Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη 2-0 (vid)

Απόλλων Σμύρνης - Ξάνθη 2-0 (vid)

bet365

Τρικ για ταρακούνημα ή ωμή πραγματικότητα; Ό,τι κι αν ισχύει για το «παραχωρητήριο Μονεμβασιώτη», ο Απόλλων παρουσιάστηκε μεταμορφωμένος, πήρε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και με το 2-0 επί της κακής Ξάνθης έδειξε ότι... αναπνέει για τα καλά!

Μπορεί να περίμενε την 8η αγωνιστική, αλλά τελικά ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να νικήσει! Το πρώτο γκολ του Καστιγιέχος στο πρωτάθλημα άνοιξε το δρόμο για το πρώτο τρίποντο της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» κόντρα στην Ξάνθη, με τον Αλμπάνη να διαμορφώνει το τελικό 2-0. Έτσι, η ομάδα του Βούλιτς έφτασε στους 6 βαθμούς και έπιασε στη βαθμολογία τους Αστέρα Τρίπολης, ΑΕΛ και Πλατανιά.

Από την άλλη, η Ξάνθη θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-1 με τον Λουσέρο στο 51' αλλά λειτούργησε ως αμυντικός στην καλύτερη φάση της ομάδας του στον αγώνα. Οι Ακρίτες ηττήθηκαν για πρώτη φορά ύστερα από τρεις αγωνιστικές αήττητοι.

Έτσι ξεκίνησαν

Στο 4-2-3-1 του ο Βούλιτς παρέταξε τους

Τζόβιτς στο τέρμα και Ντάσιο (δεξιά), Κούρο (αριστερά), Μπίτζιμιν - Κύργιας ήταν τα δύο στόπερ, ο Παπάζογλου είχε δίπλα του τον Κονέ κι ο Μενδρινός ήταν στη μέση των Αλμπάνη- Μάατσι, που ήταν ήταν στα φτερά του Καστιγιέχος.

Στο 4-2-3-1 του Ράσταβατς, ο Ζίβκοβιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κασάδο-Μπαξεβανίδης ήταν τα δύο μπακ κι οι Χατζητερζόγλου-Λισγάρας ήταν το κεντρικό δίδυμο.

Ντε Λούκας - Μαχία ήταν στον άξονα με τους Κίκε, Λουσέρο και Μπρίτο να είναι η τριάδα πίσω από τον Γέντρισεκ.

Άνοιξε λογαριασμό ο Καστιγιέχος

Ο Απόλλων μπήκε καλά στο πρώτο τέταρτο. Ήθελε να έχει την μπάλα στα πόδια του και το κατάφερε, βρίσκοντας τον τρόπο να φτάσει έξω από την αντίπαλη περιοχή με τους Αλμπάνη, Κονέ, Καστιγιέχος, Μεννδρινό να δίνουν ενέργεια.

Μάλιστα, μόλις στο 11' από το κόρνερ του Κονέ ο Καστιγιέχος πήρε την κεφαλιά ανενόχλητος και έγραψε το 1-0 στέλνοντας την μπάλα στη δεξιά πλευρά του Ζίβκοβιτς.

Από εκεί και πέρα, ο ρυθμός έπεσε με τους Ακρίτες να παίρνουν γήπεδο, να είναι πιο κινητικοί και να πατούν στην περιοχή του Απόλλωνα χωρίς ωστόσο να δημιουργήσουν κάποια σημαντική φάση.

Στο 19' υπήρξε μια ακόμα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους. Από το κλέψιμο του Κονέ, ο Αλμπάνης πήγε να αιφνιδιάσει με σουτ στη δεξιά γωνία του Ζίβκοβιτς αλλά ο πορτιέρε των Ακριτών έδιωξε σε κόρνερ με το πόδι.

Η απάντηση για την Ξάνθη ήρθε με τον Μπρίτο στο 22' αλλά εκεί έδειξε ο Τσόβιτς ότι είναι ένας σταθερός τερματοφύλακας.

Δέκα λεπτά αργότερα μια προσπάθεια του Καστιγιέχος κατέληξε στα χέρια του Ζίβκοβιτς, ενώ ίδια ήταν έκβαση της φάσης δύο λεπτά αργότερα με τον Τσόβιτες να μπλοκάρει το σουτ του κίκε.

Μέχρι να βγει το ημίχρονο, οι δυο ομάδες προσπάθησαν να απειλήσουν αλλά χωρίς να... ιδρώσουν οι δύο τερματοφύλακες.

Πέταξε στα σκουπίδια το «Χ» ο Λουσέρο

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έψαχναν το γκολ και στο 51' θα μπορούσαν να το έχουν πετύχει αν ο Λουσέρο δεν έκανε τον... αμυντικό του Απόλλωνα, μιας και σε κενή εστία περισσότερο έδιωξε παρά σούταρε για να σκοράρει.

Στη συνέχεια ο Τσόβιτς μπλόκαρε την τελευταία προσπάθεια του Γέντριτσεκ στην κίνηση από εκτέλεση φάουλ, ενώ ο στο 69'΄ο Αλμπάνης έκανε μια καταπληκτική ενέργεια. Μπούκαρε από τα αριστερά, με το σουτ του όμως να βρίσκει πάνω στον Ζίβκοβιτς.

Οι γηπεδούχοι έψαξαν το 2-0 και στο 77' αλλά ο Μαάτσι στο δεύτερο δοκάρι, από τη σέντρα του Κούρου, έστειλε την μπάλα άουτ με το κεφάλι μιας και δεν είχε βάλει καλά το σώμα του.

Στο 84' το ματς ουσιαστικά τελείωσε. Ο Αλμπάνης, από λάθος της άμυνας,έκλεψε μπήκε στην περιοχή, πέρασε και τον Ζίβκοβιτς κάνοντας το 2-0.

MVP: Ο Αλμπάνης ήταν πολύ καλός. Έδωσε βοήθειες, πήρε προσπάθειες και ήταν αυτός που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 βάζοντας το κερασάκι σε μια γεμάτη παρουσία.

Στο ύψος του: Το πρώτο του γκολ στη Super League Σουρωτή άνοιξε το δρόμο για την πρώτη φετινή νίκη του Απόλλωνα.

Αδύναμος κρίκος: Για τον Απόλλωνα, για ακόμα μια φορά ο Μάατσι δεν βοήθησε επιθετικά, ενώ για την Ξάνθη ο Γέντρισεκ δεν έγινε αισθητός στην αντίπαλη άμυνα.

Η γκάφα: Ο Λουσέρο στο 51' είχε τεράστια ευκαιρία να κάνει το 1-1 αλλά παρόλο που ήταν σε κενή εστία λειτούργησε ως αμυντικός του αμυντικός του Απόλλωνα!

Το «στραγάλι»: Ο Νεοφυτιάδης δεν είχε να κρίνει κάποια δύσκολη φάση. Μάλιστα σε δύο περιπτώσεις (εκτός αγώνα), τήρησε το γράμμα του νόμου με την κίτρινη σε Μπαρτολίνι και Κάστρο. Ο πρώτος επειδή διαμαρτρήθηκε από τον πάγκο και ο δεύτερος βιάστηκε να πατήσει στον αγωνιστικό χώρο στην αλλαγή του.

Το ταμείο του gazzetta.gr: Πρώτη νίκη για τον Απόλλωνα σε μια εβδομάδα που υπήρξε η δήλωση Μονεμβασιώτη ότι παραχωρεί τις μετοχές του και αποχωρεί. Τέσσερα γκολ για τον Απόλλωνα, με τα τρία να είναι από στημένη φάση. Ο Καστγιέχος το σημερινό - Ελμπάζ σε Ατρόμητο και Παπάζογλου σε Λεβαδειακό τα άλλα δύο. Η Ξάνθη ηττήθηκε όντας τρία σερί ματς... άχαστη.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Απόλλων Σμύρνη (Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κούρος, Κύργιας, Μπιζιμίν, Παπάζογλου, Αλμπάνης, Κονέ, Καστιγιέχος (85' Ανιέτε), Μενδρινός (74' Χουάρεζ), Μάατσι (89' Ελμπάζ)

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Γέντρισεκ (62' Γέντρισεκ), Λισγάρας, Κασάδο, Λουσέρο (79' Σιλά), Μπρίτο, Μεχία, Χατζητερζόγλου, Κίκε (62' Ρόσε)

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα