Τορίνο – Αταλάντα 0-7: Ιστορικό πάρτι του Ίλισιτς και της απίθανης ομάδας του Μπέργκαμο (vid)

Gazzetta team
Τορίνο – Αταλάντα 0-7: Ιστορικό πάρτι του Ίλισιτς και της απίθανης ομάδας του Μπέργκαμο (vid)

bet365

Απίστευτο ρεσιτάλ των Μπεργκαμάσκι στο Τορίνο, όπου επιβεβαίωσαν ότι και φέτος θέλουν το εισιτήριο για το Champions League.

Η ήττα – σοκ από την ΣΠΑΛ στο Μπέργκαμο αποδείχθηκε μια κακή παρένθεση και μόνο για την Αταλάντα. Η ομάδα του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι θέλει και φέτος να διεκδικήσει μέχρι τέλους το εισιτήριο για το Champions League και το επιβεβαίωσε με το απίστευτο, ιστορικό 7-0 (!) μέσα στην έδρα της Τορίνο.

Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Αταλάντα νίκησε σε ματς της Serie A με εφτά γκολ διαφορά και η Τορίνο, επίσης για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχασε με εφτά γκολ διαφορά στην έδρα της.

Απολαυστική η Αταλάντα, μεγάλος πρωταγωνιστής ο Γιόζιπ Ίλιτσιτς, ο οποίος σημείωσε το τέταρτο χατ – τρικ του από την αρχή της περιόδου 2018-19, όντας τρίτος στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, πίσω μόνο από... κάποιους Λιονέλ Μέσι (7) και Σέρχιο Αγουέρο (6)!

Τα όργια του Σλοβένου (17', 53' 54'), ο οποίος «κρέμασε» με πανέξυπνη λόμπα σχεδόν από το κέντρο τον Σαλβατόρε Σιρίγκου στο δεύτερο γκολ του, έδειξαν τον δρόμο και στους υπόλοιπους, με Ρόμπιν Γκόσενς (29'), Ντούβαν Ζαπάτα (45' πέν.) και Λουίς Μουριέλ (86' πέν., 88') να προστίθενται στο πάρτι.

Με αυτή την ιστορική νίκη, η Αταλάντα έπιασε στην τέταρτη θέση την Ρόμα, η οποία έχει ματς λιγότερο, αλλά αντιμετωπίζει την Κυριακή (26/01) την Λάτσιο στο ντέρμπι της Αιώνιας Πόλης. Η ομάδα του Μπέργκαμο έχει σημειώσει τουλάχιστον πέντε γκολ εκτός έδρας μόλις οκτώ φορές στην ιστορία της στην Serie A και οι έξι από αυτές (!) είναι με προπονητή τον Γκασπερίνι, ο οποίος ανέλαβε την περίοδο 2016-17.

Απογοητευμένη η απογοητευτική Τορίνο, έβλεπε τα... γκολ να περνούν και τελείωσε το ματς με εννέα, λόγω της αποβολής των Αρμάντο Ίτσο (76') και Σάσα Λούκιτς (89').

 

SERIE A Τελευταία Νέα