Κουρμπέλης: «Φαβορί στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός»

Κουρμπέλης: «Φαβορί στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός»

Gazzetta team
Κουρμπέλης: «Φαβορί στο ντέρμπι ο Παναθηναϊκός»

bet365

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης μίλησε για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, χρίζοντας ως φαβορί τον Παναθηναϊκό!

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της Nova:

«Όλοι ξέρετε τι δώρο περιμένω. Τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, τίποτα άλλο. Όλοι ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι και για το σύλλογο και για εμάς τους ποδοσφαιριστές αλλά και για τους φιλάθλους μας. Το βράδυ του Σαββάτου να είναι όλοι σίγουροι ότι θα δώσουμε παραπάνω από το 100% για να καταφέρουμε να κερδίσουμε το παιχνίδι και να φύγουμε χαρούμενοι από το γήπεδο κι εμείς και οι φίλαθλοί μας. Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά έχω εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες μου και πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

Για το αν έχει μιλήσει στους συμπαίκτες του: «Δεν θα περιμένουν εμένα να τους παρακινήσω, όλοι ξέρουν και το έχουν βάλει στο μυαλό τους, είναι εβδομάδα ντέρμπι και τη ζούμε με το δικό μας τρόπο. Έχουν μπει στο κλίμα όλοι, ξέρουν τι παιχνίδι μας περιμένει και έτσι πιστεύω ότι δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για το αν έχει κάνει ιδιαίτερα στους ξένους: «Ιδιαίτερα όχι, αλλά όλοι προσπαθούμε να τους δώσουμε να καταλάβουν τι σημαίνει αυτό το ντέρμπι για εμάς και για τον κόσμο μας. Δεν θα τους το πω πέντε λεπτά πριν τη σέντρα, μέσα στην εβδομάδα μαθαίνουν τι μας περιμένει το Σάββατο».

Για το αν υπάρχει φαβορί: «Φαβορί νομίζω ότι υπάρχει και εγώ θα πω ότι είμαστε εμείς. Παίζουμε στην έδρα μας, έχουμε δείξει ότι είμαστε δυνατοί, δύσκολα δεχόμαστε γκολ. Αυτό θα κυνηγήσουμε να καταφέρουμε και σε αυτό το παιχνίδι και με το πάθος που μας διακρίνει σε τέτοια παιχνίδια θα τα καταφέρουμε».

Για τον Ολυμπιακό: «Είναι σε καλύτερη κατάσταση από το περσινό ντέρμπι, αλλά και πάλι δεν μας φοβίζει και πιστεύω πως θα το δείξουμε αυτό μέσα στο γήπεδο».

Για το πρόβλημα στα εκτός έδρας παιχνίδια: «Αν είχαμε βρει άκρη, θα είχαμε λύσει και το πρόβλημα. Κι εμείς δεν ξέρουμε τι γίνεται, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε, σε μερικά παιχνίδια είμαστε κι άτυχοι. Πιστεύω όμως πως πρέπει να δώσουμε το κάτι παραπάνω για παίρνουμε τα παιχνίδια, γιατί το φετινό πρωτάθλημα είναι το πιο δύσκολο και μπορείς να χάσεις βαθμούς οπουδήποτε».

Για το αν η νίκη στο ντέρμπι θα δώσει μια ανάσα: «Σαφώς και δεν θα δώσει λύση, αλλά ξέρουμε πως με νίκες στα ντέρμπι θα ανέβει η ψυχολογία του παίκτη και της ομάδας και θα υπάρχει καλό κλίμα που σε αφήνει να πορευτείς, να δουλέψεις με ελευθερία για να πετύχεις τους στόχους σου».

Για το γεγονός ότι είναι αρχηγός: «Είναι μεγάλη τιμή για κάθε ποδοσφαιριστή, έτσι είναι τιμή και για εμένα να είμαι αρχηγός σε μια τόσο μεγάλη ομάδα. Αυτό όμως σε γεμίζει κι ευθύνες και θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να ανταπεξέλθω».

Για το μήνυμά του προς τον κόσμο: «Το ξέρουν κι οι ίδιοι, ξέρουν πως να συμπεριφερθούν, το είδαμε στα τελευταία παιχνίδια. Τους ευχαριστούμε πολύ για τη στήριξη που είναι δίπλα μας κι εντός κι εκτός έδρας, κι εμείς θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να το ευχαριστιούνται και να συνεχίσουν να έρχονται στο γήπεδο».

Για το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα: «Δεν το περίμενα τόσο ανταγωνιστικό, είναι ευχάριστη έκπληξη και μακάρι να συνεχιστεί».

Για το αν μπορεί να φτάσει πιο ψηλά ο Παναθηναϊκός: «Εννοείται, αυτό το είπα και πριν. Η ομάδα ακόμα δουλεύει στο να γίνει… ομάδα. Είμαστε μια καινούρια ομάδα, έχουμε πολλά να δώσουμε ακόμα και αυτή η νίκη μπορεί να μας δώσει την ψυχολογία να πάμε ακόμα καλύτερα και να κυνηγήσουμε όσες πιθανότητες έχουμε».

Για τα ματς της Ελλάδας με την Κροατία: «Τα περιμένω πως και πως, σίγουρα είναι δυο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Πιστεύω πολύ στις δυνατότητες, στην ψυχή και στο πάθος των συμπαικτών μου και πιστεύω πως εμείς στο τέλος θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα