Χάβος, όταν ξεκίνησε η ιστορία...

Γιώργος Ντυμένος
Χάβος, όταν ξεκίνησε η ιστορία...

bet365

Σαν σήμερα, πριν από 7 χρόνια, ο Χάβος ανέλαβε για πρώτη φορά ομάδα της μεγάλης κατηγορίας, όταν διαδέχθηκε τον Δερμιτζάκη στον ΠΑΟΚ.

Ανταγωνιστικές αποδόσεις στο Εβερτον – Λυών με 0% Γκανιότα*. *Το 0% γκανιότα αφορά την επιλογή ''Νικητής αγώνα'' πριν την έναρξη σε επιλεγμένα παιχνίδια. (21+)!

Λένε πως το ποδόσφαιρο είναι μία μικρογραφία της ζωής και σε μεγάλο βαθμό έχουν δίκιο. Με τα... πάνω του και τα... κάτω του, αλλά και τον παράγοντα τύχη ή συγκυρία – όπως θέλετε πείτε το – να έχει πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Μάκης Χάβος συμπληρώνει σήμερα 7 χρόνια στους πάγκους της μεγάλης κατηγορίας και αν ο Λουκάς Βύντρα δεν είχε σκοράρει στο 20' ενός ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ στις 17 Οκτωβρίου του 2010, ίσως η ιστορία να είχε γραφτεί διαφορετικά.

Ο 48χρονος τεχνικός κρέμασε τα παπούτσια του στα τέλη της σεζόν 2005/06 ως παίκτης του Θρασύβουλου και σταδιακά εισέρχονταν στον κόσμο των πάγκων. Εργάστηκε ως σκάουτερ σε ορισμένες ομάδες και μετά βρέθηκε βοηθός του Νίκου Κωστένογλου στον Αστέρα Τρίπολης.
Η πρώτη του σόλο απόπειρα ήταν στα μέσα της περιόδου 2009/10, όταν διαδέχθηκε τον Γιώργο Φοιρό στον Αγροτικό Αστέρα της Football League. Τα πήγε αρκετά καλά και το καλοκαίρι επέστρεψε στην Τούμπα, όπου για χρόνια έπαιζε μπάλα. Ως ο άμεσος συνεργάτης του Παύλου Δερμιτζάκη. Η συνεργασία όμως του τελευταίου διακόπηκε απότομα ύστερα από την ήττα που γνώρισε ο «Δικέφαλος του Βορρά» από το «τριφύλλι» στο ΟΑΚΑ και ο Χάβος, ανέλαβε στις 19 Οκτωβρίου τα «ηνία». Με την προοπτική να προπονεί τους Θεσσαλονικείς, μέχρι να υπάρξει διάδοχη κατάσταση. Βέβαια ουδέν μονιμότερο του προσωρινού και ο νεαρός τότε κόουτς, έβγαλε όλη την χρονιά. Ξεκίνησε με ήττα στο Μαδριγάλ για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όμως ακολούθησαν 6 σερί νίκες – μεταξύ άλλων και επί της Βιγιαρεάλ – και πλέον σταθεροποιήθηκε. Διαχειρίστηκε σωστά κρίσεις που υπήρξαν στα αποδυτήρια (όπως π.χ. με τον Γκαρσία) και το νερό μπήκε στο αυλάκι. Η πρόκριση στους «32» του Γιουρόπα Λιγκ τον εδραίωσε και έτσι ολοκλήρωσε πετυχημένα τη σεζόν.
Πλέον είχε περάσει σε άλλο level, ακολούθησε ένα μικρό χρονικά πέρασμά του από την Βέροια και τον Ιανουάριο του 2013 βρέθηκε ξανά στο Αγρίνιο, καθώς στο παρελθόν είχε εργαστεί στον Παναιτωλικό και ως βοηθός του Λύσανδρου Γεωργαμλή. Οταν τότε πέρασε την γέφυρα του Ρίου, προφανώς και δεν γνώριζε πως αυτή η πόλη θα μετατρέπονταν σύντομα στην τρόπο τινά, μόνιμη κατοικία του. Από εκεί έφυγε το καλοκαίρι του 2015, ακολούθησε ο Απόλλων Λεμεσού και ύστερα ο Αστέρας Τρίπολης. Μέχρι που τον περασμένο Γενάρη γύρισε, για 3η φορά, στα «καναρίνια».
Πλέον συμπλήρωσε 7 χρόνια ως προπονητής στη μεγάλη κατηγορία, όπου μετρά 127 αγώνες με 4 διαφορετικές ομάδες (ΠΑΟΚ, Βέροια, Παναιτωλικός, Αστέρας).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα