Ο ΠΑΟΚ θα «τρέχει» στην Τούμπα με 5G

Ο ΠΑΟΚ θα «τρέχει» στην Τούμπα με 5G

Gazzetta team
Ο ΠΑΟΚ θα «τρέχει» στην Τούμπα με 5G

bet365

O ΠΑΟΚ θα γίνει η πρώτη ελληνική ομάδα, που θα εγκαταστήσει στην Τούμπα το δίκτυο 5G το οποίο θα δώσει στους οπαδούς του πλήρη εφαρμογή των καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας.

Πόντε Πρέτα – Σάντος με επιστροφή στοιχήματος*, αν ο Ρικάρντο Ολιβέιρα σκοράρει το πρώτο γκολ. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Πιο αναλυτικά η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρει στο δελτίο Τύπου:

«To 3G πιθανότατα να το έχετε ήδη ξεχάσει. Το 4G, το αναζητείτε όπου δεν έχει Wi Fi. Η επόμενη μέρα ξημερώνει με το 5G κι ο ΠΑΟΚ αποτελεί τη μοναδική ποδοσφαιρική ομάδα στην Ευρώπη που συμμετέχει στο ερευνητικό πρόγραμμα υψηλής τεχνολογίας δεξιοτήτων για τη ανάπτυξη του 5G.

Ο ΠΑΟΚ συμμετείχε το Σεπτέμβριο στο ερευνητικό πρόγραμμα 5G-PHOS, το οποίο βρίσκεται υπό την εποπτεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Ο Δικέφαλος και τα υπόλοιπα μέλη της κοινοπραξίας που απαρτίζουν το πρόγραμμα, με άλλα παρόμοια προγράμματα, πρέπει να σχεδιάσουν, να δοκιμάσουν, να εφαρμόσουν τις τεχνικές προδιαγραφές και να εγκαταστήσουν για εμπορική χρήση τη νέα τεχνολογία 5G για τη μεταφορά δεδομένων.

Το ΠΑΟΚ, σε συνεργασία με την Cosmote και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, θα προσπαθήσει να φιλοξενήσει όλες τις δοκιμές πεδίου για την περίπτωση της περιοχής Hot Spot και στη συνέχεια να εκμεταλλευτεί την εφαρμοσμένη τεχνολογία για εμπορική, αλλά και για ασφαλή χρήση.

Με τις προτάσεις του για το έργο, ο ΠΑΟΚ, ο οποίος εκπροσωπείται από τους Ιωάννη Δημογιάννη (υπεύθυνος Εγκαταστάσεων και Κτιριακών Υποδομών), Νίκο Σακελλαρίου, Τάσο Κοντογιάννη (τμήμα πληροφορικής) εισήγαγε μια νέα αγορά για την ασφαλή εμπορική εκμετάλλευση αυτής της τεχνολογίας σε χώρους έντονης και μεγάλης συγκέντρωσης του πλήθους.

O ΠΑΟΚ, άλλωστε, θα είναι ο πρώτος που θα εγκαταστήσει το δίκτυο 5G το οποίο θα δώσει στους οπαδούς μας πλήρη εφαρμογή των καινοτόμων υπηρεσιών επικοινωνίας, γεγονός που του δίνει την ευκαιρία να συμβάλει σε θέματα ασφάλειας.

Τ’ αποτελέσματα που θα προκύψουν από τις δοκιμές στο γήπεδο της Τούμπας θα χρησιμοποιηθούν για τη μελλοντική υιοθέτηση της τεχνολογίας αυτής σε περιοχές υψηλής συγκέντρωσης όπως τα αεροδρόμια και οι σταθμοί του μετρό.

Η συνεργασία του ΠΑΟΚ με τη βιομηχανία υψηλής τεχνολογίας, τα ερευνητικά κέντρα και τα πανεπιστήμια, δίνει στο σύλλογο την ευκαιρία μελλοντικής συμμετοχής σε άλλα προγράμματα καινοτομίας δίπλα σε παγκόσμιους κολοσσούς όπως οι Orange, Ericsson, Siklu.

Στην κοινοπραξία του προγράμματος 5G-PHOS, εκτός του ΠΑΟΚ, συμμετέχουν οι:

  1. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Α.Π.Θ.), ηγέτης
  2. Η ORANGE AE (ORANGE AE),
  3. MELLANOX TECHNOLOGIES LTD – MLNX (MELLANOX),
  4. ΠΙΝΑΚΑΣ III-V (III V LAB GIE),
  5. Ο FRAUNHOFER GESELLSCHAFT ZUR FOERDERUNG DER ANGEWANDTEN FORSCHUNG E.V. (Fraunhofer),
  6. Η COSMOTE ΚΙΝΗΤΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΑΕ (COSMOTE),
  7. IQUADRAT INFORMATICA SL (IQUADRAT),
  8. INTERUNIVERSITAIR ΜΙΚΡΟ-ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (IMEC),
  9. ΑΝΕΛΚΥΣΤΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (INC),
  10. ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (ICCS),
  11. TECHNISCHE UNIVERSITEIT EINDHOVEN (TU / e),
  12. SIKLU COMMUNICATION LTD (SIKLU),
  13. ERICSSON TELECOMUNICAZIONI (ΤΕΙ
  14. LIONIX INTERNATIONAL BV (LIONIX)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα