Η ερώτηση είναι, ο Λιβάγια πρέπει να τιμωρηθεί, όπως ο Σεμπά;

Η ερώτηση είναι, ο Λιβάγια πρέπει να τιμωρηθεί, όπως ο Σεμπά;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το θέμα της δίωξης που ζήτησε ο Ολυμπιακός εις βάρος του Λιβάγια.

Η ερώτηση είναι, ο Λιβάγια πρέπει να τιμωρηθεί, όπως ο Σεμπά;

Γράφονται πολλά σήμερα με αφορμή την κίνηση του Ολυμπιακού να ζητήσει από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα την δίωξη του Λιβάγια γιατί χτύπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή στον αγώνα ΑΕΚ-Παναιτωλικού.

Ασφαλώς κι ο καθένας μπορεί να διατυπώσει όποια άποψη θέλει-σεβαστές είναι όλες. Όμως υπάρχει κι ένα ερώτημα, που γυρεύει απάντησης: ο Λιβάγια πρέπει να τιμωρηθεί; Είναι απλό: γι΄αυτό που έκανε ο Κροάτης καλός επιθετικός της ΑΕΚ, πρέπει να τιμωρηθεί, σύμφωνα με τους κανονισμούς;

Τι έκανε ο Λιβάγια; Φαίνεται πολύ καθαρά στο 2.16 στο σχετικό βίντεο της Νόβα εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=7MtFUwi0-d4).

Νομίζω ότι είναι τόσο ξεκάθαρη η φάση που δεν χρήζει καμίας άλλης ερμηνείας, πέραν της προφανούς…

Το γιατί ο Ολυμπιακός δεν έκανε εξ αρχής σχετική καταγγελία, δεν το ξέρω. Μπορεί π.χ. να περίμενε να ευαισθητοποιηθούν διαφορετικά οι αρχές, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας κλπ. Το μόνο σίγουρο είναι ένα: δεν είναι το σημαντικό το πότε ο Ολυμπιακός έκανε την καταγγελία, αλλά το αν ο παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί, βάσει των κανονισμών.

Και μπορώ να σας θυμίσω  ότι ο Σεμπά μόλις τον περασμένο Απρίλιο και μετά από σχετική καταγγελία της ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές (πρωτόδικα μάλιστα ήταν τρεις) γιατί στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Κύπελλο είχε βάλει τρικλοποδιά σε παίκτη της ΑΕΚ κατά τους πανηγυρισμούς του νικητήριου γκολ. Κι έτσι δεν έπαιξε, μεταξύ άλλων,στη ρεβάνς ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Το στιγμιότυπο είναι στο 6.01 εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=okguLOvQN6E).

Όταν λοιπόν ο Σεμπά για τη συγκεκριμένη του κίνηση έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, τι πρέπει να γίνει με τον Λιβάγια, που κτύπησε αντίπαλο στο πρόσωπο με το χέρι;.

Προσέξτε: θα κάναμε διαφορετική συζήτηση αν οι σύλλογοι μεταξύ τους είχαν κάνει άτυπη συμφωνία να μην κάνουν τέτοιου είδους κινήσεις. Το δε ακόμη πιο απλό θα ήταν η αθλητική δικαιοσύνη να παρακολουθεί από πιο κοντά τις καταστάσεις και να έπαιρνε η ίδια τις σχετικές πρωτοβουλίες τιμωρίας παικτών…

Best of internet