ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

ΠΑΟΚ - Αστέρας Τρίπολης 2-0

bet365

Mέσα σε ένα τρίλεπτο (34'-37') με τα δύο γκολ του Μαουρίτσιο ο ΠΑΟΚ... καθάρισε τον Αστέρα Τρίπολης (2-0), πέρασε ξανά στη δεύτερη θέση και πλέον το μυαλό όλων είναι στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ! Δοκάρι οι Αρκάδες.

Αν κάτι μπορεί να έλειψε από τον ΠΑΟΚ των 16 τελικών (10 στην εστία) και του 62% κατοχής της μπάλας ήταν η συνέχεια στο υψηλό τέμπο και την πολύ καλή εικόνα που δημιούργησε με την απόδοση των πρώτων 45 λεπτών.

Ο «Δικέφαλος» έβγαλε και την έκτη αγωνιστική της τιμωρίας του χωρίς απώλεια βαθμών, μετράει 5/5 νίκες στο πρωτάθλημα και παραμένει στο πάνω ράφι της βαθμολογίας, πίσω από τον εκπληκτικό Ατρόμητο.

Κορυφαίες Στοιχηματικές Αποδόσεις, Άμεσες Αναλήψεις & Καλύτερη Εξυπηρέτηση (21+)!

Στο καλύτερο 45λεπτο του μέχρι τώρα οι «ασπρόμαυροι» είχαν απόλυτο πρωταγωνιστή τον Χοσέ Μαουρίσιο, που με τα πρώτα δύο γκολ του στο ελληνικό πρωτάθλημα σφράγισε την άνετη νίκη τους επί του Αστέρα Τρίπολης.

ΜΕ ΕΛ ΚΑΝΤΟΥΡΙ ΚΑΙ ΠΕΛΚΑ

Ο «Δικέφαλος» ξεκίνησε τον αγώνα με τον Ροδρίγο Ρέι κάτω από τα δοκάρια, τους Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς να αποτελούν την αμυντική τετράδα και τους Τσίμιροτ, Μαουρίσιο ως οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Ουσιαστικά αυτή η εξάδα παικτών δεν αλλάζει στον ΠΑΟΚ του Λουτσέσκου.

Ο Βιεϊρίνια επέστρεψε στο δεξιό άκρο, ο Πέλκας που μπήκε στην ενδεκάδα ήταν στο αριστερό άκρο, ο Ελ Καντουρί πάλι ως δεκάρι και στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς.

Χωρίς τον τιμωρημένο Μουνάφο και τον τραυματία Ισνάλδο, ο Σάκης Παντελίδης παρέταξε τους Αρκάδες μ’ ένα «3-5-2», τον Αθανασιάδη κάτω από τα δοκάρια, τρεις στόπερ (Σελίν, Πασαλίδη και Τριανταφυλλόπουλο), οι δύο ακραίοι μπακ-χαφ ήταν οι Κώτσιρας (δεξιά) και Γιαννούλης (αριστερά), Ιγκλέσιας, Τόνσο και Τσουκαλάς οι μέσοι, με τους Μαντιντά και Μανιά στην επίθεση.

ΦΟΡΤΣΑΡΕ ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά στο γήπεδο και μόλις στο 4ο ΄λεπτό έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για να ανοίξει πρώτος το σκορ, όταν ο Κώτσιρας απομάκρυνε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Πέλκα.

Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» είχε και τη δεύτερη χαμένη ευκαιρία στο 10’ με τον Αθανασιάδη να λέει «όχι» στο τετ α τετ, που προήλθε από την κάθετη πάσα του Τσίμιροτ, ενώ ο γκολκίπερ του Αστέρα μπλόκαρε και το μακρινό σουτ (12’) του Βιεϊρίνια.

Ο Πέλκας συνέχισε να ψάχνει το γκολ για τους «ασπρόμαυρους», αλλά το σουτ του σταμάτησε στο σώμα του Σελίν (32’), αλλά τα σώματα των αμυντικών του Αστέρα δεν ήταν δυνατόν να σταματήσουν τη βολίδα του Μαουρίσιο (34’) με την οποία ο «Δικέφαλος» έκανε το 1-0.

Το δεύτερο γκολ του «Δικεφάλου» ήταν βγαλμένο από το playstation. Η φάση ξεκίνησε από το Ρέι, επτά παίκτες του ΠΑΟΚ, αλλάζοντας δέκα πάσες, βγήκαν στην επίθεση, με το Βιεϊρίνια να βλέπει το Μαουρίσιο και ο Βραζιλιάνος με νέο σουτ κεραυνό έξω από τη μεγάλη περιοχή την «κάρφωσε» στα δίχτυα της εστίας του Αστέρα γράφοντας στο 37ο λεπτό το 2-0!

ΤΟ ΠΑΛΕΨΕ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ Ο ΑΣΤΕΡΑΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Αστέρα να βγαίνει από την άμυνα του, να χάνει μια ευκαιρία με το Μανιά (46’) και να αγγίζει το γκολ στο 56’ με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κυριακόπουλου, που στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ρέι, ενώ στην συνέχεια από κοντά ο Μανιάς έστειλε τη μπάλα άουτ.

Μέχρι τότε ο Παντελίδης είχε κάνει δύο αλλαγές βγάζοντας από το παιχνίδι τους Τσουκαλά και Μαντιντά, σε μια προσπάθεια να κερδίσει σε ταχύτητα, αλλά και να διορθώσει κάποια πράγματα, κυρίως, στη μεσαία γραμμή.

Ο ΠΑΟΚ είχε μια καλή στιγμή με το σουτ του Πέλκα (59’), αλλά κατέβασε ταχύτητα και δεν έδειξε να έχει την ίδια καλή συνέχεια, με το Λουτσέσκου να κάνει την πρώτη αλλαγή στο 76’ (Μακ αντί Πέλκας) και τη δεύτερη στο 80’ (Μπίσεσβαρ αντί Ελ Καντουρί).

Οι φιλοξενούμενοι, που χωρίς να το καταλάβουν είχαν περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή τους στο β’ μέρος, απείλησαν με το σουτ του Καλτσά (86’) το οποίο έβγαλε ο Ρέι και το ματς να λήγει χωρίς άλλη σημαντική φάση.

MVP: Με διαφορά το καλύτερο παιχνίδι του Χοσέ Μαουρίσιο με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, όχι μόνο γιατί σκόραρε εις διπλούν μάλιστα, αλλά γιατί ήταν π//ανταχού παρόν στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Πολλές τελικές και πάλι, κίνηση με η χωρίς την μπάλα για το Δημήτρη Πέλκα, που ήταν μέσα στις περισσότερες καλές στιγμές του «Δικεφάλου»

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ωσεί παρών στα 55 λεπτά που αγωνίστηκε ο Μαντιντά δεν πρόσφερε το παραμικρό στον Αστέρα.

Η ΓΚΑΦΑ: Απέφυγαν τα τρανταχτά λάθη και οι 22 ποδοσφαιριστές, σε ένα ματς που όλα κρίθηκαν στα πρώτα 45 λεπτά.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Καραντώνης από τη Βέροια δεν είχε κάποια δύσκολη φάση, έχασε ένα δύο δυνατά μαρκαρίσματα, όπως το πάτημα του Ιγκλέσιας στον Ελ Καντουρί (24’) που ήταν για κίτρινη κάρτα,

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, έβγαλε φάσεις, πέτυχε δύο γκολ στο καλό του 45λεπτο, όπου ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και ικανοποίησε απόλυτα με την απόδοσή του. Στο δεύτερο μισό κατέβασε ταχύτητα, δεν πίεσε όσο και στο πρώτο, δίνοντας χώρο στον Αστέρα, που πήρε την κατοχή, βγήκε στην επίθεση, αλλά δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, αν και είχε μια – δύο καλές στιγμές.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο, Ελ Καντουρί (80’ Μπίσεσβαρ), Βιεϊρίνια (86’ Κάμπος), Πέλκας (76’ Μακ), Πρίγιοβιτς.

Αστέρας Τρίπολης (Σ. Παντελίδης): Αθανασιάδης, Σελίν, Πασαλίδης, Τρινταφυλλόπουλος, Γιαννούλής, Τσουκαλάς (52’ Καλτσάς), Τόνσο, Ιγκλέσιας, Κώτσιρας (73’ Δουρίκας), Μαντιντά (55’ Κυριακόπουλος), Μανιάς.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα