Ο Παναθηναϊκός μπορεί να σωθεί αν...

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να σωθεί αν...

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να σωθεί αν...

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για την κατάσταση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός που σε βάθος τριετίας μπορεί να «καθαρίσει» οριστικά και την οικονομική έκθεση που παρέδωσε το Δ.Σ της εταιρίας και οφείλει να την δημοσιοποιήσει!

Για αδρεναλίνη χωρίς όρια, παίξε νόμιμα live στοίχημα. (21+)!

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ως όφειλε, παρέδωσε το απόγευμα της Τετάρτης μία έκθεση με την οικονομική κατάσταση της εταιρίας, μία έκθεση που δεν μπορεί να μην ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς το αργότερο μέχρι την επόμενη εβδομάδα θα δημοσιευθεί στο ΓΕΜΗ ο καθιερωμένος, ετήσιος και υποχρεωτικός έλεγχος των ορκωτών λογιστών. Οπότε το να έχουν δοθεί ψεύτικα στοιχεία από το Δ.Σ προς την αντιπροσωπεία της «Θύρας 13» που πρωτοστατεί με την σοβαρότητα της σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές είναι απίθανο, μιας και τα πάντα θα δουν το... φως της δημοσιότητας με την «σφραγίδα» της Grant Thornton και θα αναρτηθούν στην σελίδα του Γενικού Εμπορικού Μητρώου.

Από το πρωί της Πέμπτης κυκλοφόρησαν διάφοροι αριθμοί για το χρέος της ΠΑΕ. Όπως το 54 εκατομμύρια ευρώ που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ή όπως η επίσημη τοποθέτηση του διευθυντή επικοινωνίας της ΠΑΕ που κάνει λόγο για 34.7 εκατομμύρια ευρώ.

Σε αυτή την κουβέντα σχετικά με τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουμε ΟΛΟΙ το εξής απλό: Άλλο πράγμα οι οφειλές σε πρώην ποδοσφαιριστές, προπονητές, ομάδες και μάνατζερ. Άλλο πράγμα οι υποχρεώσεις τριετίας όπως τα συμβόλαια του υπάρχοντος ρόστερ(τα οποία και προφανώς μπορούν να διαχειριστούν διαφορετικά), άλλο πράγμα το Κορωπί. Δεν γίνονται να μπαίνουν όλα στο ίδιο καζάνι, δεν είναι σωστό οικονομικά να γίνεται αυτό και βοηθά στην στρεβλή διαμόρφωση μίας εικόνας μη αναστρέψιμης.

Μεταξύ άλλων, λοιπόν, για να μπούμε στο... ψητό, η έκθεση που παρέδωσε το Δ.Σ της ΠΑΕ και πρέπει άμεσα να βγει εξ' ολοκλήρου στην δημοσιότητα, ώστε όλοι οι φίλοι του συλλόγου να έχουν εικόνα, αναφέρει τα εξής:

*Χρέος: 34.7 εκατομμύρια ευρώ, διακανονισμένα για τα επόμενα χρόνια και όχι άμεσα απαιτητά.

Ανάλυση: 39% σε φορολογικές υποχρεώσεις, 31% υποχρεώσεις ποδοσφαιρικού τμήματος, 30% σε λοιπές υποχρεώσεις.

9.9 εκατομμύρια ευρώ προς φορολογικές αρχές

7.5 εκατομμύρια ευρώ προς ποδοσφαιρικό τμήμα+3.6 σε φόρους, σύνολο: 11.1

6.8 εκατομμύρια σε προμηθευτές

3.1 σε ομάδες και μάνατζερ

1.7 σε λοιπές υποχρεώσεις

1.3 σε επιταγές

0.8 στο ΟΑΚΑ

*Μελλοντικές υποχρεώσεις(2ετίας-3ετίας): 31.5 εκατομμύρια ευρώ

16.4 εκατομμύρια ευρώ σε ποδοσφαιριστές

11.5 σε φόρους

3.6 σε ομάδες για απόκτηση ποδοσφαιριστών

*Ανακύκλωση των προ εισπραχθέντων μελλοντικών εσόδων: 11.9 εκατομμύρια ευρώ

*Έχουν δαπανηθεί για το Κορωπί 7 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να γίνεται ξεκάθαρο, όμως, σε ποιο στάδιο αποπληρωμής βρίσκεται το προπονητικό κέντρο.

*20 εκατομμύρια από τις υποχρεώσεις καλύπτει ο Γιάννης Αλαφούζος.

Με τα παραπάνω δεδομένα γίνεται αντιληπτό πως η κατάσταση στον σύλλογο ναι μεν είναι δύσκολη αλλά σε καμία περίπτωση μη αναστρέψιμη. Οι κινήσεις του Γιάννη Αλαφούζου που αποφάσισε να βγάλει από την πρίζα την ΠΑΕ με την στάση πληρωμών δείχνουν πορεία προς τα βράχια βάσει σχεδίου και αν δεν αλλάξει κάτι, το πιο πιθανό είναι το κλαμπ να βαρέσει... κανόνι και να χαθεί στην ανυπαρξία των μικρότερων κατηγοριών για μια εξαετία.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, μπορεί να σωθεί. Και θα σωθεί ΜΟΝΟ(από την στιγμή που δεν υπάρχει κάποιος... φραγκάτος που θα έρθει αύριο το πρωί και θα «σκάσει» ένα πενηντάρικο να πάμε παρακάτω) αν άμεσα εφαρμοστεί ένα συγκεκριμένο εταιρικό και ποδοσφαιρικό project με ανθρώπους επικεφαλής που θα μπορούν να εμπνεύσουν και να συσπειρώσουν τον κόσμο ώστε να βάλει πλάτη για τα επόμενα χρόνια, από ανθρώπους που τα γερά «πορτοφόλια» θα εμπιστευθούν ένα ετήσιο ποσό που μαζί με την σωστή διαχείριση, θα βγάλουν τον Παναθηναϊκό μέσα στην επόμενη τριετία από το σκοτεινό μονοπάτι.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει. Ο άλλος δρόμος είναι αυτός της πτώχευσης, του υποβιβασμού, της απόλυτης ξεφτίλας...

Υ.Γ1:Το τελευταίο που έχει ανάγκη αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός είναι ένας εμφύλιος. Κάτι τέτοιο θα ήταν καταστροφικό, θα έβαζε ταφόπλακα στο παρόν και το μέλλον.

Υ.Γ2: Πόσο δύσκολο θα ήταν μετά την ενημέρωση της «Θύρας 13», η ΠΑΕ να πραγματοποιούσε μια επίσημη συνέντευξη Τύπου και να ανέλυε τα οικονομικά δεδομένα; Πότε αυτό το... καράβι θα λειτουργήσει μία φορά κανονικά σε οποιοδήποτε επίπεδο;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.