Του Φορτούνη ήταν πέναλτι, του Λιβάγια δεν ήταν…

Του Φορτούνη ήταν πέναλτι, του Λιβάγια δεν ήταν…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει... διαιτητικά στο blog του στο gazzetta με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη.

Έχει, πάντως, την πλάκα του το όλο σκηνικό.

Η βαθμολογία του πρωταθλήματος να έχει αλλοιωθεί ξεκάθαρα εις βάρος του Ολυμπιακού, με διαδοχικά κραυγαλέα λανθασμένα σφυρίγματα σε τρία διαφορετικά παιχνίδια (Ξάνθη-Ολυμπιακός 1-1 πέναλτι υπέρ Φορτούνη κι αποβολή Λισγάρα στο 10’, Λαμία-ΑΕΚ 0-1 με πέναλτι-φάντασμα Λιβάγια στο 80’, Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-1 πέναλτι υπέρ Σεμπά στο 80’) και να επιχειρείται τώρα εξίσωση με το Πανιώνιος-Ολυμπιακός 3-4.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Ιντερ – Μίλαν. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Τι έγινε χθες στη Νέα Σμύρνη; Σφύριξε ένας από τους πιο ταλαντούχους Έλληνες νέους διαιτητές, ο Ευαγγέλου. Και σφύριξε υπό την πίεση της…εξυγίανσης, όπως κι όλοι οι διαιτητές.

Έτσι, έβγαλε από τα ρούχα του τον Λεμονή (δεν τον ξαναθυμάμαι να διαμαρτύρεται τόσο έντονα στον πάγκο), δίνοντας φάουλ υπέρ του Πανιώνιου, στη φάση που ο Σισέ έσωσε επί ης γραμμής της εστίας του Προτό στο 27’.

Έτσι, έβγαλε όλους μας από τα ρούχα μας, δίνοντας το φάουλ (σε θέση για γκολ, στο λίγο άστοχο σουτ του Χατζησαφί) στο 91’ υπέρ του Πανιώνιου για δήθεν χέρι του Νικολάου, ενώ η μπάλα βρήκε στην κοιλιά του.

Διαιτητής που θέλει να ευνοήσει τον Ολυμπιακό, έχει τέτοια σφυρίγματα;

Η, μήπως βγάζει κίτρινη στον Οτζίτζα από το 20λεπτο για ψύλλου πήδημα;

Η, μήπως υποδεικνύει τόσο εύκολα πέναλτι στο πέσιμο του Σπιριντόνοβιτς προ του Προτό; Κοιτάξτε, και για μένα πέναλτι είναι. Αλλά διαιτητής που θέλει να σε παίξει, όπως κατηγορούν τον Αθηναίο, δίνει σε δύσκολη φάση άουτ, μένει το 3-1 και τελειώνει το ματσάκι όμορφα κι ωραία, δεν γίνεται θρίλερ.

Άρα, κατ΄ αρχάς απορρίπτουμε την πρόθεση να βοηθήσει ο Ευαγγέλου τον Ολυμπιακό. Δεν μπήκε στο ματς επί τούτου. Κι απορρίπτεται ταυτόχρονα κι όλη η σχετική προπαγάνδα εις βάρος του.

Για το πέναλτι του Φορτούνη, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία-ο Οικονόμου 100% πάει προς τον παίκτη του Ολυμπιακού και με γόνατο βρίσκει τον Φορτούνη στο (αριστερό του) γόνατο. Είναι μία καθαρή περίπτωση πέναλτι. Σημειωτέον: αν δεν τον έριχνε κάτω ο Οικονόμου, θα μπορούσε μίνιμουμ να στρώσει την μπάλα στον αμαρκάριστο δεξιά του Πάρντο. Δεν είναι «μαϊμού» το πέναλτι όπως του Βάτσιου με την περίπτωση του Λιβάγια στο Λαμία-ΑΕΚ 0-1. Απλά ξεσηκώθηκαν οι Πανιώνιοι γιατί ήταν στο 87’ και γιατί είχαν ισοφαρίσει, και μαγκιά τους, σε 3-3 από 1-3. Και πάντοτε ένα πέναλτι υπό τέτοιες συνθήκες, δεν το δέχεσαι και τρελαίνεσαι.

Τώρα, για τη φάση στο 92’, γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για την πιο δύσκολη στο ματς. Ο Φιγκέϊρας τον βρίσκει τον Χατζησαφί. Με τη διαφορά ότι προηγουμένως ο παίκτης του Πανιώνιου έχει πάρει την μπάλα με το δεξί του μπράτσο. Άρα, εδώ είναι χέρι, φάουλ και τέλος. Αυτή είναι η δική μου εικόνα, αλλά επαναλαμβάνω σε πολύ δύσκολη φάση, γιατί μιλάμε για κίνηση με το μπράτσο.

Το αστείο της υπόθεσης, είναι ότι ενώ ο Φιγκέιρας, όντως τον βρίσκει στα πλευρά, ο Χατζισαφί, πέφτει σφαδάζοντας, κρατώντας τον ώμο του! Άρα, ξεκάθαρα, πάει να εκμαιεύσει πέναλτι. Δείτε το ξανά στο βίντεο του αγώνα, στο 06:43.

Μόνο για λόγους εντυπώσεων η χθεσινή διαιτησία μπορεί να χαρακτηριστεί υπέρ του Ολυμπιακού. Εδώ θυμάμαι σε ένα δίλεπτο, 11-12’, τον διαιτητή σε δύο συνεχόμενα ξεκάθαρα φάουλ υπέρ των Ρομαό και Σεμπά να δείχνει «παίζεται»! Να χαρίζει κίτρινη στον Μπανανά στο 69’ σε φάουλ του Φορτούνη κλπ. Διαιτητής που θέλει να σε παίξει καλά, δεν σφυρίζει έτσι.

Παρεμπιπτόντως, συγχαρητήρια στην επόπτη Κουρομπίλια. Τα τέσσερα γκολ (δύο για κάθε ομάδα) στην πλευρά της ήταν σε πολύ οριακές φάσεις για οφσαϊντ και είχε σε όλα ορθές υποδείξεις.

Για την εικόνα του Ολυμπιακού θα τα πούμε αύριο.

Α, ΠΑΟΚ-Λαμία σήμερα κι ο ένας επόπτης είναι από τη…Χαλκιδική!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.