Λεμονής, τα τρία Δ! Δικαίωση, διόρθωση, δικαιοσύνη!

Λεμονής, τα τρία Δ! Δικαίωση, διόρθωση, δικαιοσύνη!

Λεμονής, τα τρία Δ! Δικαίωση, διόρθωση, δικαιοσύνη!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta το ξεκίνημα του Λεμονή στην τέταρτη θητεία του στον Ολυμπιακό!

Ο Λεμονής πήρε τον Ολυμπιακό στο -3 από τον ΠΑΟΚ και στο -5 από την ΑΕΚ. Μέσα σε τρεις αγωνιστικές, και παρότι την πρώτη κιόλας υπέστη ήττα σοκ μέσα στο Καραϊσκάκη από τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός είναι στα ίσα με την ΑΕΚ και στο -1 από τον ΠΑΟΚ! Not bad!

Άραγε έχει άστρο ο Τάκης; Δεν ξέρω αν υπάρχουν άστρα. Ξέρω ότι ο Τάκης έχει περάσει από τον πάγκο του Ολυμπιακού σε έξι πρωταθλήματα κι εκείνες τις έξι χρονιές ο Ολυμπιακός πήρε το πρωτάθλημα!Φέτος είναι το 7ο πρωτάθλημα στο οποίο είναι στη μεγαλύτερη ηλεκτρική καρέκλα ελληνικής ομάδας. Θα κάνει το εφτά στα εφτά; Θα το δούμε. Προς στιγμήν ο προπονητής πρέπει να βλέπει τα παιχνίδια ένα ένα. Και κάτω η μπάλα. Ακόμη έχει πολλά ψωμιά.

Είπαν πολλοί γιατί ο Ολυμπιακός δεν κατέβηκε να παίξει πιο επιθετικά με την Μπαρτσελόνα. Για να έπαιζε πιο επιθετικά, έπρεπε να βάλει μέσα τον Φορτούνη και τον Πάρντο από την αρχή. Ωστόσο, ο Τάκης εδώ και δύο εβδομάδες είχε βάλει ένα στόχο: έξι βαθμούς με Πανιώνιο και ΠΑΟΚ. Τους τρεις στη Ν. Σμύρνη τους πήρε. Είχε «καπάκι» να πάει στο Καμπ Νου και αμέσως μετά το ντέρμπι. Και ήθελε με τον ΠΑΟΚ όσο το δυνατό πιο φρέσκα πόδια για τους μπροστινούς παίκτες, έχοντας και την απώλεια του Σεμπά.

Τον είδατε τον Οτζίτζα, που έπαιξε 70 λεπτά στο Καμπ Νου, πώς άρχισε να πέφτει σταδιακά, αλλά σταθερά η απόδοση του μετά το 60’ με τον ΠΑΟΚ; Έτσι έπεφτε κι η απόδοση όλου του Ολυμπιακού. Κι έρχονταν τα φάουλ το ένα μετά το άλλο, και με την ευκολία που τα έδινε ο Κομίνης-κι όλα γύρω από την περιοχή του Προτό. Τρία έκανε ο Οτζίτζα και τέσσερα οι Σισέ, Μάριν, Πάρντο, Κούτρης! Στο 59’, στο 64’, στο 69’, στο 74’, στο 79’, στο 90’ και στο 92’! Μιλάω μόνο για τα φάουλ κοντά σε περιοχή. Είναι και λίγο κόντρα στα μαθηματικά που σε κανένα από τα εφτά δεν έκανε γκολ ο ΠΑΟΚ, με Μάτος, Βαρέλα, Ζαμπράνο, Πρίγιοβιτς και με πέμπτο ψηλό τον Σάκχοφ από το 61’!

Σκέφτεστε να είχαν παίξει κι ο Φορτούνης με τον Πάρντο άλλα 70 λεπτά στο Καμπ Νου, πως θα ήταν την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ;…Η ομάδα έχει κάποια σοβαρά προβλήματα εξαιτίας της προετοιμασίας του καλοκαιριού. Χρειάζεται λοιπόν διαχείριση. Ο Λεμονής λέτε να μην ήξερε ότι με Φορτούνη και Πάρντο, και δη στην καλή κατάσταση που βρίσκονται, θα μπορούσε να είναι πιο απειλητικός με την Μπαρτσελόνα; Όμως, τι πιθανότητες είχε για αποτέλεσμα στο Καμπ Νου;…Προτίμησε λοιπόν να ποντάρει στις πιθανότητες για νίκη επί του ΠΑΟΚ. Μία νίκη που αν δεν έρχονταν, θα είχε τον ΠΑΟΚ φανερά σε πρώτη μοίρα για το πρωτάθλημα: πρώτος, αήττητος, στο +4 από τον Ολυμπιακό και με τη ρεβάνς στο β΄ γύρο στην Τούμπα…

Η επιλογή να «καρφώσει» το ματς με τον ΠΑΟΚ, ήταν δικαίωση για τον Τάκη. Έβαλε το γκολ, όπως παλιά, το Καραϊσκάκη; Μα έτσι δεν κατέληγα το κομμάτι μου την Κυριακή το πρωί; Ότι ειδικά σε αυτό το ματς, καθοριστικό ρόλο πρέπει να παίξει η έδρα; Κέρδισε με τυχερό γκολ; Ναι! Αλλά και τα τυχερά γκολ στο ποδόσφαιρο είναι-πώς προηγήθηκε η Μπαρτσελόνα; Με αυτογκόλ του Νικολάου…Πώς έχασε ο Ολυμπιακός στη Γιουβέντους; Το πρώτο γκολ, του Ιγκουαίν, μπήκε μετά από κόντρα στον Νικολάου και το δεύτερο, του Μάντζουκιτς, μετά από καραμπόλα πάνω στο σώμα του! Ουσιαστικά, όπως έβαλε εκείνο το γκολ ο Μάντζουκιτς, κάπως έτσι το έβαλε κι ο Ένγκελς-κόντρα πάνω του.

Ρωτάνε κάποιοι γιατί δεν μονιμοποιεί ενδεκάδα ο Λεμονής. Καλά,τον έχετε για χαζό να μην θέλει κι αυτός μία σταθερή ενδεκάδα; Πόσο εύκολο, όμως, είναι όταν ο Ολυμπιακός παίζει μεσοβδόμαδα με Γιουβέντους και Μπαρτσελόνα και να είναι και στο -5 στο πρωτάθλημα και διαπιστωμένα να υπάρχουν θέματα αντοχών και φυσικής κατάστασης; Άλλη επιλογή από το ροτέϊσον δεν υπάρχει. Προσπαθεί να πάρει ό,τι μπορεί από κάθε παίκτη, σε ένα φεγγάρι κακό για την ομάδα.

Δίνει ευκαιρίες σε όλους. Πέντε παιχνίδια είναι στον πάγκο κι έχει βάλει 24 παίκτες, τους 23 στην αρχική ενδεκάδα! Από εκεί και πέρα, είναι και θέμα του καθενός να τις εκμεταλλευθεί. Ο Λεμονής θα αναλύσει το παιχνίδι και όταν θα δει ότι έκανε λάθος, θα το παραδεχθεί, πολύ απλά με το να το διορθώσει.

Με τον Ατρόμητο έπαιξε 4-3-3 χωρίς δεκάρι. Επέλεξε να παίξει με δύο εσωτερικά χαφ, με Μαρτίνς. Ο Μαρτίνς με την απόδοση του τον «πούλησε»-δεν τον ξανάβαλε. Και γύρισε τον Φορτούνη στην ενδεκάδα, παίζοντας με δεκάρι-κι άλλαξε εικόνα επιθετικά η ομάδα. Ο Φόρτου είναι εσχάτως άλλος παίκτης και ο Τάκης χαμογελάει, όπως κι όλοι στον Ολυμπιακό...

Στο ίδιο ματς, με το Περιστέρι, είχε επιθετική τριάδα Καρσελά, Τζούρτζεβιτς, Μπεν (κι από το 12’ τον Μάριν). Είδε ότι δεν λειτούργησε, ότι μπήκε ο Σεμπά αλλαγή και ήταν ο καλύτερος απ΄ όλους.

Πήγε λοιπόν στον Πανιώνιο με Πάρντο, Ανσαριφάρντ, Σεμπά. Κι έβαλε τέσσερα γκολ. Αλλά του έκατσε η κακή είδηση, ο τραυματισμός του Σεμπά…

Ήθελε μία λύση από αριστερά για τον ΠΑΟΚ και λόγω και της παρουσίας του Μάτος διάλεξε τον μικρό, τον Ανδρούτσο-ούτε τον Καρσελά, ούτε τον Μάριν. Όσο έπαιξε ο Ανδρούτσος, αφενός μεν ο Μάτος δεν κατέβηκε ποτέ, αφετέρου δε ο μικρός χώθηκε δύο φορές να κάνει γκολ και τη μία στο τσακ δεν μπήκε με την μπάλα στα δίκτυα, στην προβολή του στη σέντρα-φαρμάκι του Πάρντο. Ο δε Μάτος φάνηκε μόνο όταν βγήκε ο μικρός, που είχε φάει τα συκώτια του 90 λεπτά στο Καμπ Νου, και μπήκε στο 68’ ο Μάριν-που παρεμπιπτόντως αδιάφορος δεν ήταν, το πάλεψε και πίσω, αλλά δεν το «έχει» το αμυντικό κομμάτι.

Ο Λεμονής με το που ήρθε εμπιστεύθηκε για την άμυνα τον Νικολάου. Ηθελε ένα αριστεροπόδαρο πίσω για καλύτερη ισορροπία και του άρεσε και η σχετικά καλή ταχύτητα και το τσαγανό του μικρού. Δεν του πήγε καθόλου άσχημα, αλλά έκανε λάθη. Ήταν μέσα σε αρκετά γκολ (Ιγκουαίν, Ντουρμισαϊ, αυτογκόλ, φάουλ Μέσι), αλλά και σε φάσεις αντίπαλων. Δεν έπρεπε να συνεχίσει με τον Νικολάου-για το καλό πρώτα απ΄ όλα της ομάδας, αλλά και του ίδιου του μικρού. Ήδη ήταν λάθος που τον είχε βάλει και με την Μπαρτσελόνα. Έβαλε λοιπόν με τον ΠΑΟΚ τον Σισέ και τον Ένγκελς. Ο Σισέ με τα τεράστια κανιά του κατάπιε τους μπροστινούς του ΠΑΟΚ! Κι ο Βέλγος έβγαλε ηρεμία και σταθερότητα στο παιχνίδι του.

Ο Τάκης βρήκε βασικό δεξί μπακ τον Φιγκέϊρας και τον άφησε. Σε κάθε ματς έτρωγε φάσεις από την πλευρά του. Τον άφησε ένα, δύο, τρία παιχνίδια. Μέχρι εκεί. Τον άλλαξε με τον Ομάρ, που ήταν αξιοπρεπής με την Μπάρτσα και το πάλεψε και με τον ΠΑΟΚ, αφού κι αυτός ψάχνει τα πατήματα του.

Τον Ζντιέλαρ, τον βλέπει να του δίνει λύσεις σε κάποια συγκεκριμένα παιχνίδια-τον έβαλε και στη Γιουβέντους και στην Μπαρτσελόνα.

Τον Ταχτσίδη τον είχε αλλαγή στη Ν. Σμύρνη. Απογοήτευση! Έκτοτε δεν τον ξανάβαλε. Είναι καλός παίκτης, να κοιτάξει να προπονηθεί καλά και θα πάρει την ευκαιρία πάλι, όταν θα είναι έτοιμος. Ειδάλλως θα παίζει όταν χρειάζεται ο Ζιλέ, που είναι επαγγελματίας κι «έδειξε» στο Καμπ Νου: είχε τρεις ενέργειες που έκαναν τη διαφορά, πίσω και μπροστά (από ένα δικό του εκπληκτικό τάκλιν βγήκε η φάση που την πέταξε στα σκουπίδια ο Καρσελά).

Στον Καρσελά έδωσε κι άλλη ευκαιρία, μετά τον Ατρόμητο-στην Μπαρτσελόνα. Δεν βλέπεται. Γιατί να τον βάλει με τον ΠΑΟΚ;

Υπάρχει δικαιοσύνη. Τον Τζούρτζεβιτς τον έβαλε βασικό. Το παιδί δεν τραβάει. Περιμένει τώρα ξανά και τον Εμενίκε, μήπως βοηθήσει κάποια στιγμή την ομάδα.

Από τα αριστερά ποντάρει στον Κούτρη, που με τον ΠΑΟΚ ήταν αρκετά αξιόπιστος αμυντικά,αλλά δεν του βγήκε το ματς επιθετικά. Ο Μίλιτς ακόμη δεν δείχνει τίποτα. Άμα δείξει, θα παίξει κι αυτός.

Τον Ρομαό είναι φανερό ότι τον εμπιστεύεται τυφλά. Και τον Οτζίτζα ότι τον λατρεύει! Αυτούς δεν τους αλλάζει ποτέ! Έχει άδικο;

Άσχετο: η μαγική σφαίρα λέει ότι ο Μολέδο με ένα μαγικό τρόπο θα παίξει κανονικά το Σάββατο!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.