To ντέρμπι της 28ης Οκτωβρίου (vid)

Αντώνης Σαούλης
To ντέρμπι της 28ης Οκτωβρίου (vid)

bet365

Κι όμως. Μόνο ένα ντέρμπι έχει ξαναγίνει την ίδια ημερομηνία. Το γκολ του Καλαντζή, ο πανηγυρισμός του Κωστή, η διαιτησία του Βασσάρα...

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός το Σάββατο της 28ης λοιπόν. Ανήμερα της εθνικής επετείου μας το ντέρμπι «αιωνίων». Ψάξαμε να βρούμε άλλο ντέρμπι την συγκεκριμένη ημερομηνία. Μάταια. Παρά την μεγάλη αναζήτηση σε βάθος χρόνου βρήκαμε μόλις άλλο ένα! ΑΕΚ-Ολυμπιακός το 1995...

Ούτε Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός, ούτε Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, ούτε ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, ούτε ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός.

Τότε για την σεζόν 1995-96 η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς φιλοξένησε τον Ολυμπιακό του Σταύρου Διαμαντόπουλου για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τη Nova να είναι ακόμα... Filmnet. Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Κύρος Βασσάρας και ήταν ένα ντέρμπι που τα είχε όλα και τελικά κρίθηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τους Καραπιάλη, Ιβιτς και Γιουσκόβιακ μεταξύ άλλων στη σύνθεσή τους άνοιξαν το σκορ στο 81' με μια βολίδα του Καλαντζή από τα 35 μέτρα (μεγάλη ευθύνη ο Βασίλης Καραγιάννης).

Τελικά η ΑΕΚ των Δημητριάδη, Τσιάρτα, Σαμπανάτζοβιτς βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 87' με τον Κωστή να εκμεταλλεύεται το λάθος των Αμανατίδη, Στρακόσια και με προβολή να διαμορφώνει το τελικό 1-1 και να θυμούνται όλοι τον πανηγυρισμό με την χειρονομία και την έκφραση που λέει στους φίλους της ΑΕΚ (φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο).

Μένει να δούμε εάν θα μας προσφέρει τις ίδιες συγκινήσεις το δεύτερο ντέρμπι στην ιστορία του ελληνικού πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Καραγιάννης Β., Μανωλάς, Παυλόπουλος (87' Σαραβάκος), Κασάπης, Μαλαδένης, Σαμπανάτζοβιτς, Τσιάρτας (84' Μπορμπόκης), Βλάχος, Κωστής, Δημητριάδης, Κετσπάγια
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σταύρος Διαμαντόπουλος): Στρακόσια, Σκαρτάδος, Καραταϊδης, Αμανατίδης, Νταμπίζας, Καλαντζής, Μαρινάκης, Πασσαλής (87' Παχατουρίδης), Καραπιάλης (89' Γκώνιας), Ιβιτς, Γιουσκόβιακ (75' Σαπάνης)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα