Ο Βιεϊρίνια ξέρει από αυτά τα ντέρμπι… (vid)

Ο Βιεϊρίνια ξέρει από αυτά τα ντέρμπι… (vid)

bet365

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ του ΠΑΟΚ θα ξαναπαίξει σ’ ένα ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό ύστερα από έξι χρόνια και προετοιμάζεται αγωνιστικά και ψυχολογικά για το μεγάλο παιχνίδι της Κυριακής.

«Μήπως, ήρθε η ώρα του», αναρωτιούνται οι ΠΑΟΚτσήδες στις κουβέντες τους ενόψει του ντέρμπι στο φαληρικό στάδιο και αναφερόμενοι στον Αντρέ Βιεϊρίνια. Ξέρουν καλά ότι ο Αντρέ έχει την προσωπικότητα και την ποιότητα που χρειάζονται αυτά τα ντέρμπι. Τα ματς στα οποία η μπάλα «ζυγίζει εκατό κιλά», η ατμόσφαιρα είναι «εχθρική» και πάει λέγοντας…

Το ξέρει και ο ίδιος ο Πορτογάλος σταρ, που από την ημέρα που επέστρεψε στην Ελλάδα και στον ΠΑΟΚ, «σημάδεψε» αυτό το παιχνίδι. Άρχισε να ρωτάει πότε αρχίζουν τα ντέρμπι για την ομάδα του και σ’ όλους δείχνει εδώ και μέρες ότι ζει και αναπνέει για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Εξάλλου, ο προγραμματισμός, που έχει γίνει, αυτό προβλέπει, γι’ αυτό πήρε αρκετά ενενηντάλεπτα. Να είναι σε φουλ ρυθμό όταν θα «αρχίσουν τα δύσκολα». Και για τους «ασπρόμαυρους», ναι, «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα». Ο «Δικέφαλος» έχει μπροστά του δύο κολλητά εκτός έδρας (σε Καραϊσκάκη και σε ΟΑΚΑ) ντέρμπι, με ενδιάμεσο παιχνίδι τον Αστέρα Τρίπολης στην άδεια Τούμπα.

ΒΙΕΪΡΙΝΙΑ VS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Ο 31χρονος χαφ του ΠΑΟΚ έχει παίξει σε πέντε ντέρμπι στο φαληρικό στάδιο. Η τελευταία του εμφάνιση ήταν στις 2 Οκτωβρίου του 2011, όταν ο Ολυμπιακός του Βαλβέρδε επικράτησε με 2-1, αν και ο «Δικέφαλος» του Μπόλονι, είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Μπαλάφα. Οι «ερυθρόλευκοι» απάντησαν με τα γκολ των Φουστέρ και Τζιμπούρ και ο Βιεϊρίνια έφυγε ηττημένος.

Δέκα μήνες νωρίτερα, τον Ιανουάριο του 2011, ήταν αυτός που με το δικό του γκολ έκρινε, ουσιαστικά, τον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου, ισοφαρίζοντας σε 1-1 στο 82ο λεπτό. Ενα μακρινό φάουλ από τον Τσιρίλο, τον έφερε απέναντι στον Νικοπολίδη τον οποίο δεν είχε πρόβλημα να νικήσει.

Ηταν ο περίφημος προημιτελικός με τα τέσσερα δοκάρια των παικτών του Ολυμπιακού (!) και τον Τριτσώνη να μη δίνει σημασία, όταν ένα αντικείμενο «προσγειώθηκε» στο κεφάλι του βοηθού Τρύφωνα στα πρώτα λεπτά του αγώνα, που συνεχίστηκε σα να μη συνέβη τίποτα...

Στην πρώτη του χρονιά ως παίκτης του ΠΑΟΚ δεν αγωνίστηκε στο εκτός έδρας ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους», λόγω τραυματισμού, έπαιξε μόλις 31 λεπτά στο 0-0 της Τούμπας (08/03/09), ενώ έφυγε νικητής στην πρώτη του επίσκεψη στο φαληρικό στάδιο, όταν ο «Δικέφαλος» του Φερνάντο Σάντος επικράτησε 0-1, με γκολ του Εντίνιο.

Αναλυτικά τα πέντε παιχνίδια του Πορτογάλου απέναντι στον Ολυμπιακό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης»:

1. 24/01/10: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 (Πρωτάθλημα)

2. 12/05/10: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 0-1 (Πλέι οφ)

3. 21/11/10: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 3-0 (Πρωτάθλημα)

4. 19/01/11: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 1-1 (Κύπελλο)

5. 02/10/11: Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-1 (Πρωτάθλημα)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα