το πάρει θα αποδείξει στον κόσμο ότι υπάρχει υγεία στο πρωτάθλημα και θα φέρει τον κόσμο στο γήπεδο».

Τα συν και τα πλην της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ:

«Ο ΠΑΟΚ είναι πάλι μία νέα ομάδα. Είναι δύσκολο να διαχειριστεί ότι έχουν έρθει και νέοι παίκτες τη τελευταία στιγμή. Ήταν λογικό λοιπόν να έχει σκαμπανεβάσματα. Αν και του λείπει το ελληνικό στοιχείο θεωρώ ότι μπορεί να πετύχει αν ο προπονητής καταφέρει να τους δέσει. Ο ΠΑΟΚ είναι μία καινούργια ομάδα και αυτό τον κρατάει πίσω γιατί πρέπει να μάθει ο ένας παίκτης τον άλλον και όλοι μεταξύ τους τον προπονητή».

Για το τι χάνει μία ομάδα όταν δεν έχει Έλληνες παίκτες:

«Στα δύσκολα ματς εκτός έδρας χρειάζονται οι Έλληνες παίκτες που γνωρίζουν τι εστί ΠΑΟΚ. Επίσης μία Τούμπα... καζάνι δημιουργεί άλλα συναισθήματα στους Έλληνες απ’ ότι στους ξένους. Θεωρώ ότι έχουμε πολλούς καλούς Έλληνες ποδοσφαιριστές απλά η νοοτροπία είναι τέτοια που ο κόσμος κατηγορεί εύκολα τον Έλληνα. Ο κόσμος αν δεν έχεις Έλληνα παίκτη δεν έχει ποιον να... βρίσει. Το σημαντικότερο δεν είναι το αποτέλεσμα αλλά και πως παίζει μία ομάδα και αν πετυχαίνει τους στόχους τους οποίους έχει βάλει».

Για τον Αντρέ Βιεϊρίνια:

«Ο Βιεϊρίνια είναι σαν Έλληνας. Υπάρχουν κάποιοι ξένοι ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί χρόνια στην Ελλάδα και σε μία ομάδα, οπότε αποκτούν άλλη νοοτροπία και αυτούς του χρειάζεται μία ομάδα. Ο Βιεϊρίνια είναι βαρόμετρο για τον ΠΑΟΚ, που μέσα στην χρονιά θα γίνει πολύ, πολύ καλύτερος και θα βοηθήσει πολύ την ομάδα.

Για τον τραυματισμό του Μάνταλου και πόσο θα επηρεάσει την ΑΕΚ:

«Είναι τεράστια απώλεια ο Μάνταλος. Είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο και κρίνει παιχνίδια. Θα είναι πολύ δύσκολο να αντικατασταθεί από την ΑΕΚ καθώς δεν έχει τέτοιον παίκτη παρόμοιο ούτε μπορεί να αγοράσει έναν άλλον Μάνταλο. Αλλά θα πρέπει να ζήσει με αυτό η ΑΕΚ. Θέλω να ευχηθώ περαστικά στο παιδί.

Για το αν θα επηρεάσει την ΑΕΚ το ότι έχει το ματς με τη Μίλαν:

«Είναι πολύ ωραίο να παίζεις με τη Μίλαν και μετά τον ΠΑΟΚ. Δεν είναι δύσκολο, το αντίθετο. Δεν υπάρχει στο ποδόσφαιρο αυτό που λέτε κούραση. Μόνο ίσως ψυχολογική κούραση να υπάρχει. Η ΑΕΚ έχει καλούς παίκτες και ένα δυνατό κορμό, καθώς έχει δημιουργήσει μία καλή ομάδα με τις ξένες προσθήκες».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα