Στην Καλαμαριά τελείωσαν οι δικαιολογίες

Στην Καλαμαριά τελείωσαν οι δικαιολογίες

Στην Καλαμαριά τελείωσαν οι δικαιολογίες

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δικαιολογεί στο 100% τις έντονες αποδοκιμασίες των οπαδών του ΠΑΟΚ κατά παικτών και προπονητή, μετά από αυτή την απαράδεκτη εμφάνιση στην Καλαμαριά.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Τενερίφη – Εσπανιόλ με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Καλημέρα σε όλους! Χρόνια μας πολλά, χρόνια πολλά και στη Θεσσαλονίκη που γιορτάζει.


Μετά απ’ όσα είδαμε φέτος από τον ΠΑΟΚ, μετά από 14 επίσημους αγώνες, μετά από 50 περίπου ημέρες δουλειάς της νέας ομάδας που διαμορφώθηκε από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μετά από εύκολα και δύσκολα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια, μετά από πολλές δηλώσεις-αναλύσεις, μετά από καλές-κακές και άτυχες στιγμές, όλες οι δικαιολογίες τελειώνουν.

Αυτή η αποκαρδιωτική εμφάνιση στην Καλαμαριά, αυτό το «πράγμα» που εύκολα θα μπορούσε να χάσει από τον Απόλλωνα, που έδωσε μόλις το δεύτερο επίσημό του παιχνίδι, πρέπει να πάρει το μήνυμα. Τώρα που κέρδισε!

ΞΥΠΝΗΣΤΕ! Δεν αρκεί αυτό που δίνετε, δεν αρκεί αυτό που παίζετε.

Θεωρώ την αντίδραση των ΠΑΟΚτσήδων που ήταν στο γήπεδο, ως την κορυφαία των τελευταίων ετών! Σπάνια εξυμνώ την συμπεριφορά τους, σιχαίνομαι κάθε είδους λαϊκισμό, διαφωνώ συνέχεια με τις περισσότερες από τις αντιδράσεις του όχλου, αλλά αυτό που χθες έγινε στην Καλαμαριά, ήταν ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.

Τι έγινε; Επί 90 λεπτά οι ΠΑΟΚτσήδες ενθάρρυναν την ομάδα τους να… κάνει κάτι, να κυριαρχήσει, να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα και να μην κινδυνεύσει, να κερδίσει… τέλος πάντων! Και… όταν ο Μακ έβαλε το νικητήριο γκολ στο 90΄άρχισαν το μπινελίκι! Την αποδοκιμασία τέλος πάντων, γιατί δεν τους έβρισαν.

Τους έδειξαν όμως (σε παίκτες και στον προπονητή φυσικά που έχει ευθύνη γι’ αυτό το πράγμα που παρουσιάστηκε μετά από τέσσερις αποτυχημένες εκτός έδρας εμφανίσεις) ότι υπάρχουν τεράστιες απαιτήσεις και πρέπει να ξυπνήσουν, να δουν τι δεν πάει καλά και γιατί ο ΠΑΟΚ δεν βγάζει στο γήπεδο αυτό που θεωρητικά μπορεί να δώσει αυτό το ποιοτικό ρόστερ.

Όχι! Ο ΠΑΟΚ δεν είναι τραγικός μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και στο κύπελλο. Δεύτερος είναι στο πρωτάθλημα πάνω από όλους τους μεγάλους αντιπάλους του, πρώτος και περασμένος είναι και στο κύπελλο. Η ομάδα έχει πειθαρχία (όχι χθες) είναι συμπαγής (όχι χθες) η ομάδα είναι καλύτερη όλων των ομάδων που αντιμετώπισε (το συζητάμε για χθες) υπάρχει καλή αμυντική λειτουργία (φυσικά όχι χθες) αλλά μπροστά είναι… δυσκοίλια και (σε γενικές γραμμές) τις λείπει το πλάνο διάσπασης αντίπαλων αμυνών.

Αυτά ισχύουν σε γενικές γραμμές και ξεκάθαρα πρέπει να βελτιωθούν γιατί… έτσι πρωτάθλημα δεν παίρνεις.

Χθες πάντως στην Καλαμαριά ήρθε αυτό το ξέσπασμα γιατί ο ΠΑΟΚ όχι μόνο δεν παρουσίασε κάτι… προς το καλύτερο, αλλά γιατί έκανε την χειρότερή του εμφάνιση εδώ και καιρό.

Το γεγονός ότι ο Πασχαλάκης ήταν μέσα στους κορυφαίους και τους μόνους που δεν έκαναν λάθη, φανερώνει ότι ο ΠΑΟΚ εκτέθηκε. Πέρα από το ότι δεν ικανοποίησε δημιουργικά, χθες στην Καλαμαριά κινδύνευσε σε πολλές περιπτώσεις, αφού οι γηπεδούχοι μετά το 30΄ κατάφεραν σε πολλές περιπτώσεις να φθάσουν σε θέση για γκολ.

Τέλος λοιπόν. Τα όποια μπράβο για τους 15 καθαρούς βαθμούς, για τις πειθαρχημένες εμφανίσεις, για τα 1-0, για την καλή προσπάθεια στο Καραϊσκάκη, τελείωσαν στην Καλαμαριά! Το μήνυμα πρέπει να το λάβει ο Λουτσέσκου, για να ψάξει αυτό το κάτι παραπάνω που θα δείξει σε όλους, σε κάθε παιχνίδι, ότι ο ΠΑΟΚ έχει την καλύτερη ποιότητα και την καλύτερη ομάδα.

Χθες όλοι πρέπει να κατάλαβαν –εκτός όλων των άλλων- πόσο σημαντική είναι η επαφή κόσμου-ομάδας. Πανηγύριζαν χθες το 0-1, στο τέλος πήγαν προς τα εκεί πιστεύοντας ότι θα χειροκροτηθούν, αλλά εκεί «έφαγαν» ΤΟ μπινελίκι. Το πήραν το μήνυμα και αυτό πρέπει να κρατήσουν! Τα μπράβο για τα… αυτονόητα ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.

Τώρα υπάρχουν απαιτήσεις και ΜΟΝΟ απαιτήσεις. Έτσι πρέπει.

* Πάμε και στο μπάσκετ. Κι’ εκεί ο ΠΑΟΚ κέρδισε. Επικράτησε μίας ομάδας που χειρότερη σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις δεν έχω ξαναδεί. Και ο ΠΑΟΚ όμως… Το επίπεδο του αγώνα αλλά και γενικά αυτού που τώρα παίζει ο ΠΑΟΚ, είναι κατώτατο. Άμυνα χωρίς βοήθειες, επίθεση χωρίς η μπάλα να ακουμπάει ποτέ στην ρακέτα, κρίσιμες επιθέσεις χωρίς πλάνο και ψυχραιμία. Ευτυχώς ήταν ο Κόνιαρης (ο πιο νεαρός) να πάρει σωστές αποφάσεις και να βοηθήσει ώστε να μην ξεφτιλιστεί ο ΠΑΟΚ απέναντι σε αυτούς τους Ιταλούς. Είναι βέβαιο ότι στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ θα βρουν τι φταίει και θα κάνουν τις κινήσεις που πρέπει για να ανέβει το επίπεδο. Γιατί έτσι… ο ΠΑΟΚ θα έχει σοβαρό πρόβλημα.

* Και στο βόλεϊ ο ΠΑΟΚ άλλαξε προπονητή! Μόλις μετά από δύο επίσημα ματς! Τον προπονητή που οι ίδιοι –της διοίκησης- αποθέωναν επειδή πέρυσι κέρδισε το πρωτάθλημα!

Κατά τα άλλα… όλα καλά στον ΠΑΟΚ...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.