Ο Φιγκέιρας κάνει μεγάλη «κοιλιά»…

Ο Φιγκέιρας κάνει μεγάλη «κοιλιά»…

Ο Φιγκέιρας κάνει μεγάλη «κοιλιά»…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού στα οποία δέχεται γκολ από την πλευρά του Φιγκέϊρας…

Sportingbet.gr. To παιχνίδι αποκτά άλλο επίπεδο. Ηρθε το νέο Site (21+)!

Με τον Ομάρ άλλοτε ντεφορμέ κι άλλοτε τραυματία, ο Φιγκέϊρας έχει πάρει όντως πολλά παιχνίδια τον τελευταίο καιρό στον Ολυμπιακό.

Ασταμάτητα κάνει τα 90λεπτα, άλλοτε σαν δεξί μπακ κι άλλοτε σαν αριστερό, αφού κι ο Κούτρης έμεινε για ένα διάστημα εκτός ενδεκάδας. Μέσα σε περίπου ένα μήνα, ο Πορτογάλος έπαιξε και τα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά και τα δύο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν ξέρω. Μπορεί να έχει «φορτωθεί» πολύ και να βγάζει κόπωση, αλλά στα τελευταία παιχνίδια έχει κάνει μεγάλη «κοιλιά». Τον είχαμε στο μυαλό μας ως ένα επιθετικογενή μπακ, αφού βοηθούσε πολύ δημιουργικά και ξέραμε ότι αμυντικά είχε τα θέματα του, με την έλλειψη συγκέντρωσης που τον διακρίνει. Όμως, εσχάτως αφενός μεν δεν βοηθάει επιθετικά, αφετέρου δε αμυντικά κάνει σοβαρά λάθη και τρώει προσωπικές ήττες.

Το Σάββατο στη Νέα Σμύρνη ενώ είχε καμιά δεκαριά καλές επεμβάσεις, είχε και τέσσερις στιγμές που πραγματικά δεν κατάλαβες τι έκανε.

Το κακό γύρισμα προς τον Προτό έφερε το 1-0 του Πανιώνιου από το 2’…

Το επιπόλαιο πούλημα της μπάλας στο 76’, σε ντρίμπλα έξω από την περιοχή του Προτό (!), έκανε τον Λεμονή να πάει να σπάσει τον πάγκο του, αν θυμάστε το σχετικό τηλεοπτικό στιγμιότυπο…

Το αψυχολόγητο κόψιμο της μπάλας που πήγε να κάνει πάνω στον Χατζησαφί στο 92’, ρίσκαρε πέναλτι και ισοφάριση 4-4…

Και δύο φορές που βγήκε πολύ καλά μπροστά, στο 57’ ούτε σέντρα έκανε, ούτε σουτ (!) και στο 83’ δεν πάσαρε την μπάλα σε Τζούρτζεβιτς και Φορτούνη που περίμεναν αριστερά του και δεν σούταρε κιόλας, βγαίνοντας με την μπάλα άουτ, σε φάση που ήταν τρεις επιθετικοί του Ολυμπιακού με ένα αμυνόμενο του Πανιώνιου! Αμέσως μετά, στο 84’, ισοφάρισε ο Πανιώνιος 3-3…

Το ματς στη Νέα Σμύρνη ήταν το αποκορύφωμα της αγωνιστικής «κοιλιάς» του Φιγκέϊρας, ενός ταχύτατου μπακ με μεγάλες δυνατότητες αλλά και έλλειψη ισορροπίας στο παιχνίδι του, νευρικό και μάλλον ασταθή.

Στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 είχε αντίπαλο τον Ουάρντα κι ο Ουάρντα έβγαλε σχεδόν ανενόχλητος από τον Πορτογάλο τη σέντρα στο γκολ του Κυβρακίδη.

Στο Γιουβέντους-Ολυμπιακός 2-0 από τη δική του πλευρά ξεκίνησε το 1-0, αφού μάρκαρε τον Μάντζουκιτς και δεν πήγε πρώτος στην μπάλα στο τσίμπημα του Κροάτη προς τον Άλεξ Σάντρο.

Στο ΑΕΚ-Ολυμπιακός 3-2 δεν είχε μαρκάρει από κοντά τον Χριστοδουλόπουλο στη φάση του 1-2 και νικήθηκε κατά κράτος από τον Λιβάγια στη φάση του 3-2 (σέντρα προς τον σκόρερ Μάνταλο).

Μάνι μάνι δηλαδή στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ήταν μέσα σε πέντε γκολ των αντίπαλων του Ολυμπιακού (χωρίς να υπολογίζω άλλες φάσεις). Υπό αυτές τις συνθήκες, δεν πρέπει να μας προκαλεί έκπληξη ο αποκλεισμός του από την αποστολή για την Βαρκελώνη.

Ίσως και να του κάνει καλό λίγη εξέδρα. Και δεν είναι θέμα «στοχοποίησης» η παράθεση της πραγματικότητας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.