Έλεος με τη διαιτησία και τον Ολυμπιακό! Μέχρι και με τα φάουλ;

Έλεος με τη διαιτησία και τον Ολυμπιακό! Μέχρι και με τα φάουλ;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την συμπεριφορά της διαιτησίας έναντι του Ολυμπιακού ακόμη και σε επίπεδο λεπτομερειών, συγκρίνοντας τη με το Τσάμπιονς Λιγκ...

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Παρί Σ.Ζ. – Νις. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Καταλαβαίνω ότι είμαστε σε εποχή…κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και μπορεί να βλέπουμε διάφορα...περίεργα σε ουκ ολίγα παιχνίδια.

Τόσο περίεργα που να μιλάμε για αλλοίωση αποτελέσματος. Διότι ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή θα ήταν όχι ένα πόντο πίσω, αλλά δύο πόντους πάνω από τον ΠΑΟΚ, αν του δίνονταν τα πεντακάθαρα πέναλτι με την Ξάνθη (εδώ υπήρχε κι αποβολή από το 10’!) και τον Ατρόμητο. Και θα ήταν πολύ πάνω από την ΑΕΚ, εφόσον έπαιρνε ο ίδιος αυτά που δικαιούνταν στα δύο συγκεκριμένα παιχνίδια του και αφενός μεν δεν σφυρίζονταν το πέναλτι-φάντασμα στο Λαμία-ΑΕΚ, αφετέρου δε ακυρώνονταν το γκολ οφσάϊντ στο Ξάνθη-ΑΕΚ.

Αλλά εδώ μέχρι και στις...λεπτομέρειες υπάρχουν πράγματα που προκαλούν! Το να βλέπεις στην στατιστική υπηρεσία της Λίγκας ότι είναι ο Ολυμπιακός η ομάδα που έχει κάνει τα περισσότερα φάουλ μετά τις οκτώ πρώτες αγωνιστικές της Λίγκας και παράλληλα η τρίτη ομάδα που έχει κερδίσει τα λιγότερα φάουλ, συγνώμη κιόλας, δεν μπορεί να «παίζει». Έλεος δηλαδή!

Να δεχθώ,…μαθηματικά, το 20-19 στα φάουλ για το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0, παρότι 7 από αυτά ήταν από τον Κομίνη μετά το 0-1 και όλα γύρω από την περιοχή του Προτό…

Όμως στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-3 τα φάουλ να είναι 7-24; Δηλαδή ο Σιδηρόπουλος σφύριξε 7 εις βάρος της ΑΕΚ και 24 εις βάρος του Ολυμπιακού!!!

Και που να δείτε και τα παιχνίδια με τις άλλες ομάδες!

Ολυμπιακός-Αστέρας 1-1 με κατοχή μπάλας 73-27, τα φάουλ με το ζόρι 16-19 από τον Κουτσιαύτη

Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 με κατοχή 70-30, τα φάουλ 13-12 από τον Αρετόπουλο!

Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 με κατοχή 38-62, τα φάουλ 15-17 από τον Καλογερόπουλο!

Ολυμπιακός-Λάρισα 4-1 με κατοχή 62-38, τα φάουλ 19-19 από τον Καραντώνη!

Λαμία-Ολυμπιακός 0-1 με κατοχή 41-59, τα φάουλ ήταν 15-16 από τον Κατσικογιάννη!

Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4, με κατοχή 49-51 τα φάουλ 13-20 από τον Ευαγγέλου!

Θέλετε και στο Κύπελλο;

Ολυμπιακός-Αστέρας 2-1 με κατοχή 65-35, τα φάουλ ήταν 16-15 από τον Νεοφυτιάδη!

Αχαρναϊκός-Ολυμπιακός 0-3 με κατοχή 30-70, τα φάουλ ηταν 11-10 από το Γκάμαρη!

Κάπου είναι και κωμικό: βάσει των σφυριγμάτων των διαιτητών στην Ελλάδα, οι παίκτες του Ολυμπιακού κάνουν πολύ περισσότερα φάουλ απ΄ όσα τους κάνουν οι αντίπαλοι τους, παρότι έχουν ξεκάθαρα την κατοχή της μπάλας, με εξαίρεση τα ντέρμπι. Και μιλάμε για την ομάδα με την πρώτη επίθεση, με τις περισσότερες τελικές εντός περιοχής (σουτ και κεφαλιές), αλλά και για την ομάδα στα παιχνίδια της οποίας έχουν μπει τα μακράν περισσότερα γκολ, συνολικά 24, με μέσο όρο άρα τρία ανά ματς!

Και το…τελειωτικό χτύπημα: στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν βγάλουμε το ματς μέσα στο Καμπ Νου με την Μπαρτσελόνα του Μέσι, τα φάουλ στο Γιουβέντους-Ολυμπιακός ήταν 14-13 και στο Ολυμπιακός-Σπόρτινγκ 12-17.

Δηλαδή, πολύ καλύτερα σφυρίζουν τον Ολυμπιακό στο πιο υψηλό και δύσκολο επίπεδο παρά στο Τσάμπιονς Γκρικ…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.