Που θα πάει με δεύτερο σκόρερ (και πάλι) τον Μάτος;

Που θα πάει με δεύτερο σκόρερ (και πάλι) τον Μάτος;

Που θα πάει με δεύτερο σκόρερ (και πάλι) τον Μάτος;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου παρατηρεί ένα φαινόμενο που «ταλαιπωρεί» τον ΠΑΟΚ από πέρυσι και έχει να κάνει με την επιθετική αποτελεσματικότητα της ομάδας.

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Λυών – Μονακό. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθεί να βρίσκεται σε φάση όπου… ψάχνεται και αυτό δεν αμφισβητείται από κανέναν. Οι λόγοι είναι πολλοί και σε κάθε περίπτωση θα δούμε πώς, πότε και… αν βρει ταυτότητα, χημεία και φυσικά αν θα πετύχει σερί νικών.


Όπως όλοι βλέπουν, ο ΠΑΟΚ έχει καλούτσικη αμυντική λειτουργία, έχει κατοχή, βγάζει φάσεις (έχει καλό Μέσο Όρο αν και έχει παίξει με αδύναμους αντιπάλους) αλλά δεν σκοράρει εύκολα. Δεν γίνεται αυτός ο ΠΑΟΚ, με αυτό το ρόστερ, έχοντας παίξει αυτά τα παιχνίδια με μικρομεσαίους και αρκετούς αδύναμους στο πρωτάθλημα (οι πιο αδύναμοι είναι Κέρκυρα, Απόλλων και ΑΕΛ) να έχει σκοράρει μόλις έξι φορές σε έξι ματς.

Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι μέσα στις τέσσερις-πέντε πιο άστοχες ομάδες του πρωταθλήματος, βάζοντας ένα γκολ ανά 13,2 τελικές προσπάθειες. (Πέρυσι είχε φθάσει και στο 1/16).

Ο Πρίγιοβιτς την κάνει τη δουλειά, έστω και κατά το ήμισυ. Εντός Τούμπας είναι συνεπής, είναι εύστοχος, σκοράρει και δίνει βαθμούς. Εκτός δεν μπορεί και… μεταξύ μας, γι’ αυτό και βλέπω Μακ -σέντερ φορ- την άλλη εβδομάδα στο Καραϊσκάκη.

Μετά από τον Σέρβο όμως; Τι γίνεται πίσω από τον φορ; Ποιος; Που; Πότε; Γιατί δεν υπάρχουν άλλες λύσεις στο σκοράρισμα;

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, δεύτερος σκόρερ του ΠΑΟΚ είναι ο Λέο Μάτος! Ο δεξιός μπακ της ομάδας που πρέπει να είναι προσεκτικός στη θέση του, είναι αυτός που όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, περιμένει η ομάδα να δώσει λύση μέσα στην αντίπαλη περιοχή! Καλός και χρυσός ο Μάτος που φέτος έχει και τρεις(!) ασίστ, αλλά δεν γίνεται ο ΠΑΟΚ να περιμένει τα πάντα από τον δεξιό του μπακ.

Γκολ, τελικές πάσες, εκτέλεση και δημιουργία θέλει η ομάδα του ΠΑΟΚ και από άλλους παίκτες. Από τους πολύ ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που διαθέτει. Ουσία με λίγα λόγια θέλει και από Βιεϊρίνια, Ελ Καντουρί, Μακ, Πέλκα Μπίσεσβαρ (όταν παίξει), Κουλούρη, Κάμπος, Λημνιό, Μαουρίτσιο και άλλους.. (Αξίζει να σημειώσουμε ότι και πέρυσι και πρόπερσι, αλλά και φέτος, ο Πέλκας πάει καλύτερα σε αυτό τον τομέα σχέση με άλλους).

Αν δεν ανέβουν τα νούμερα αυτών κυρίως των παικτών σε γκολ-ασίστ, δύσκολα ο ΠΑΟΚ θα ξεπεράσει τα προβλήματα που τώρα παρουσιάζει.

Φταίει ο προπονητής, φταίει το ντεφορμάρισμά τους, φταίει η εποχή, φταίει ο τρόπος που παίζει η ομάδα, φταίει ο καιρός; Δεν ξέρω… Το πρόβλημα διαπιστώνω…

Για να καταλάβετε, αυτή την περίοδο, ο ΠΑΟΚ περίμενε από τον Μάτος να κόψει, να κουβαλήσει τη μπάλα, να δημιουργήσει, να συνδυαστεί με άλλους, να γεμίσει, ταυτόχρονα να μπει στην περιοχή (ακόμη και στα στημένα) και εκεί είτε να σκοράρει, είτε να δώσει ασίστ στον Πρίγιοβιτς. Ε, που θα πάει αυτό;

Τέλος: Με τον δεξιό μπακ Μάτος μόνιμα δεύτερο σκόρερ της ομάδας, ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να… ξεμπλέξει.

* Αυτό που ο Παπαθεοδώρου στο μπάσκετ «κάνει φιλότιμες» προσπάθειες, μέσα σε τόσο μικρό διάστημα, να «φθάσει» σε αριθμό… μπινελικίων τον Λουτσέσκου, πώς εξηγείται; Μέσα σε δέκα μόνο μέρες, με τρεις ήττες και τρεις κακές εμφανίσεις γίνεται χαμός εναντίον του!!

* Με όποιον και αν κληρωθεί η Εθνική Ελλάδας την άλλη εβδομάδα για τα μπαράζ, είναι ξεκάθαρο αουτσάιντερ. Για την έκπληξη πάμε…

* Το ότι προχθές εγώ παραδέχθηκα ότι η Θεσσαλονίκη δεν αγαπάει και δεν είναι ικανή και δεν πρέπει να φιλοξενήσει την Εθνική, δεν σημαίνει ότι η ομάδα πρέπει να μείνει στο Καραϊσκάκη.

* Έχει πλάκα για την άλλη εβδομάδα στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, οι επιλογές για την ΚΕΔ να ξεκινούν από Κομίνη και Παπαπέτρου…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.