Η ερώτηση είναι, ο Λιβάγια πρέπει να τιμωρηθεί, όπως ο Σεμπά;

Η ερώτηση είναι, ο Λιβάγια πρέπει να τιμωρηθεί, όπως ο Σεμπά;

Η ερώτηση είναι, ο Λιβάγια πρέπει να τιμωρηθεί, όπως ο Σεμπά;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta για το θέμα της δίωξης που ζήτησε ο Ολυμπιακός εις βάρος του Λιβάγια.

Γράφονται πολλά σήμερα με αφορμή την κίνηση του Ολυμπιακού να ζητήσει από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα την δίωξη του Λιβάγια γιατί χτύπησε αντίπαλο ποδοσφαιριστή στον αγώνα ΑΕΚ-Παναιτωλικού.

Ασφαλώς κι ο καθένας μπορεί να διατυπώσει όποια άποψη θέλει-σεβαστές είναι όλες. Όμως υπάρχει κι ένα ερώτημα, που γυρεύει απάντησης: ο Λιβάγια πρέπει να τιμωρηθεί; Είναι απλό: γι΄αυτό που έκανε ο Κροάτης καλός επιθετικός της ΑΕΚ, πρέπει να τιμωρηθεί, σύμφωνα με τους κανονισμούς;

Τι έκανε ο Λιβάγια; Φαίνεται πολύ καθαρά στο 2.16 στο σχετικό βίντεο της Νόβα εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=7MtFUwi0-d4).

Νομίζω ότι είναι τόσο ξεκάθαρη η φάση που δεν χρήζει καμίας άλλης ερμηνείας, πέραν της προφανούς…

Το γιατί ο Ολυμπιακός δεν έκανε εξ αρχής σχετική καταγγελία, δεν το ξέρω. Μπορεί π.χ. να περίμενε να ευαισθητοποιηθούν διαφορετικά οι αρχές, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, η πειθαρχική επιτροπή της Λίγκας κλπ. Το μόνο σίγουρο είναι ένα: δεν είναι το σημαντικό το πότε ο Ολυμπιακός έκανε την καταγγελία, αλλά το αν ο παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί, βάσει των κανονισμών.

Και μπορώ να σας θυμίσω  ότι ο Σεμπά μόλις τον περασμένο Απρίλιο και μετά από σχετική καταγγελία της ΑΕΚ είχε τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές (πρωτόδικα μάλιστα ήταν τρεις) γιατί στο παιχνίδι Ολυμπιακός-ΑΕΚ στο Κύπελλο είχε βάλει τρικλοποδιά σε παίκτη της ΑΕΚ κατά τους πανηγυρισμούς του νικητήριου γκολ. Κι έτσι δεν έπαιξε, μεταξύ άλλων,στη ρεβάνς ΑΕΚ-Ολυμπιακός. Το στιγμιότυπο είναι στο 6.01 εδώ (https://www.youtube.com/watch?v=okguLOvQN6E).

Όταν λοιπόν ο Σεμπά για τη συγκεκριμένη του κίνηση έχει τιμωρηθεί με δύο αγωνιστικές, τι πρέπει να γίνει με τον Λιβάγια, που κτύπησε αντίπαλο στο πρόσωπο με το χέρι;.

Προσέξτε: θα κάναμε διαφορετική συζήτηση αν οι σύλλογοι μεταξύ τους είχαν κάνει άτυπη συμφωνία να μην κάνουν τέτοιου είδους κινήσεις. Το δε ακόμη πιο απλό θα ήταν η αθλητική δικαιοσύνη να παρακολουθεί από πιο κοντά τις καταστάσεις και να έπαιρνε η ίδια τις σχετικές πρωτοβουλίες τιμωρίας παικτών…

Best of internet