Oύτε την βενζίνη τους...

Oύτε την βενζίνη τους...

Inspector Gazzet Inspector Gazzet
Oύτε την βενζίνη τους...

bet365

Ο Inspector Gazzet επιστρέφει μ' ένα θλιβερό θέμα για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού που τον απασχολεί περισσότερο κι από την μεταγραφή του Μιραλάς τον Γενάρη.

Καλησπέρα Gazzettόπαιδά μου. Επέστρεψα μετά τη νέα μου επιβεβαίωση για Μπέσνικ Χάσι αλλά και για τον αντικαταστάτη του. Σας είχα πει όχι μόνο ότι δεν θα την βγάλει «καθαρή» (άλλωστε όλοι το ξέρατε αυτό) αλλά σας είχα γράψει για το άτομο που είναι τόσο κοντά για να κάτσει στον πάγκο; Τι άλλο να σας έγραφα; Οτι αρχίζει από Σερ και τελειώνει σε Τάκης; Δεν γινόταν γιατί ακόμα δεν είχε απολυθεί ο Χάσι. Πρέπει να σεβόμαστε τους επαγγελματίες για να μας σέβονται κι αυτοί...

Επανέρχομαι αγαπητά μου Gazzettόπαιδα για ένα θέμα που θα με επηρεάσει επαγγελματικά. Εμένα και τους άλλους συνάδελφους-μάνατζερ. Ολοι κοιτάνε την μεγάλη εικόνα στο θέμα που έχει προκύψει με τον Παναθηναϊκό και την πρώτη ομάδα. Συγνώμη φίλοι Παναθηναϊκοί αλλά εγώ θα κοιτάξω και τις ακαδημίες. Από εκεί ξεκινάω να κλείνω παίκτες. Δεν περιμένω να πάνε στην πρώτη ομάδα.

Το τηλέφωνο μου χτύπησε το πρωί της Παρασκευής. Ημουν Ντουμπάι εκμεταλλευόμενος την διακοπή των πρωταθλημάτων. Συνάδελφος μ' ενημέρωνε για την κατάσταση στις ακαδημίες του Παναθηναϊκού. «Δεν έχουν λεφτά να βάλουν βενζίνη για να πάνε στο Κορωπί οι προπονητές», μου είπε και δεν περίμενα τίποτα άλλο. Του το έκλεισα κι αποφάσισα να το ψάξω παραπάνω.

Τα πράγματα που ανακάλυψα ήταν πιο σοκαριστικά από αυτά που περίμενα. Ενας ρουφιάνος ήταν ξεκάθαρος.
«Ινσπέκτορα τι να σου πω... Στα λέω και κλαίω. Τον Σεπτέμβριο έγινε σύσκεψη στην ακαδημία και ενημερώθηκαν άπαντες πως μέχρι τον Δεκέμβριο θα πάρουν μόλις έναν μισθό και όποιος θέλει μπορεί ν' αποχωρήσει»! Οταν μάλιστα ρώτησα πόσο μέσα είναι οι άνθρωποι που προπονούν παιδάκια από δέκα ετών και πάνω έπαθα πλάκα με την απάντηση.
«Εξι μήνες και συνεχίζουν...».

Που 'ναι οι εποχές της Παιανίας και το παιδομάζωμα που γινόταν από τον Παναθηναϊκό. Ωραίες μανατζερικές εποχές. Καταραμένη νοσταλγία.

Η κατάσταση όπως μαθαίνω είναι τόσο σοβαρή όσο μου την είπε το τηλέφωνο του ρουφιάνου την Παρασκευή. Με το προπονητικό κέντρο στο Κορωπί αρκετοί προπονητές-γυμναστές-staff που δουλεύουν για τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού δεν έχουν λεφτά βενζίνη για να πάνε στην δουλειά τους!

Είναι κι αυτό το Κορωπί καταραμένο. Ρωτήστε και μένα τι είχα τραβήξει με τις ακαδημίες του Πανιωνίου πριν από μερικά χρόνια όταν οι «κυανέρυθροι» είχαν βρεθεί στην ίδια κατάσταση. Προπονητές να μην έχουν λεφτά για βενζίνη και τα παιδιά να παίζουν δύο χρόνια με τα ίδια ρούχα γιατί δεν υπήρχαν χρήματα ν' αγοράσουν.

Κλείνω την παρένθεση για το Κορωπί και τον Πανιώνιο κι επιστρέφω στον Παναθηναϊκό. Το σκάλισα το θέμα να δω εάν υπάρχουν ευθύνες και στο κομμάτι της ακαδημίας όπως υπάρχουν και στην πρώτη ομάδα.

«Ινσπέκτορα η φάση ήταν καρμπόν με την πρώτη ομάδα. Παρά το γεγονός ότι γνώριζαν οι άνθρωποι της ακαδημίας ότι δεν υπήρχαν οικονομικοί πόροι εντούτοις η ακαδημία και πολλές μεταγραφές έκανε και κυρίως με παιδιά από την επαρχία. Και εσύ το ξέρεις. Οταν φέρνεις παιδιά από την επαρχία στην Αθήνα πρέπει να τα συντηρήσεις. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό;»

Αν ξέρω λέει; Περισσότερα έξοδα...

Κ11, Κ12, Κ15, Κ17, Κ20. Αυτά είναι τα τμήματα. Βάλτε κάτω τους προπονητές, τους γυμναστές και το staff που ακολουθεί αυτές τις ομάδες. Δεν ξέρω πόσοι από αυτούς θα μείνουν μέχρι τον Δεκέμβρη. Από όσα φτάνουν στα αυτιά μου τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά.

Θα το ψάξω κι άλλο το θέμα και θα επανέλθω...

Μέχρι τότε στείλτε μου τις απορίες σας ή τις ρουφιανιές σας στο @InspectorGazzet. Κάπως έτσι προέκυψε και το θέμα των ακαδημιών...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Inspector Gazzet
Inspector Gazzet