Λάτσιο - Σαμπντόρια 5-1: Show Ιμόμπιλε! (vid)

Gazzetta team
Λάτσιο - Σαμπντόρια 5-1: Show Ιμόμπιλε! (vid)

bet365

Κάθε ματς της Λάτσιο εξελίσσεται σε προσωπική παράσταση του Τσίρο Ιμόμπιλε. Πρώτο χατ-τρικ στη σεζόν, λιγότερα μπρέις την τελευταία τριετία μόνο από τον Μέσι και μια υπερηχητική Λάτσιο επί της Σαμπντόρια (5-1), να πρεσάρει σταθερά Ίντερ και Γιουβέντους.

Την 1η του περασμένου Δεκεμβρίου, ξεπερνούσε τον Τομάσο Ρόκι για τον τρίτο τοπ-σκόρερ της Λάτσιο στην Serie A. Σε νέο έτος και δεκαετία, πλέον, συνεχίζει να χτίζει την παρακαταθήκη του στην Ρώμη, με αμείωτο ρυθμό.

Πρώτο χατ-τρικ στη σεζόν και φυσικά ακόμα ένα τρίποντο στο σακούλι των Λατσιάλι, το 10ο συνεχόμενο στο κυνήγι των Ίντερ και Γιουβέντους προς την κορυφή. Το απόγευμα του Σαββάτου, όποια ελπίδα κι αν είχε η παραπαίουσα φέτος Σαμπντόρια στο «Ολίμπικο», έσβησε με συνοπτικές διαδικασίες (5-1), απέναντι στον Ιταλό γκολτζή, που έχει βαλθεί φέτος να αφήσει από κάτω του κάθε έτερο στράικερ των Top-5 ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

Ο Ιμόμπιλε «χτύπησε» στο 17' (πεν.), το 20΄ και το 65' (πεν.), έφτασε τα 23 γκολ σε 19 ματς φέτος στην Serie A (εννιά παραπάνω από Κριστιάνο Ρονάλντο) και πέτυχε για έβδομη φορά την τρέχουσα περίοδο πάνω από 2 γκολ. Την τελευταία τριετία, μόνο ο Λιονέλ Μέσι έχει σημειώσει περισσότερα μπρέις στην Ευρώπη (21 έναντι 18).

Τον χορό άρχισε ο Καϊσέδο στο 7' για την ομάδα του Σιμόνε Ιντσάγκι, με τον Μπάστος να κάνει το 4-0 στο 54' και την Σαμπντόρια να μειώνει απλά με τον Λινέτι στο 70, τέσσερα λεπτά πριν να μείνει και με λιγότερο παίκτη (αποβλήθηκε ο Σαμπό).

Έτσι, η Λάτσιο πλησίασε ξανά στο -1 την Ίντερ και στο -3 την Γιουβέντους, στους 45 βαθμούς και συνεχίζει να πρεσάρει για την υπόθεση τίτλου. Από την άλλη, η ομάδα του Ρανιέρι παρέμεινε στο -5 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

 

SERIE A Τελευταία Νέα