Ο Ολυμπιακός πρέπει να τον κάνει να νιώσει ότι «σήμερα θα υποφέρει»…

Ο Ολυμπιακός πρέπει να τον κάνει να νιώσει ότι «σήμερα θα υποφέρει»…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta την μεγάλη αδυναμία του Ολυμπιακού, στο ξεκίνημα των αγώνων του!

Οι μεγαλύτεροι αγώνες στην Sportingbet. Παίξε νόμιμα με πριμ 5%* στο Γουέστ Χαμ – Μπράιτον. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ψάχνω να βρω ένα παιχνίδι στο οποίο ο Ολυμπιακός να ξεκίνησε καλά. Να τον δεις δηλαδή από τα πρώτα λεπτά να σου βγάζει μία εικόνα ότι, «σήμερα θα τα δώσω όλα για να κερδίσω». Δύσκολα βρίσκω…

Αντίθετα, βρίσκω πολλά παιχνίδια στα οποία από το πρώτο λεπτό (!) μπήκε πολύ άσχημα. Γι΄ αυτό, άλλωστε, κι η Σπόρτινγκ άνοιξε το σκορ στο Καραϊσκάκη μόλις στο 2’ (!), μέσα από το αχρείαστο φάουλ που είχε κάνει ο Μάριν και την κακή έξοδο του Καπίνο…Κι ο Πανιώνιος άνοιξε το σκορ στη Ν. Σμύρνη μόλις στο 3’ (!), μέσα από την…ασίστ του Φιγκέϊρας!...

Γκολ από λάθη; Ναι, με τη διαφορά ότι για να κάνεις εσύ το λάθος, την μπάλα την έχει ο αντίπαλος και σου κάνει επίθεση. Εδώ ξεκινάνε τα παιχνίδια και ο Ολυμπιακός από το πρώτο λεπτό είναι στο δικό του μισό γήπεδο κι αμύνεται. Εκ τύχης δεν έφαγε γκολ από την ΑΕΚ στα 30 δευτερόλεπτα!...Και εύκολα θα μπορούσε να του είχε προηγηθεί η Μπαρτσελόνα στο πρώτο πεντάλεπτο…

Όταν λοιπόν μπαίνεις έτσι στα παιχνίδια σου, είναι σαν να προσκαλείς τον αντίπαλο σου να σκοράρει! Σαν να του δείχνεις ότι ακόμη κι αν παίζεις μέσα στο ίδιο σου το σπίτι σου δεν είσαι έτοιμος να τον βάλεις από κάτω. Η, όταν παίζεις ακόμη και με κατώτερο σου αντίπαλο, σαν να του δίνεις κουράγιο και θάρρος, ότι σήμερα μπορεί να κάνει την έκπληξη.

Παίζεις με την Μπαρτσελόνα και κάνουν (Ζιλέ κι Οτζίτζα) φάουλ έξω από την περιοχή, χωρίς λόγο, στο πρώτο μόλις λεπτό! Την στιγμή που με την Σπόρτινγκ ακριβώς έτσι είχε φάει γκολ ο Ολυμπιακός, από το εντελώς αχρείαστο φάουλ. Βάζεις δηλαδή από τα αποδυτήρια τον άλλο μέσα στην περιοχή σου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται!

Τα γράφω αυτά και ενόψει ΠΑΟΚ-γιατί ο Λουτσέσκου είναι προπονητής, που συνήθως βάζει την ομάδα του να μπαίνει δυνατά στα παιχνίδια. το είχαμε δει αυτό κι από την Ξάνθη. Ερχόταν στο Καραϊσκάκη και για μισή ώρα πίεζε ψηλά και προβλημάτιζε. Δεν ξέρω αν θα το κάνει και τώρα με τον ΠΑΟΚ, αλλά το υποψιάζομαι.

Μπορώ να καταλάβω ότι ο Ολυμπιακός θέλει να έχει μία ισορροπία δυνάμεων κι αντοχών στο παιχνίδι του, αφού τουλάχιστον κάποιοι παίκτες δεν βγάζουν στον ίδιο ρυθμό το 90λεπτο. Όμως, δεν μπορεί να μπαίνει έτσι στα παιχνίδια του. Κι εντάξει, να το δεις στο Καμπ Νου, λες «ας το αυτό», αλλά εδώ το βλέπεις σχεδόν σε όλα τα ματς.

Με την ΑΕΚ η εικόνα της ομάδας στα πρώτα 11 λεπτά, ήταν καταθλιπτική. Όλα, όμως, άλλαξαν, από το 12’! Γιατί; Πολύ απλά γιατί οι Οτζίτζα, Μάριν, Ζιλέ έβγαλαν τον Καρσελά σε θέση βολής. Και μπορεί το γκολ να χάθηκε, αλλά ο Ολυμπιακός πήρε τα πάνω του, βλέποντας ότι μπορεί να απειλήσει την ΑΕΚ-κι η ΑΕΚ τρόμαξε! Κι από το 11’ είχε ξανά τελική στο 42’! Αν δεν φοβίσεις τον αντίπαλο φτιάχνοντας φάσεις, δεν κάνεις τίποτα!

Λίγο με τον Ατρόμητο είχε μπει καλούτσικα ο Ολυμπιακός και για ένα δεκάλεπτο, από το 4’ έως το 14’, είχε τέσσερις τελικές, αλλά ακόμη και τότε, δεν ένιωσε το Περιστέρι ότι «σήμερα θα με κάνει ο άλλος να υποφέρω». Αν αισθανθεί ανάλογα ο ΠΑΟΚ, που έχει καλύτερους παίκτες και μεγαλύτερη ταχύτητα μπροστά, τι θα γίνει;…

Να θυμίσω ότι ο ΠΑΟΚ πέρσι είχε προηγηθεί στο Καραϊσκάκη κι ο Ολυμπιακός το είχε γυρίσει με αυτογκόλ και μία κεφαλιά του παικταρά Μιλιβόγεβιτς στα τελευταία λεπτά. Δεν μπορώ, όμως, εύκολα να θυμηθώ δύο σερί ντέρμπι Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ να έχουν ανατροπή σκορ…Και την αμέσως προηγούμενη φορά που ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο Καραϊσκάκη, πριν τρία χρόνια, είχε κάνει διπλό, εκείνο το 2-1, με το οποίο είχε ξεφύγει πέντε πόντους από τον Ολυμπιακό, άσχετα αν στο τέλος το πρωτάθλημα πήγε εκεί που έπρεπε, σε αυτόν που το άξιζε περισσότερο.

Τότε ο ΠΑΟΚ είχε έρθει στο +2. Τώρα είναι ήδη στο +4…Ο Ολυμπιακός πρέπει να τον κάνει να νιώσει από την αρχή ότι «σήμερα θα υποφέρει»…Αν δεν μπορεί να το κάνει μέσα στο Καραϊσκάκη, τότε πολύ απλά θα έχει μεγάλο πρόβλημα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.